Velkommen til vores højskole i Skotland

Annas Højskole startede i 2017 med at lave højskole på Mallorca, i 2020 kom Danmark på programmet, og i  foråret2022 indvidede vi vores højskole Skotland, der ligger på et slot en times kørsel fra Edinburg. I 2023 udvider vi med en vandre-højskole oppe i det fantastiske, skotske højland.

Der sker så meget spændende på De Britiske Øer lige nu. Som en aktuel og nysgerrig højskole i udlandet ønsker vi naturligvis at følge denne udvikling tæt, og rejste derfor til Skotland i foråret 2022, for at tage del i begivenhederne. Hele Storbritannien er inde i en kæmpe omvæltning efter Brexit og udtrædelsen af EU, og i Skotland er det nu kommet så vidt, at et flertal ønsker helt at forlade Storbritannien og forme en selvstændig nation. Mange skotter føler desuden et nært fællesskab med Skandinavien, og ønsker at nærme sig vores samfund og levevis mere.

Uanset hvor vi er i  Skotland, så  møder vi et passioneret og stolt folk med deres meningers mod, som vil gøre os klogere på de spørgsmål, der optager dem omkring deres fremtid.  På ” Skotland set indefra”  besøger vi skotterne i deres hverdag og Parlament, og inviterer dem også ud til os på højskolen for at fortælle, hvorfor de ønsker at vriste sig fri af England, hvordan de drømmer om at leve, og om det overhovedet er muligt at forlade Det Forenede Kongerige og klare sig selv?

 En uge på slot med alt hvad højskolelivet indebærer

Vi bor luksusiøst på et skønt lille slot fra 1500-tallet i en grøn dal omgivet af marker og et bakket og øde landskab. Vi har sammensat en alsidig højskoleuge pakket med samvær omkring foredrag, debat, højskolesang, musik, kultur, whiskey og skotsk folkedans. Højskolen ligger ideelt i forhold til at opleve Skotland både i hovedstaden Edinburgh og i den skotske natur, for Skotland er indbegrebet af smuk natur.

Vandring i det skotske højland

Skotland er kendt for sin smukke natur, og vi har udviklet et nyt højskolekursus, ” Vandring og højskole i det skotske højland”, hvor vi retter fokus på vandring og naturoplevelser i højlandets storslåede rammer. 

Vi har valgt at bo i den bjergrige region Angus i den østlige del af Skotland et par timers kørsel nord for Edinburgh. Angus er berømt for sine fem dale, The 5 Angus Glens, der kiler sig ind og danner sprækker i højlandets bjerge, og hvor der findes en lang række vandrestier. 

Højskolen ligger i en af de smukkeste af de fem dale, Glen Clova dalen, som er en del af Cairngorms Nationalpark, Storbritanniens største nationalpark. Tre af vores vandringer foregår i nationalparken, hvor vi udforsker dalene og bjergene, der omgiver dem.

Imellem vandreturene får vi en række foredrag om Skotland, møder en naturguide der beretter om Cairngorms nationalparken, og på højskolen får vi besøg af en lokal fortæller, der vil gøre os klogere på livet i Glen Clova.

På kurserne i Skotland har vi allieret os med en lokal, dygtig, dansk foredragsholder og turleder, Camilla Kornerup. Camilla er engelsk gift og bor i Edinburgh. Camilla rejser ofte rundt i Skotland og har efterhånden fået sig et rigtig godt netværk i landet, som vi drager nytte af. 

 

Skotland set indefra | 14. – 21. maj 2023

Skotland set indefra | 14. – 21. maj 2023

Ledige pladser


Tilmeld dig
Kurset gennemføres
Der kommer et ligende kursus 11-18.9. Det kommer op snarest. Skriv på info@annashojskole.dk hvis du vil skrives op. På “Skotland set indefra” oplever du Skotland på en luxuriøs, autentisk og anderledes måde, hvor du kommer tæt på de lokale og langt væk fra turismen. Vi bor på et slot og herfra fordyber vi os i Skotlands historie, kultur og natur.

læs mere