Foto: Mikkel Jézéquel

Foto: Thomas Høyrup Christensen

Velkommen til vores nye højskole i Skotland

 

Annas Højskole startede i 2017 med at lave højskole på Mallorca, i 2020 kom Danmark på programmet, og i 2021 følger Skotland. Der sker så meget spændende på De Britiske Øer lige nu. Som en aktuel og nysgerrig højskole i udlandet ønsker vi naturligvis at følge denne udvikling tæt, og rejser til Skotland i efteråret 2021, for at tage del i begivenhederne.  

Hele Storbritannien er inde i en kæmpe omvæltning efter Brexit og udtrædelsen af EU, og i Skotland er det nu kommet så vidt, at et flertal ønsker helt at forlade Storbritannien og forme en selvstændig nation. Mange skotter føler desuden et nært fællesskab med Skandinavien, og ønsker at nærme sig vores samfund og levevis mere.

I Skotland møder vi et passioneret og stolt folk med deres meningers mod, som vil gøre os klogere på de spørgsmål, der optager dem omkring deres fremtid. Vi besøger skotterne i deres hverdag og Parlament, og inviterer dem også ud til os på højskolen for at fortælle, hvorfor de ønsker at vriste sig fri af England, hvordan de drømmer om at leve, og om det overhovedet er muligt at forlade Det Forenede Kongerige og klare sig selv?

En uge på slot med alt hvad højskolelivet indebærer i skønne omgivelser

Vi har sammensat en alsidig højskoleuge pakket med samvær omkring foredrag, debat, højskolesang, musik, kultur, whiskey og skotsk folkedans. Højskolen ligger ideelt i forhold til at opleve Skotland både i hovedstaden Edinburgh og i den skotske natur, for Skotland er indbegrebet af smuk natur. Vi bor på et skønt lille slot fra 1500-tallet i en grøn dal omgivet af marker og et bakket og øde landskab, hvor vi tager på vandring, når vi trænger til fantastiske udsigter, motion og ro.

På kurset i Skotland har vi allieret os med en lokal, dygtig, dansk foredragsholder og turleder, Camilla Kornerup. Camilla er engelsk gift og bor i Edinburgh, hvor hun har et stort netværk af lokale personligheder, som vi får fornøjelsen af at møde på kurset.

 

 

             

 

 

Skotland set indefra | 16.-23. maj 2022

Skotland set indefra | 16.-23. maj 2022

Der er få ledige pladser


Tilmeld dig

Kun en plads tilbage på delt dobbeltværelse
På højskolekurset “Skotland set indefra” oplever du Skotland på en autentisk og anderledes måde, hvor du kommer tæt på de lokale og langt væk fra turismen. Vi fordyber os i Skotlands historie, kultur og natur.

læs mere