+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Velkommen til vores højskole i Skotland

Annas Højskole har haft højskolekurser i Skotland med stor succes siden foråret 2022.

Der sker så meget spændende på De Britiske Øer lige nu. Som en aktuel og nysgerrig højskole i udlandet ønsker vi naturligvis at følge denne udvikling tæt, og rejste derfor til Skotland i foråret 2022, for at tage del i begivenhederne. Hele Storbritannien er inde i en kæmpe omvæltning efter Brexit og udtrædelsen af EU, og i Skotland er det nu kommet så vidt, at halvdelen af befolkningen ønsker helt at forlade Storbritannien og forme en selvstændig nation. Mange skotter føler desuden et nært fællesskab med Skandinavien, og ønsker at nærme sig vores samfund og levevis mere.

Uanset hvor vi er i Skotland, så møder vi et passioneret og stolt folk med deres meningers mod, som vil gøre os klogere på de spørgsmål, der optager dem omkring deres fremtid.  På ” Skotland set indefra” besøger vi skotterne i deres hverdag og Parlament, og inviterer dem også ud til os på højskolen for at fortælle, hvorfor de ønsker at vriste sig fri af England, hvordan de drømmer om at leve, og om det overhovedet er muligt at forlade Det Forenede Kongerige og klare sig selv?

 En uge på slot med alt hvad højskolelivet indebærer

På Kursurne ”Skotland set indefra” og ”Strik i Skotland” bor vi på et skønt lille slot i en grøn dal omgivet af marker og et bakket og øde landskab. Shieldhill Castle dateres tilbage til 1100-tallet og er blevet ombygget og renoveret flere gange i årenes løb, senest i foråret 2021 hvor alle værelser blev istandsat. Slottet har værelser i forskellige størrelser med unik indretning i såvel hovedbygningen som i sidebygningen, der er ombyggede stalde, ogi de to hyggelige træhytter i parken. Alle værelser har eget bad og toilet.

Vi har sammensat en alsidig højskoleuge pakket med samvær omkring foredrag, debat, højskolesang, musik, kultur, whisky og skotsk folkedans, og selvfølgelig strik en masse på strikkekurset. Højskolen ligger ideelt i forhold til at opleve Skotland både i hovedstaden Edinburgh og i den skotske natur, for Skotland er indbegrebet af smuk natur.

Nu også højskole i det skotske højland med vandring på programmet

Skotland er kendt for sin smukke natur, og vi har udviklet højskolekursuset, ” Vandring og højskole i det skotske højland”, hvor vi retter fokus på vandring og naturoplevelser i højlandets storslåede rammer. Kurset blev en kæmpe succes i 2023, og vi gentager det derfor to gange i sommeren 2024. Vores råd til dig, vent ikke for længe med at melde dig til, der kan nemt blive udsolgt hurtigt igen. 

Vi har på vandrekurseren valgt at bo i den bjergrige region Angus i den østlige del af Skotland et par timers kørsel nord for Edinburgh. Angus er berømt for sine fem dale, The 5 Angus Glens, der kiler sig ind og danner sprækker i højlandets bjerge, og hvor der findes en lang række vandrestier. 

Højskolen ligger i en af de smukkeste af de fem dale, Glen Clova dalen, som er en del af Cairngorms Nationalpark, Storbritanniens største nationalpark. Tre af vores vandringer foregår i nationalparken, hvor vi udforsker dalene og bjergene, der omgiver dem.

Imellem vandreturene får vi en række foredrag om Skotland, møder en naturguide der beretter om Cairngorms nationalparken.

På flere af kurserne i Skotland har vi allieret os med en lokal, dygtig, dansk foredragsholder og turleder, Camilla Kornerup. Camilla er engelsk gift og bor i Edinburgh. Camilla rejser ofte rundt i Skotland og har efterhånden fået sig et rigtig godt netværk i landet, som vi drager nytte af.  

På kurset “Strik i Skotland” er det Sisse Skovbakke, der står for alt der har med foredrag om Skotland at gøre – og musikken selvfølgelig. Strikdesigner Anette Danielsen står for al strikkeundervisningen.  Sisse så er indkarneret “skabs-skotte”. Hun har rejst i landet et utal af gange, og elsker alt ved Skotland og skotterne. Hvis det ikke havde været for Brexit, der stak i en kæp i hjulet for hendes planer, var hun flyttet til skotland for at bo. Sisse Skovbakke er i øvrigt med på alle Camilla Kornerups kurser, hvor hun spiller klaver og synger højskolesange med jer.

 

 

Strik i Skotland | 14 – 21 april 2024

Strik i Skotland | 14 – 21 april 2024

Der er udsolgtUDSOLGT. Men forventer et “Strik i Skotland” i foråret 2025. Skriv på info@annashojskole.dk, hvis du vil på interesseliste. Det er oplagt at lave et strikkekursus i Skotland, da får, uld og strik jo hænger sammen. Vi nørder strik, og Skotlands spændende kultur med skotsktern, kilter og klaner i selskab med de bedste to – strikdesigner Annette Danielsen og “skabs-skotten” Sisse Skovbakke. Vi bor på et skønt slot, og herfra udgår vores ture på bl.a. tekstilfabrik og til Edinburgh. Vi har også whiskysmagning.

læs mere
Skotland set indefra | 13.-20. maj 2024

Skotland set indefra | 13.-20. maj 2024

Ledige pladser


Tilmeld dig

På “Skotland set indefra” oplever du Skotland på en luksuriøs, autentisk og anderledes måde, hvor du kommer tæt på de lokale og langt væk fra turismen. Vi bor på et slot, og herfra fordyber vi os i Skotlands historie, kultur og natur.

læs mere