+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Om os

Få mere at vide om Annas Højskole

Forstanderen og grundlægger Anna Katrin Nørgaard har givet navn til  Annas Højskole. Udover at hun vil være jeres gennemgående vært, er hun også journalist og 3. generations højskoleforstander. Hun startede højskolen på Mallorca for 3 år siden på grund sin store interesse for at rejse og møde andre folk og kulturer på højskolemåden.  Nu har hun så kastet sig ud i nye eventyr i Vietnam og Tanzania, som hun også kender godt, og hvor hun har venner, der bor, og som vi skal møde.

Tanken om at dele sin viden og kærlighed til steder langt fra Danmark gennem foredrag, diskussioner, ekskursioner, fællesskab og højskolesang kom helt naturligt til Anna Katrin. Hun er nemlig selv vokset op på en højskole, da hun er født ind i en højskole-slægt.

Hendes bedsteforældre, der var lærere på Ryslinge Højskole, startede deres egen højskole, Nørgaards Højskole, i 1955 i Hadsten, hvor hendes far siden blev forstander og lærer. I dag ligger Nørgaards Højskole i Bjerringbro. Anna Katrin Nørgaard har således fået højskoletanken og -ånden ind med modermælken og arbejdet på flere højskolekurser i bl.a. Grønland. Hun er desuden en flittig foredragsholder rundt om i landet og korsanger, og kan synge for på sangene i Højskolesangbogen. Som journalist har Anna Katrin arbejdet mest med tv med bl.a. 13 år på DR og været tilrettelægger og dokumentarist både for DR- dokumentar og TV2. I den forbindelse har hun lavet programmer fra alverdens lande og kontinenter. 

“Mit mål er at give mine gæster en anderledes oplevelse af inspirerende destinationer. Vi besøger ikke så meget steder og ting, vi går efter de interessante historier. Vi besøger fabrikker, fængsler, rigmandsvillaen og taler med menneskerne der. Vi besøger altid danskere, der bor i det pågældende land. For de kender vores måde at tænke på og ved godt, hvor de interessante historier ligger”.

På Annas Højskole giver vi på den måde kursisterne en oplevelse af det mere autentiske og ukendte. Vi giver vores kursister en indsigt og forståelse af landets kultur, historie, og nutidige samfundsforhold, samtidig med at vi holder fast i højskolens tanker om fælleskabet, fællesangen, foredrag, gymnastikken. Så der både er kalorier til krop og sjæl.

Bag vores højskole på Mallorca, i Vietnam og Tanzania  står Annas Højskole ApS (CVR nr. 38768484).Vi er medlem af Rejsegarantifonden med nummer 3122.

 

Anna Katrin Nørgaard