+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Velkommen til Sicilien Højskole – en dansk højskole i udlandet for voksne

I 2023 byder vi velkommen  til vores højskole på Sicilien. Vi tager afsted i oktober, så vi kan være med til den store olivenhøst – og så det ikke er for varmt at vandre. For foreløbig er vores kurser på Sicilien fokuseret på vandring og mad.

På Sicilien Højskole har vi valgt at bo på den frodige sydøstlige del af Sicilien, for foden af Ibleo Bjergene. Området er landbrugsland beplantet med olivenlunde, vinranker, appelsin- og citronlunde og endeløse plantager med mandler, hasselnødder, valnødder og pistachenødder. De enorme gartnerier forsyner resten af øen og fastlandet med solmodne tomater, auberginer, fennikel og squash og mange af øens 200 forskellige urter gror på skrænter og i dale omkring bjergene. 

Vi er i Ragusa regionen, hvor nogle af Italiens smukkeste barokbyer ligger som perler på en snor; bl.a Ragusa Ibla og Scicli. Her har vi fundet en fantastisk gammel vin – og oliven gård, langt ude på landet, som danner en ægte sicilianske stemning for vores uge på den skønne middelhavsø.

Oplev bl.a. disse kurser i 2024