+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Yoga retreat på Læsø

19. September - 22. September 2024

YIN YOGA RETREAT på LÆSØ

Giv dig selv muligheden for at komme heeelt ned i gear og tage en pause fra hverdagen. Vi gør det i de skønne rammer på Kattegats perle, LÆSØ. Øen, hvor du mærker roen sænke sig i dig, straks du står af færgen.

I hjertet af øen ved Byrum ligger det 4-længede Østergård Kultur BB med skøn, skøn natur og højt til loftet. I stedets dejlige fællesrum laver vi yoga. Hvis vejret tillader det, kan vi også bruge det store orangeri med udsigt til den flotte have.

Du får her de allerbedste betingelser for at komme helt, helt ned i gear. At lade op, slappe af, reflektere, nyde stilheden og måske læse en god bog medens den indre ro indfinder sig. En ro der går langt, langt dybere ind end din almindelige yogapraksis i hverdagen. ALLE kan være med.

Du kender måske i forvejen den store gevinst en yogasession giver dig både i krop og sind. Dette mangedobles når kroppen bombarderes med utallige sessioner med yinyoga, mindfulness, meditationer og gåture der åbner dine sanser, så du kigger indad og får dig fra hovedet og dybt ind i hver en celle af kroppen. Efter denne forlængede weekend kan du i DEN GRAD mærke dig selv igen.

 

MASSER AF YIN YOGA, MINDFULLNESS, MEDITATION OG NATUR

Hen over 4 dage kan du forkæle dig selv med masser af yoga, mindfulness og meditationer samt den unikke natur

Begrænset antal pladser. Først til  mølle.

 

YIN YOGA

* færre smerter og spændinger
* mere mobilitet og bevægelsesfrihed
* større overskud og glæde
* bedre nattesøvn

Vi laver langsom YIN-yoga hvor vi arbejder dybt ind i kroppen. Vi kommer til at mærke os selv – både i krop og i sindet. vi arbejder med balancen mellem yin og yang.

 Lange dybe stræk hvor vi kommer ned i gear og ruster os til en ny dag. Lange dybe stræk som strækker bindevæv, sener og ledbånd samt styrker knoglerne. Når vi er i stillingerne i lang tid, 2-5 minutter, bliver bindevævet stærkere og mere væskefyldt. Samtidig giver kroppen langsomt efter. Nervesystemet modtager impulser om at det her er ok og du kan derfor komme endnu dybere ind i et stræk. Der bliver skabt plads i kroppen til fornyet energi og mobilitet. Der løsnes op for små og store spændinger.

 Samtidig øver vi os i at blive bekvemme med det ubekvemme. At VÆRE med os selv i lang tid, at MÆRKE os selv og kroppen. Noget de fleste af os slet, slet ikke er vant til. Du bliver et mere rummeligt menneske, både over for dig selv men også over for dine omgivelser.

 Når du deltager, vil du opleve at du får mere ro i krop og sind. Du mindsker smerter i kroppen og bliver bedre til at lytte til den, stoppe op og mærke efter – også i dagligdagen. Du mindsker symptomer på stress, angst og depression m.v.

Når du deltager, vil du mærke hvordan yogaen påvirker kroppen. Du lindrer smerter, afhjælper hormonelle ubalancer, forbedrer nattesøvnen, nedsætter stress m.v.

 NYT NYT NYT

Der drysses Yin Pulseringer hen over yin yogaen. Yin Pulsering er små blide bevægelser der foretages liggende. Bevægelserne skaber større mobilitet og et hydreret væv. Derudover kommer du i en endnu større kontakt med kroppen. Du kan simpelthen mærke dig selv endnu mere og bedre når Yin Pulseringerne kombineres med de stilleliggende yinyoga stillinger.

Alle kan være med. Der kræves ingen forkundskaber. 

MEDITATION

Meditation er en praksis, hvor du er fuldt opmærksom og nærværende. Typisk med fokus på eks. åndedrættet, en visualisering, ting omkring dig eller kroppen. Du finder ind i en ro og stilhed som skal opleves. Dette kan ikke beskrives i ord. Det skal prøves. Meditation hjælper til at finde ro og balance i hverdagen, at give et åndehul hvor du får tanket fornyet energi, koncentration og fokus.

Det gennemgående tema på dette retreat er at mærke indad, at mærke vores krop – at mærke sindet. Blive opmærksom på vore tanker, følelser og intuition. At finde ind i en dyb RO i krop og sind.

Du kan se mere til vores skønne sted her på  Østergård Kultur B&B 

Hvis I vil blive på Østergård Kultur B&B i en dag eller to mere i forbindelse med retreatet giver vi 10 % i rabat

* Med forbehold for ændringer

DIN UNDERVISER

Programlægger og underviser hedder Sanna Carlsen, hun er årgang 1968 og certificeret I Hatha Yoga, Yin Yoga samt Yin Pulseringer.

Hun er indehaver af yogastudiet YOGA by SANNA i Frederikshavn. Hun har stor erfaring med undervisning på Yoga Retreats, og har haft flere hundrede deltagere med. I sommeren 2023 er 100 timers Yin Pulseringer lagt oven i hendes Yinyoga uddannelse, hun kan ikke lade være. I 2024 assisterer hun på selv samme yinyoga uddannelse.

Derudover har hun i flere år undervist stress-, angst- og depressionsramte, hvor yoga, mindfullnes og meditation er en stor del af de værktøjer der bruges. Deltagerne hjælpes til at blive mere bevidste og nærværende i hverdagen.

Hun har selv mediteret dagligt og dyrket yoga i flere år og det kom rigtigt ind under huden i et flerårigt sygdomsforløb med stress, hvor mange erkendelser og en stor omlægning af sit liv var resultatet af det.

Sanna vil med den skønneste stemmeføring og sit positive sind føre dig gennem den forlængede weekend.

SE HER HVAD ANDRE DELTAGERE SIGER OM SANNA

Deltagerne hjælpes til at blive mere bevidste og nærværende i hverdagen. Jeg har selv mediteret dagligt og dyrket yoga i flere år og det kom rigtigt ind under huden i et flerårigt sygdomsforløb med stress, hvor mange erkendelser og en stor omlægning af mit liv var resultatet af det. Jeg har desuden skabt yogaklubben DIT YOGA UNIVERS. Her undervises du og vi mødes online live. Du har samtidig adgang til et univers med +160 videoer med yoga, mindfullness og meditationer. Indlæg om yogafilosofi, opskrifter, livstilstips m.v. Jeg udvikler desuden online yoga og stress forløb man kan gennemføre hjemme hos sig selv

LÆS MERE OM SANNA https://yogabysanna.dk/mere/om/

 

 

NOGLE AF DELTAGERNE SIGER:

“Super godt Retreat. God guidet yoga. God balance mellem yoga, meditation og egentid. Dejligt at opleve at stillingerne kan gøres på forskellige måder. Der er meget fokus på at lytte til din egen krop – det er en god øvelse, samt godt at det ikke skal udføres på en bestemt måde (stillingerne tilpasses den enkelte krop, red.). Jeg har fået et mere rummende og åbent sind. I løbet af forløbet havde jeg færre og færre forstyrrende tanker under yoga og meditation. Jeg var mere taknemmelig.” – Gitte

 

”Jeg får ikke nok yoga i hverdagen, derfor tilmeldte jeg mig. Et ophold giver også tid til mig selv, ro og venindetid. Det har været et fantastisk program med ro og fordybelse. Sanna er meget rolig, afventende, opmærksom på forskelligheder og rummelig. Alle kan deltage og ingen føler sig uvidende eller uøvede. Jeg oplever ro og velvære, ømhed og er nysgerrig på mere viden om kroppen. Jeg vil gerne afsted igen. // Laila Kastbjerg

 

“Jeg kan på det kraftigste anbefale et retreat med Sanna. Hun er god, hjælpsom og sørger for at der er god plads til individuelle behov. Jeg oplever en indre ro, men jeg tror lige jeg skal have det lidt på afstand for at vide hvad mit outcome har været. JA, jeg vil gerne afsted med Sanna igen. Sanna, du er en den bedste underviser jeg har prøvet” – Tina Colvey

 

“Jeg har været afsted for at få fordybelse og fokus på mig selv. Det har været en fantastisk oplevelse. Sanna er dygtig, ordentlig og har en dejlig personlighed. Hun underviser meget personligt, med fokus på den enkeltes krop. Jeg føler ro og er afslappet i hoved og krop. Ja, jeg vil afsted igen. En passende længde – 4 dage – til hvad jeg kan kapere.” // Lis Jørgensen

 

TORSDAG 19. SEPTEMBER

Afrejse med færgen fra Frederikshavn kl. 11.30 eller 16.50. – overfartstid 90 min. (obs – FORBEHOLD FOR SEJLPLAN)

Buskørsel er GRATIS på Læsø – cykler kan lånes GRATIS på Østergaard B&B

 

Kl. 13 – 19 Egentid på Læsø

Man kan tjekke ind fra kl 15.00 på Østergaard Kultur B&B

Kl. 19-20 Middag, velkomst & præsentation

Kl. 20-21.30 Yin Yoga, tilpasset vi lige har spist 😊

Kl. 21.30 Kaffe, te, frugt, isvand

 

FREDAG 20. SEPTEMBER

Kl. 7.30 – 9.00  Yin Yoga

Kl. 9.00 Morgenbuffet

Kl. 10.30 Mindfull Walk

Kl. 12.30 Frokost

Herefter egentid. Her vil det være muligt f.eks. at tage på Læsø Kur – et skønt kurbad med saltholdige vande. Ved tilmelding igennem os, kan du rabat. Der er også mulighed for at se på Læsøs unikke tanghuse, besøge Læsø saltsyderi eller køre en tur ud over Rønnerne med Rønnerbussen.

Kl. 17.00 – 18.30 Yin Yoga

Kl. 19.00  Middag

Kl. 20.15 Meditation

Kl. 20.45 Kaffe, te, frugt, vand

 

LØRDAG 21. SEPTEMBER

Kl. 7.30 – 9.00 Yin Yoga

Kl. 9.00 Morgenbuffet – herefter egentid
Her vil det være muligt f.eks. at tage på Læsø Kur – et skønt kurbad med saltholdige vande. Ved tilmelding igennem os, kan du få rabat. Der ogå mulighed for at se på Læsøs unikke tanghuse, besøge Læsø saltsyderi eller køre en tur ud over Rønnerne med Rønnerbussen.

Kl. 14-16 Adgang til kaffe, te, frugt, vand

Kl. 17.00 – 18.30 Yin Yoga

Kl. 19.00 Festmiddag, dessert og kaffe, te

 

SØNDAG 22. SEPTEMBER

Kl. 7.30 – 9.00 Yin Yoga og afslutning

Kl. 9.00 Morgenmad, udtjekning

Kl. 10.30  Afrejse

Hjemrejse med færgen kl. 11.20 eller sigthseeing og hjemrejse med færgen kl. 15.00 eller 18.40.

(Program med forbehold for ændringer. Særligt ift. færgetider)

Om stedet vi afholder yoga-retreat

Annas Højskole, der udbyder yoga-retreatet, har investeret i en stor B&B –  Østergaard KulturBB, som ligger ved Byrum midt på Læsø.

Læsø kaldes iøvrigt også kaldet Kattegats perle, der er den største ø i Kattegat – også større end Samsø. Her er masser af natur – faktisk udgør naturen 70% af øens samlede areal. Og Læsø Klitplantage ligger derfor tæt på os. Du kan gå fra vores sted og 30 min efter, er du ved badesøen midt i klitplantagen. Her er en stillhed og ro, som man skal lede læng efter. Og der er selvfølgelig mulighed for en dukkert. Du kan også køre 4 km mod syd-vest. Så kommer du til det helt særlige naturområde, Rønnerne. Også her oplever du ofte, at have hele naturen for dig selv. For Læsø er det sted i Danmark, hvor der er aller flest kvadratmeter pr. indbygger. 

Læsø har i det hele taget en unik natur og historie – bl.a. er der her du finder de helt særlige tanghuse, og det er her man syder den verdensberømte Læsø salt.

På Læsø findes også et smuk og enestående kurbad, der er delvist opført i en nedlagt kirke  – Læsø Kur. Læsø Kur er kendt for de saltholdige vande – med overskudssalt fra Læsø Saltsyderi.  Som deltager på retreatet får du ca. 10 %rabat i entré, hvis du ønsker at gå i det smukke Læsø Kur i din egentid.

Midt på øen og tæt på alting ligger den store smukke Østergård Kultur Bed & Breakfast lidt udenfor Byrym. Her er 12 skønne lejligheder med værelser i forskellige størrelser og antal, der er stort fællesrum og et helt fantastisk orangeri, med udsigt til den parklignende have,der danner den smukkeste ramme for vores måltider. I haven er der masser af havemøbler og dejlige solfyldte kroge, for faktisk er Læsø Danmarks solrigste sted.  Vi har også flere bålpladser, og laver bål, når stemningen er til det. Om aftenen når det er skyfrit vil du opleve den vildeste stjernehimmel, fordi der ikke er noget lysforurening på eller i nærheden af øen. Det er ganske enkelt magisk på Læsø!

Du kan læse mere om Østergård Kultur BB her:

oestergaardkulturbb.dk

På Vestkysten skifter vejret ofte mellem det barske og det blide. Vi er derfor glade for at kunne tilbyde gode aktivitetsmuligheder også indendøre. I hovedhuset er der en sportshal, med mulighed for forskellige spil, i multirummet er der pool, bordtennis og dart.

Vi har en stor spisesal/ foredragssal med rigtig god plads – der kan være op til 100 personer, men vi bliver ca. 35 på kurset. Vi har valgt således, fordi det giver os mulighed for fortsat at holde fornuftig afstand til medkursisterne.

Højskolen har 12 lejligheder, hvor der kan være 2-4 personer i hver lejlighed. En lejlighed består af to soveværelser og et badeværelser, som man deler. Ønsker man et singleværelse, får man naturligvis det ( så længe vi har ledige), men badeværelse skal man dele med en anden person. Et af værelserne er ekstra stort, i det 9 personer kan sove her i en sovesal. Vi udlejer det dog til max 2-4 personer, hvis I er flere, der rejser sammen.

Sådan kommer du på højskolekursus på Læsø:

Der findes flere måder, du kan komme til Læsø på. Du kan enten tage bilen til Frederikshavn, hvorfra man sejler til Læsø. Turen varer 90 min – og foregår med en stor færge i en dejligt roligt tempo, hvor du vireklig kommer ned i gear og gør dig klar til det afslappede ø-tempo.  Du kan også tage toget/bus til Frederikshavn og så gå ombord på færgen. Når du er i land tager du rutebilen og står af 100 meter fra os. Eller du kan flyve fra Roskilde ( Tune). Det koster ca. 1100 kr pr. vej og tager en time. Hvis du ønsker denne transportform så skriv det i bemærkningsfeltet, så ser vi, om vi er nok ( over 10 personer) til at vi kan chartre et fly. For udenfor højsæssonen flyver de ikke hver dag.

Ca. 3 uger før afvikling modtager du en infomail fra underviser. Der er samtidig et link til en gruppe på Facebook – SAMKØRSEL. I gruppen har du som deltager mulighed for at tilbyde andre deltagere et lift – eller du kan søge et lift, hvis du har brug for det. Mange har tidligere benyttet sig af dette.

 

Praktisk info

Ledige pladser


Tilmeld dig

Periode:

19.09.2024 – 22.09.2024

Priser pr. person:

 • Dobbeltværelse i stor lejlighed med delt badeværelse, stue og køkken: 5500,-
  • Tillæg for eneværelse: 900,-
 • Dobbeltværelse med eget badeværelse og stue ( uden køkken): 6150,-
  • Tillæg for eneværelse: 900,-
 • Dobbeltværelse i lejlighed med eget badeværelse, stue og køkken : 6300,-
  • (eneværelse ikke muligt)

Priserne er inklusiv moms

Prisen inkluderer:

 • Yin yoga, meditationer, mindfull walk
 • 3 overnatninger incl. morgenmad
 • 1x frokost
 • 2 x aftensmåltider
 • 1 x festmiddag med dessert
 • Kaffe, te, frugt
 • Øvrige drikkevarer købes og betales på stedet
 • AL yogaudstyr er til rådighed – du må selvfølgelig gerne medbringe eget udstyr, hvis det foretrækkes
 • Sengelinned og håndklæder
 • Cykler til fri afbenyttelse
 • Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Læsø
 • Transport rundt på øen – den foregår i privatbiler eller øens gratis bus
 • Drikkevarer
 • Læsø Kur eller andre entréer

Læsø

Udforsk flere eventyr med Annas Højskole

Dyk dybere ind i en verden af unikke oplevelser og lærerige eventyr med vores forskelligartede udvalg af kurser. Uanset om du er til kulinariske rejser, kulturelle udflugter eller aktive vandreoplevelser, har Annas Højskole noget for enhver smag. Bliv inspireret af vores andre kurser nedenfor og find dit næste eventyr med os. Vi glæder os til at byde dig velkommen på endnu en uforglemmelig rejse!