Vietnam set indefra

Vietnam er et populært rejsemål og ikke uden grund. Befolkningen er utrolig imødekommende og venlige. Landet er eksotisk og meget smukt. Der er lidt for enhver smag. Langt de fleste danske rejseudbydere laver stort set de samme ture – især Vietnam fra Nord til Syd går igen. Her rejser man igennem Vietnam med korte stop ved de store highlights sammen med turister fra alle andre lande.

Annas Højskole har valgt at gøre det på en lidt anden måde, fordi vi er en højskole og kan godt lide at fordybe os og møde mennesker. Og vi tør allerede nu godt love, at der venter jer helt unikke oplevelser, som I ikke finder hos nogle andre rejseudbydere. 

Vi har valgt at lægge højskolen i Vietnams drøn charmerende hovedstad Hanoi. Det er en by, der emmer af historie og kultur, og en by prins Henrik boede i som barn og flere gange vendte tilbage til både alene og sammen med dronningen.

Højskolen ligger i et utroligt hyggeligt område i Hanoi. Og hotellet, der er den fysiske ramme for vores højskole, er en skøn oase i den til tider hektiske by.

Vi skal møde danskere, der driver virksomhed og bor i Vietnam. Vi skal møde flygtninge, der er vokset op i Danmark, men som er vendt hjem for at tage del i Vietnams vækst.  Vi skal møde unge vietnamesere og høre om deres håb og drømme for fremtiden, og vi skal være i selskab med en amerikansk Vietnam-veteran, der kom tilbage for at hele sine sår efter krigen og i dag hjælper med at fjerne miner, som amerikanerne lagde ud. 

Vi skal også ud og lave frivilligt arbejde, det kan være at hjælpe med at gøre Vietnam renere. Den del af programmet er vi ved at få på plads. 

På højskolen starter vi nogle af dagene med at lave morgengymnastik i den nærliggende park – ligesom vietnameserne.  Og efter vores morgenmad vil der være fællessang, samlinger og foredrag, når vi da ikke lige er ude på ture.

Tæt på højskolen ligger også de gamle håndværksgader eller som de også kaldes; de 36 fags gader, der løber på kryds og tværs og har navne efter det håndværk, der sælges. Her kan vi gøre en god handel i silkegaden, skogaden og bambusgaden  eller dumpe ind på nogle af de små gadekøkkener og spise frokost sammen med vietnameserne. Og apropos de mange små gadekøkkener; De kan godt virke lidt uoverskuelige at kaste sig over for en dansker, der ikke kan sproget. Men vil vi få en grundig introduktion til gadekøkkenet og deres typiske retter af Jesper Staunstrup, der hart boet i byen i 8 år og har sine favorit gadekøkkener- og retter- han vil vise os.

Jeres rejseleder er netop Jesper Staunstrup og som assistent møder i Nanna Grunwald, der har arbejdet for Annas Højskole i flere år. Vi ved godt, det er en lang rejse til Vietnam, og at  det for nogle kan være lidt hektisk lige at vænne sig trafikken og det meget anderledes byliv.  Derfor starter vi også blidt op med tid og ro til at lade indtrykkene bundfælde sig.  Og derfor har vi også ture, hvor vi rejser et par dage væk fra højskolen – ud på landet – ud til havet- og så kommer vi tilbage til vores højskole igen. Vi tilbringer to dage i  Ha Long Bugten, som er et af verdens syv vidundere. Vi bader, besøger små øer, overnatter og spiser morgenmad, mens solen står op i horisonten.

Der vil være mulighed for at forlænge rejsen, hvis I ønsker at rejse lidt rundt for jer selv eller kombinere det med en badeferie,  efter vores højskoleophold. 

Vi glæder os til at tage jer med på højskole i vores Vietnam og vise jer “ Vietnam set indefra”.

Med forbehold for ændringer – se detaljeret program.

Foto: Thomas Bo Pedersen

Rejsens pris

Pris for delt dobbeltværelse pr. person: 19.300 DKK

Pris for eneværelsestillæg: 2500 DKK ( inklusiv enekahyt på sejlads i Halong Bugten)

Tidsforskel

Vietnam er 6 timer foran Danmark (5 timer ved sommertid).

Sprog

Det officielle sprog i Vietnam er vietnamesisk.

Vejr og klima
Visum og pas

Danske statsborgere med dansk pas er fritaget for visum i op til 15 dage. Man skal imidlertid være i besiddelse af et pas der er gyldigt i 6 måneder fra indrejsedato. Desuden skal gyldig returbillet/dokumentation for udrejse, inden for de 15 dage fra indrejsedato, kunne fremvises.

Ved ophold over 15 dage skal der søges visum før afrejse.

Se Udenrigsministeriets hjemmeside for detaljer

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Vi anbefaler at du altid læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning.

Se rejsevejledningen her

Forsikringer

Det Gule Sygesikringskort dækker ikke i Vietnam.Annas Højskole har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov.

Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Vaccination og helbred

På alle vores rejser anbefaler vi, at man er grundig med håndhygiejne, da manglende håndhygiejne ofte er årsagen til eventuelle maveproblemer.

Vaccinationer

 

 • Kort rejse, under 3 uger til turistområder: Hepatitis A, difteri/stivkrampe
 • Rejse over 3 uger, desuden: Tyfus, evt. hepatitis B, japansk hjernehindebetændelse
 • Længere ophold, desuden: Hepatitis B, evt. rabies (hundegalskab) og tuberkulose

 

Malaria

Der er principielt malaria hele i Vietnam, og i visse områder anbefales det at tage forebyggende malariapiller. Højrisikoområder er langs grænsen til Cambodia.

Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud. 

Vores erfaring er, at det i høj grad er et personligt valg, om man vil tage forebyggende medicin mod malaria. Vi anbefaler derfor, at man rådfører sig med en vaccinationsklinik om eget helbred og om situationen i de specifikke områder, man besøger, og den indkvarteringsform, der gælder for rejsen. 

Denguefeber

Der findes denguefeber i Vietnam, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray, der indeholder DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Valuta

Program

Dag 1: Rejse til Hanoi

Afrejse  København- Hanoi.

Dag 2: Ankomst og velkommen til Vietnam Højskole
 • Ankomst og velkommen til Vietnam Højskole
 • Transfer til hotel, der ligger i en skønt kvarter i den gamle bydel
 • Hvil og velkommen til Vietnam Højskole 
 • Frokost
 • Introduktion til Vietnam og Hanoi v. kursusleder Jesper Staunstrup
 • Rundtur i nærområdet 
 • Aftensmad + Intro til ugen og lidt om morgendagens program
Dag 3: Mit eventyr i Vietnam og introduktion til gadekøkkenet
 • Morgenmad + morgensang
 • Vores kursusleder Jesper Staunstrup, der har boet i Vietnam i 5 år,  vil fortælle os om sit eventyr i Vietnam, kulturforskellene, skikke og traditioner
 • Fælles frokost hvor Jesper Staunstrup tager os med i et af hans foretrukne gadekøkkener. Jesper vil introducere os for gadekøkkenets muligheder og nogle af sine favorit retter.
 • Siesta
 • Rundtur i Hanoi , hvor vi ser Hoan Kiem søen, ferskvandssøen midt i Hanoi, der siges at rumme kæmpeskildpadder. Så skal vi videre til de nærliggende travle gader i Hanois gamle bydel Pho Puong. De lokale kalder kvarteret for ‘de 36 gader’ fra tiden, da alle erhverv havde sin gade med navne som Silkegade, guldgaden, tøjgaden og skogaden. Du kan stadig købe silke i Silkegade og sågar stegte fisk i gaden af samme navn. 
 • Fælles aftensmad på restaurant 
 • Foredrag på hotellet: Dragen er landet – oplæg om det moderne Vietnam. Vietnam har siden år 2000 udviklet sig fra fattigt land til asiatisk tiger, men det økonomiske eventyr har samtidig øget den sociale ulighed og slidt på miljøet.
Dag 4: Fra Ho Chi Minh til moderne design

Vi starter dagen tidligt, som man gør i Hanoi,  med en omgang tai chi i den nærliggende park med lokal underviser 

 • Morgenmad + morgensang
 • Foredrag med Jesper: Vietnams historie fra franskmændenes indtog til Ho Chi Minh. Vi trækker tråde tilbage i historien til Nguyen dynastiet og fransk kolonialisme i begyndelsen af 1800-taller og frem til Ho Chi Minh, der stod i spidsen for frihedsbevægelsen, der løsrev Vietnam fra Frankrig. Han stiftede kommunistpartiet og var præsident i Nordvietnam frem til sin død i 1969.
 • Fælles frokost 
 • Siesta
 • Vi besøger en ung vietnamesisk designer, Thu Madelin, ser hendes værksted og hører hendes historie. Thu Madelin er en af Vietnams unge lovende designere, som udlandet er ved at få et godt øje til. Der bliver mulighed for senere at gå med hende på byens største stofmarked, hvis man har lyst til det.
 • Fælles aftensmad på restaurant
 • Oplæg om dagen i morgen 
Dag 5: Dansk CEO for stor dansk virksomhed, Mascot, fortæller om sit Vietnam.
 • Morgenmad + morgensang
 • Formiddag på egen hånd i Hanoi
 • Eftermiddag: Vi får besøg af direktøren for den danske virksomhed Mascot. Han hedder Thomas Bo Pedersen. Han vil fortælle om – “Mit Vietnam” – om Thomas’s tanker om det land som han har boet /arbejdet i siden 1984
 • Om Mascot – hvordan er det at opbygge en virksomhed helt fra en grund på en bar rismark til en kæmpe produktionsvirksomhed med over 1400 medarbejdere i Hanoi og 1000 i Laos.
 • vi spiser en skøn middag på restaurant
 • . Oplæg om de næste to dage, hvor vi skal besøge et af verdens syv vidundere
Dag 6-7: Sejlads i Ha Long Bugten
 • Morgenmad + morgensang
 • Præsentation af dagens program
 • Vi tager bussen til Ha Long Bugten, hvor vi skal tilbringe de næste to dage. Vi behøver ikke pakke hele kufferten, da vi beholder vores hotelværelse, mens vi er væk. En lille turrygsæk er nok.
 • Ha Long betyder “dragen, der stiger ned”. Ifølge sagnet steg en drage ned fra bjergene for at bekæmpe fjender, der ville trænge ind i området. Dragen spyede om sig med jade, som blev til kalkstens toppe, så fjenden ikke kunne trænge ind. Området er i dag et af verdens syv vidundere og på Unescos verdensarvsliste. Der bliver god tid til at slappe af og nyde udsigten, mens vi er om bord. Der vil blive serveret både frokost og aftensmad. Og der vil være mulighed for at bade.
  Dagen efter fortsætter vi turen i bugten, Vi besøger nogle af de små ø-samfund og nyder morgenmaden, mens solen står op i horisonten. Måske får vi også en snak med vores skipper om forandringerne i bugten i takt med den øgede turisme. Bugten har en 120 kilometer lang kystlinje og flere end 200 forskellige arter af fisk i vandet. Vi når lige at få en frokost  inden vi tager bussen tilbage til Hanoi.
 • Aftensmad for egen regning
Dag 8: Mød soldaten der rydder miner, hør om Agent Orange
 • Vi starter dagen tidligt med en omgang tai chi i den nærliggende park med lokal underviser.  
 • Morgenmad + morgensang
 • Præsentation af  dagens program.
 • Foredrag:  Vietnamkrigen/ Jesper Staunstrup. Vietnamkrigen var en af de mest grusomme krige efter anden verdenskrig. Krigen kostede 58.000 amerikanske soldater livet, men det var intet i forhold til de vietnamesiske ofre. Man anslår, at over 4 millioner vietnamesere – her i blandt mange civile – blev dræbt eller invaliderede. Under krigen sprøjtede amerikanerne Agent Orange, som var en miljøfarlig plantegift, ud over nordvietnam for at få bladene til at falde af træerne, så fjenden ikke kunne skjule sig, men det gik ikke kun ud over træerne. En af de mest omfattende skadevirkninger af giften var misdannelser hos børn. Krigen varede i 14 år og sluttede med Saigons fald i 1975. Bagefter flygtede titusindvis af vietnamesere, blandt andet til Danmark. Senere på turen vil vi møde nogle af dem.
 • Fælles frokost 
 • Siesta
 • Vi får besøg på hotellet af Chuck, som er amerikaner, Vietnam-veteran og i dag hjælper med at rydde miner 
 • Fælles aftensmad 
 • Foredrag af Thomas Bo Pedersen, der udover at være direktør for Mascot i Vietnam og Laos også har skrevet om Agent Orange og lige modtaget en pris for sit arbejde med ofrene. Efter foredraget ser vi filmen om kunstneren Châu, der ikke vil ses som et offer for Agent Orange, men som en kunstner.
Dag 9: Det ukendte Hanoi og i teater om aftenen
 • Morgenmad + morgensang
 • I dag vil Jesper vise os de mere ukendte sider af byen. Vi besøger et stort lokalt marked, et sted, hvor grafittikunstnerne har lavet de smukkeste vægmalerier, vi skal ned ad en begravelsesgade, op i et 65 etager højt tårn mede den vildeste udsigt over Hanoi og endelig tager han os med på cafe langs jernbanen, hvor man indtil fornylig bogstavelig talt skulle holde maven inde og trække fødderne til sig for ikke at blive ramt af toget. Nu er det blevet ulovligt at færdes på banelegmet. Hvad har det betydet for de lokale erhvervsdrivende?
 • Frokost for egen regning
 • Fri-eftermiddag
 • Fælles aftensmad
 • Tur i teatret, hvor vi skal se forestillingen: My Village, hvor vietnamesiske skuespillere med akrobatik, musik og dans fortæller historien om livet i en vietnamesisk landsby. En meget fin oplevelse.
Dag 10: Hjemvendt flygtning, køkkenskole og iværksætter-eventyr
 • Morgenmad + morgensang
 • Vi tager ud til Beergarden, der er en dansk restaurant. Her får vi besøg af ægteparret Maria og Tuong, der flygtede til Danmark efter krigen med deres forældre, men nu er vendt hjem til Vietnam igen.  De vil fortælle om. hvad der fik dem til at vende tilbage til det land, de knap kendte. 
 • Vietnams køkken: Vi skal i kokkeskole og lære om det vietnamesiske køkken og lave et par simple retter
 • Efter frokost møder vi ejerne af Beergarden, Ole og Thomas, og smager på øl fra deres bryggeri Furbrew. Vi hører dem fortælle historien om, hvordan de fandt på at tage til Vietnam og brygge øl. Hvilke udfordringer stod de overfor som udenlandske iværksættere? Vi smager på de forskellige øl, mens vi prøver at gætte, hvad de indeholder, inden vi kører tilbage til hotellet.
 • Præsentation af morgendagens program
 • Aftensmad for egen regning
Dag 11: Vandretur på landet/ afslapning på egen hånd

Dagen i dag kan bruges lidt forskelligt alt efter temperament. Man kan vælge at tage med på vandretur eller slappe af i Hanoi og gå lidt rundt på egen hånd. Vandreturen er med i prisen. Hvis du vælger at blive i Hanoi, får du naturligvis dækket alle måltiderne.

 • Mulighed for at vandre i bjergene i Pu Loung Nationalpark, hvor vi vandrer igennem små landsbyer. Vi spiser lokalt både frokost og aftensmad. Det er en lang dag. Vi tager afsted meget tidligt om morgenen og er først tilbage på hotellet i Hanoi ved 22 tiden. 
 • Det kan også være, du bare trænger til at slappe og gå lidt rundt for dig selv eller måske tage en cykeltaxa gennem Hanois gamle gader. Vi betaler både måltider og cykeltaxa
Dag 12: Ho Chi Minh Mausoleum og Hanoi Hilton - det berygtede fængsel
 • Morgenmad + gennemgang af dagens program
 • Efter morgenmaden besøger vi Ho Chi Minh Mausoleet. Ho Chi Minh var en beskeden mand, som ikke brød sig om at blive fremhævet. Han så sig selv som en del af folket. Derfor var det nok heller ikke helt i hans ånd, at han i dag ligger balsameret i mausoleet, som blev bygget oven på det sted, hvor han i 1945 læste Vietnams Uafhængighedserklæring op. Ho Chi Minh døde den 2. september 1969 og bliver i dag hyldet som Vietnams landsfader. Efter mausoleet kan man gå rundt i parken og blandt andet se pælehuset, hvor Ho Chi Minh boede under beskedne forhold
 • Frokost for egen regning 
 • Siesta
 • Om eftermiddagen besøger vi Hoa Lo fængslet eller “Hanoi Hilton”, som det også bliver kaldt. Fængslet blev oprindeligt bygget af franskmændene. Under Vietnamkrigen blev det brugt til amerikanske krigsfanger, og det var her, det fik øgenavnet “Hanoi Hilton”. Bagefter kører vi ud til Truc Bach søen – silke søen, hvor den tidligere amerikanske politiker og præsidentkandidat John McCain blev skudt ned under Vietnamkrigen. Midt i søen ligger et lille palads, hvor kriminelle concubiner blev holdt fanget og som straf sat til at producere silke. Heraf navnet silkesøen
 • Fælles aftensmad
Dag 13: I miljøets tegn - gør Hanoi renere
 • Vi begynder dagen med Tai Chi
 • Morgenmad + morgensang
 • Præsentation af dagens program, som står i hjælpearbejdets tegn – vi håber på at kunne hjælpe en miljøoranisation, men denne aftale er endnu ikke helt på plads. 
 • I Vietnam er det kvinderne, der samler skrald op. Noget af det bliver genbrugt. Vi arbejder på, at møde en organisation, der hjælper med at få skraldet sat i system og hører deres historie. Bagefter hjælper vi med at samle affald, der er et stort problem på grund af den enorme turisme.
 • Fælles frokost fra gadekøkken
 • Siesta
 • Frieftermiddag med mulighed for at hente tøj hos designer Thu Madelin, hvis man har bestilt noget
 • Afslutningsmiddag med  underholdning
Dag 14: Afgang Hanoi - København
 • Morgenmad + morgensang
 • Transfer til lufthavnen
 • Afrejse til København