+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Vandring, mad og selvforkælelse i Andalusien

20.9 - 27.09. 2024

Vandring, mad og selvforkælelse i Andalusien

Kan du lide at gå på opdagelse nye steder i godt selskab? Elsker du at bevæge dig og komme ud at vandre i naturen? Kan du lide det spanske køkken – eller er du nysgerrig på at lære det nærmere at kende? Har du lyst til at blive klogere på Andalusien og områdets kultur, og så ovenikøbet også få lidt stof til eftertanke med hjem omkring livskvalitet, motion, arbejdsglæde og andre skønne emner?,  så meld dig til dette kursus.

Bag kurset står  tv-vært, kogebogsforfatter, autodidakt kok og spaniens elsker Anne Hjernøe,  det har rejst i Andalusien mindst 40 gange og højskoleforstander Anna Katrin Nørgaard, der altid har haft en svaghed for alt hvad der var spansk. Derudover vil I møde yoga og mindfullness instruktør Anamet Magven, der har boet i Andalusien, er gift med en andalusier og taler flydende spansk. 

Huset

Vi har fundet det skønneste hus i bjergbyen Gaucin, der ligger ca. 90 minutterskørsel fra Malaga. Huset danner rammen for vores højskole og fælles aktiviteter. Huset bærer kraftig præg af den korte afstand til Nordafrika. Her er masser af arabiske inspiration med mange fine detaljer. Ikke to værelser er ens –  de er smukke på hver deres måde og med eget badeværelse. Vi har både single og dobbeltværelser. Og der er masser af stuer og køkkener til fælles hygge og brug. Huset har dejlige udearealer med skøn pool og en stor  tagterrasse, hvor vi i klart vejr kan se helt til Afrikas kyst. Madlavningen med Anne Hjernøe vil ofregå i mindre hold  i kursusledernes store køkken, hvor vi også vil spise sammen hele holdet.

Vi har vi lejet et ekstra skønt hus, der også er indrettet med inspiration fra Nordafrika. Husene ligger ca. 100 meter fra hinanden. Der vil være en lille reduktion i prisen, for jer der ikke bor i hovedhuset.  Alle fællesaktiviteter foregår i hovedhuset med mindre andet er beskrevet i programmet.

Vandreturene

Alle vores vandreture udgår fra vores bjergby og er på ca 15-20 km.  Vi går i skove beplantet med korkeg, vi går i åbne strækninger, hvor solen vil få os til at svede, og vi vil visse steder gå på smalle stier med ujævnt underlag. Der vil ikke forekomme svære længerevarende stigninger – hverken op eller ned. Men du skal være i god vandreform for at kunne være med. 

Der bliver derudover mulighed for at komme på tur ud af huset, når vi skal på dagsudflugt til den smukke by Ronda, der er kendt for den dybe kløft der skiller byen i to. 

Landsbyen Gaucin

Vores højskole ligger skønt placeret i en lille hyggelig bjerglandsby, Gaucin. Her har en del kunstnere bosat sig, og det er der en rigtig god grund til. For her er bare bjergtagende. Og nærmest ingen turisme.

Så er du sulten på nye oplevelser, og klar på en ordentlig omgang selvforkælelse? – så tag med os på eventyr!

 

 

Anne Hjernøe 

Kogebogsforfatter, journalist & tv-kok

Anne arbejder med mad og kommunikation på alle niveauer. Hun har udgivet 25 bøger om blandt andet syltning, kryddersnaps, mad mod kræft, salater, grøn mad, krydret mad, sund mad og træning, samt alle de velkendte småretter fra hele verden. Tilbage i 2003 lavede hun Politikens bog om tapas og boede i den forbindelse en måned i en gammel olivenmølle i bjergene i Andalusien, for at lave alle retter til bogens fotos, i de rette omgivelser med de rigtige råvarer.

Igennem mange år har desuden Anne været vært på et væld af tv-programmer fra både nær og fjern. Hun har lavet tv fra Frilandshaven, AnneMad i sit eget køkken og New York, samt AnneMad i Spanien. Der boede hun sammen med sit tv-hold endnu en måned i de Andalusiske bjerge og lavede 8 tv-programmer om de fantastiske spanske råvarer. Her var der blandt andet fokus på de spanske skinker, oste, på sherry, fisk, skaldyr, røget paprika og de skønne spanske grøntsager og frugter.

Derudover har hun lavet et hav af programmer fra det smukke danske sommerland, hvor både de Danske Badehoteller, Danske Slotte og Danske Øer har været på programmet. De seneste år har hun sammen med tv-journalisten Anders Agger, rejst verden rundt for at finde danske vinkler på de store emner, som valget i USA, Brexit, Mellemøsten og Norden. I år har de rejst rundt i Europa, for at få et kig på hvem der er vi har dannet det europæiske fællesskab med. Turen gennem Europa gik selvfølgelig også til Spanien, hvor hun fik indblik i produktionen af den særlige cava-typer “Corpinat”, og hun fik også fornøjelsen af, at besøge de legendariske sortfodsgrise og se La Dehesa hvor de går og hygger sig med at spise agern.

Anne har et helt særligt forhold til Spanien som hun har besøgt utrolig mange gange, hun har i sin ungdom boet 2 år i Latinamerika, og forstår og taler derfor et hæderligt (skralde)spansk.

Udover arbejdet med kogebøger og tv, har Anne sin egen virksomhed, AnneMad ApS, hvor hun arbejder med fødevareudvikling, holder foredrag, laver kurser med Annas Højskole, underviser, arrangerer gastronomiske rejser og skriver børnebøger.

 

Anna Katrin Nørgaard

højskole i udlandet for ældreAnna er forstander for Annas Højskole og kursusleder på en lang række af højskolens kurser. På dette kursus er hun kursusleder, foredragsholder og alt mulig kvinde.  Og så elsker hun at synge, og det vil I også få at mærke. Anna har netop uddannet sig til coach, og vil på dette kursus tilbyde coaching til en reduceret pris til dem der ønsker det. 

Anna har altid elsket alt hvad der var spansk – gået til flamenco-dans, gået i flamenco-inspireret tøj og til sprogundervisning. Men hun blev aldrig rigtig spansk. Så nu laver hun kurser i landet i stedet for og får udlevet sin kærlighed til det spanske på den måde.

 

Anamet Magven

Taler flydende spansk og har boet i Sevilla, hvor hun har studeret flamencodansen. Anamet er også udannet kropsterapeutisk yogalærer og har arbejdet professionelt med dans og bevægelseslære i over 20 år. Hun kam godt lide at skabe et helhedsorienteret yogarum, hvor alle kan være med, og hvor det i bund og grund handler om at komme ind i kroppen og hjem til sig selv. 

Anamet er også uddannet behandler og har arbejdet flere år i med kropsmassage og andre behandlinger. Det vil derfor være muligt at tilkøbe wellness fodbehandlinger: 30 min. Bad, scrub og masserende indsmøring for 350 kr. 

   

 

(Dag 1) Fredag d. 20 september: Afrejse og ankomst til Andalusien

 • Afrejse CPH 06.00 – med ankomst i Malaga kl. 9.50
 • Efter I har fået jeres bagage, hentes i ved udgangen af Anna og Anne, der står med et skilt med Annas Højskoles logo på
 • Vi kører mod vores højskole i Gaucin, men inden vi drejer fra kystvejen, tager vi omkring den skønne badeby Estepona, hvor vi spiser frokost sammen ( med i prisen – dog ikke drikkevarer) 
 • Afslapning på stranden / på egen hånd i Estepona ( husk badetøj)
 • 16.00 Vi mødes ved bussen og kører nu mod højskolen i  i bjergbyen Gaucin, der ligger ca. 40 minutters kørsel med bus fra Estepona
 • Ankomst og fordeling af værelser 
 • Velkomstdrink og tapas som Anne og Annamet har lavet til jer: Introduktion til huset, kurset + oplæg  “mig og Andalusien” – om kursusledernes forhold til Andalusien/ Spanien
 • 19.00 Aftensmad på højskolen  + hvem er hvem? + vi synger lidt fra Højskolesangbogen

(Dag 2) Lørdag den 21. september: Introduktion til det andalusiske køkken 

 • 8.20- 8.30 Morgensang med Anna
 • 8.30 Morgenmad 
 • 10.00 Foredrag om Andalusien med Anamet og Anna 
 • 11.00 I deles ind i 2 grupper. Det ene hold får introduktion til det andalusiske/spanske køkken med Anne Hjernøe, der igennem de sidste 30 år har besøgt landsdelen et utal af gange. Vi går i gang med den andalusiske frokost til hele holdet. Det andet hold laver yoga/meditation med Anamet
 • 13.00-14.30 Frokost & oprydning
 • Siesta – mulighed for at dase ved poolen 
 • 16.00 Gåtur i Gaucin med Josefi, der er vores lokale partner. Hun har boet i byen hele sit liv. Josefi vil fortælle os om bjerg-landsbyen og vise os de mest spændende steder, og vi lærer at finde lidt rundt i de snørklede smalle gader
 • 18.30 Tilbage på højskolen bytter grupperne nu rundt. Det ene hold får introduktion til det andalusiske/spanske køkken med Anne, og vi går i gang med aftensmaden til hele holdet. Det andet hold laver yoga/meditation med Anamet
 • Aftensmad
 • Oplæg om gåturene de kommende dage v. Anna 

 

(Dag 3) Søndag den 22. september: Vandring #1: Rundt om Hacho-bjerget

 • 8.30 – 9.30 Morgenmad på baren ved siden af den lokale benzinstation, et af vores små og meget lokale yndlingssteder. I får også udleveret madpakke, frugt, vand og saltede nødder.
 • Vandring: En tur på ca 4-5 timer med Enriques, Anne og Anna:

Med benzinstationen til højre begynder vi at gå mod sydvest. Vi følger fortovet i cirka 20 minutter, krydser vejen og tager den støvede sti op ad bakken, gradvist og blidt. Vi fortsætter, indtil vi finder en port, som vi går igennem snart går vi på en bred sti. Vi vil se Sierra Espartina til venstre og Jimena de La Frontera lige foran os. Vi følger denne sti, der fører os rundt om Hacho-bjerget, indtil vi finder en anden port. Vi går igennem den og fortsætter et par meter opad til højre og passerer en svinefarm.Vi går igennem endnu en port, og fortsætter opad til den næste port, som vi krydser, og tager stien gradvist opad. Vi kommer forbi en gammel ovn, der blev brugt til at lave kalk i gamle dage. Herfra begynder vi at gå op til Hacho-toppen, cirka 15 til 20 minutter. Dette er den eneste del af turen, der er lidt krævende. Tag dig tid, stop efter behov, og skynd dig ikke. Det kan være lidt glat til tider. Vi når toppen ved den geodætiske punkt 1011 m. Vi vil se San Pablo de Buceite, Jimena de La Frontera, El Colmenar, og hvis dagen er klar, vil vi se Middelhavet og Afrika. Herfra krydser vi over til den anden side for at få en malerisk udsigt over Gaucin. Vi går ned samme vej, vi kom op, indtil ovnen, og om cirka 30 minutter når vi benzinstationens bar – der garanteret sælger kolde øl – hvis man er til det!

Distance: Cirka 12 km.  Maks. højde: 1011 m . Min. højde: 570 m

Sværhedsgrad: Moderat. Underlag: Løse sten, stenet til tider. Blanding af brede og smalle stier.

 • Siesta – mulighed for at dase ved poolen på stedet
 • 17.00-18.00 Afspænding/ yoga med Anamet
 • 19.00 Vi mødes på tagterrassen, for nu gælder det “Den store tapas dyst. Gruppen deles ind i hold, og alle laver tapas/pinchos, så smukt og kreativt som muligt. En vinder kåres og bagefter spiser vi de fantastiske tapas/pinchos + lidt ekstra, som vi har lavet til jer.
 • 21.00 Oplæg om turen til Ronda i morgen + aftensange

(Dag 4) Mandag den 23. september: På tur til Ronda + foredrag Stærk, let og mæt

 • 8.20- 8.30 Morgensang 
 •  8.30 Morgenmad 
 • 9.30 Vi kører med bus til den fantastiske by Ronda, der ligger omkring 45 minutters kørsel fra vores by Gaucin
 • På egen hånd i byen 
 • 13.30Vi mødes på restaurant – spiser frokost sammen (med i prisen)
 • 16.30 Bussen kører retur til Gaucin
 • Siesta
 • 19.00 Aftensmad på højskolen 
 • 20.00 Skru op for livskvaliteten. Hør om hvordan Anne lagde sin kost og motionsvaner om og fik en helt anden livsstil – blev stærkere, fri for ledsmerter og tabte 20 kg. Hun fortæller også om, hvordan man bevarer motivationen og kommer i mål med sine ønsker.

 

(Dag 5) Tirsdag den 24. september: Vandring# 2 + ud at spise 

 • 8.20- 8.30 Morgensang 
 •  8.30 Morgenmad 
 • Madpakkesmøring
 • 10.00 Vandring: En tur på ca 4-5 timer med Enriques, Anne, Anna og Anamet. Undervejs stopper vi op og laver ca. 30 min. yoga og meditation

Vi tager vejen bag benzinstationen “Camino del Montoro”, og snart er vi i udkanten af Gaucin. Vi vil passere nogle huse med jord, hvor de lokale har deres køkkenhave og nogle høns til æg og kød. Vi vil se frugttræer, mandler, figner, oliven og nogle vinmarker. Vi fortsætter på denne sti i 20 til 30 minutter, indtil vi finder en metalport. Vi går igennem den og fortsætter ned ad stien i yderligere 20 til 30 minutter, indtil vi når et kryds. Vi drejer til højre og fortsætter nedad i 30 minutter. Vi går med Guadiaro-dalen til venstre. Herfra begynder vi at gå opad, selvom det er gradvist og blidt op ad bakke. Omkring 45 minutter senere når vi et sted, hvor gruppen kan lave lidt yoga og meditation. Vi fortsætter opad til det næste kryds, hvor vi drejer til højre og fortsætter i yderligere en time eller deromkring. Derefter tager vi en højresving, og snart går vi omgivet af spisekastanje-træer. Vi følger stien, passerer en rød metalport, indtil vi finder en højresving ind i en smal sti, der vil føre os tilbage til Gaucin.

Distance: 17 km.  5-6  timer. Maks. højde: 779m Min. højde: 432m

Sværhedsgrad: Let til moderat. Underlag: Hovedsageligt brede stier. Smal sti de sidste 20 til 30 minutter. Løse sten til tider. Miljø: Korkeg, egetræ, fyr og sød kastanjeskov.

 • Siesta – mulighed for at dase ved poolen på stedet
 • 17.00-18.00 Afspænding/ yoga med Anamet
 • 19.00 – 20.00 Aftensmad på restaurant ( med i prisen)
 • 20.30 Tilbage på højskolen. Anne og Anna fortæller om hvad sundhed er for dem på alle planer 

   

  (Dag 6) Onsdag den 25. september: Madlavning, tag ejerskab over dit arbejdsliv, flamencodans 

  • 8.20- 8.30 Morgensang 
  •  8.30 Morgenmad 
  • 10.00-11.00  Gåtur i området
  • 11.00 – 13.00 I formiddag tilbyder vi 3 forskellige workshops, som I kan melde jer til: 
  • 1. Mere andalusisk køkken med Anne Hjernøe. I arbejdere videre med det spanske køkken sammen med Anne og laver spanske retter til frokost for hele gruppen
  • 2. Tag ejerskab over dit arbejdsliv – går du selv med drømmen om et anderledes og gladere arbejdsliv? Hør Anna fortælle om at springe ud i det ukendte -. uden sikkerhedsseler 
  • 3. Flamenco dans med Anamet, som er professionel danser og formidler og har boet i Sevilla i 3 år og danset Flamenco siden 2002. Denne workshop er en introduktion til Andalusiens folkedans og derigennem dens folkesjæl og poesi. Der kræves ingen forkundskaber eller niveau. Alle kan være med.
  • 13.00 Frokost på højskolen 
  • Siesta 
  • 17.00 kage/ frugt og kaffe og højskolesange på terassen 
  • 17.30- 20.00 De 3 workshops tilbydes igen, og I skal nu vælge en anden workshop. 
  • 1. Mere andalusisk køkken med Anne Hjernøe. I arbejdere videre med det spanske køkken sammen med Anne og laver spanske retter til aftensmad for hele gruppen
  • 2. Tag ejerskab over dit arbejdsliv – går du selv med drømmen om et anderledes og gladere arbejdsliv? hør Anna fortælle om at springe ud i det ukendte -. uden sikkerhedsseler 
  • 3. Flamenco dans med Anamet, som er professionel danser og formidler og har boet i Sevilla i 3 år og danset Flamenco siden 2002. Denne workshop er en introduktion til Andalusiens folkedans og derigennem dens folkesjæl og poesi. Der kræves ingen forkundskaber eller niveau. Alle kan være med.
  • 20.00 Aftensmad på højskolen
  • Højskolesangaften: Anna fortæller om sangene vi synger, og vi lærer nye fra den nye Højskolesangbog

  (Dag 7) Torsdag den 26. september: Vandring 3 

  • 8.00-9.00: Morgenmad 
  • 9.00 Vandring til en lille nabolandsby, El Colmenar, hvor vi spiser frokost på lokal restaurant og bliver kørt i bus hjem fra.

  Vi starter med tankstationen på vores højre side. Vi går i cirka 15 minutter og tager derefter en sti ned til venstre. Vi følger den og ender tilbage på vejen. Vi krydser vejen og tager en skarp højresving og går igennem en port. Vi fortsætter på denne sti i cirka 1 time, indtil vi når Karma La Herriza, et boutiquehotel, der genåbnede sidste juni. Vi forlader hotelområdet gennem en port og drejer snart til venstre ud i åbne marker, hvor kvæg græsser. Vi krydser 2 porte og følger en smal sti. Vi krydser en anden port ved Guadiaro-floden, krydser broen, og om 15 minutter vil vi ankomme til restauranten, hvor vi skal spise frokost.Distance: Cirka 12 km.  ca 4 timer. Maks. højde: 645m Min. højde: 209m.  Underlag: Blanding af brede og smalle stier, løse sten og til tider klipper. Område: Åbne marker, landbrugsjord, egetræs- og korkskov.

  • 16.00 Vi hentes af bus og bliver kørt hjem til højskolen
  • 19.00: Festmiddag vi spiser en skøn paellea, synger og der vil være festlige indslag 

  (Dag 8) Fredag den 27. september: Afrejse

  • 6.30 Mulighed for lige at tage en kop kaffe og en hurtig bolle 
  • 7.15 Afgang med bus til lufthavnen i Malaga
  • 10.40 Direkte fly til Købernhavns Lufthavn med ankomst 14.20 

   

  Her bor vi

  Kurset foregår i bjergbyen Gaucin i Andalusien ca. 90 min kørsel syd vest for Malaga – i retningen mod Gibraltar.

  Gaucín , der ligger i 626 meters højde er en by og kommune beliggende i bjergene i Andalusien i provinsen Málaga i det sydlige Spanien. Det er inde i landet fra Marbella, Puerto Banús og Estepona og ikke langt fra Ronda. Byen har en befolkning på cirka 2.000 personer.

  Her har vi fundet det smukkeste hus, en tidligere mølle, der er sat sammen af 7 boliger. Huset  er vores hovedhus, og det er her de fleste af jer bor, og det er her alle fælles aktiviteterne er. Huset bærer kraftig præg af den korte afstand til Nordafrika. Her er masser af arabiske inspiration med mange smukke detaljer, med skøn pool og stor  tagterrasse, hvor vi i klart vejr kan se helt til Afrikas kyst.

  Vores ekstra hus ligger ca. 200 meter fra hovedhuset. Det er også holdt i den smukke nordafrikanske stil.

   

  Afrejse: 20. september 2024 : Københavns Lufthavn- Malaga 06.00 – 9.50
  Hjemrejse: 27. september 2024: Malaga – Københanvs Lufthavn  11.00 – 14.40

  Ønsker du fly fra Jylland, er det til dagens pris. Skriv det i bemærkningsfeltet.

  Praktisk info

  Der er få ledige pladser


  Tilmeld dig

  Periode:

  20. september-27. september 2024

  Priser pr. person:

  Hovedhuset:

  • Dobbeltværelse med delt badeværelse: kr. 15.600,-
   • Tillæg for eneværelse: kr. 2.000,-
  • Dobbeltværelse med eget badeværelse: kr. 16.100,-
   • Tillæg for eneværelse: kr. 2.000,-

  Det andet hus:

  • Dobbeltværelse med eget badeværelse 15.300,-
  • Singleværelse med delt badeværelse 17.100,-

  Prisen er inklusiv moms.

   

   Prisen inkluderer:

  • Fly København – Malaga t/r
  • Transfer fra og til lufthavn
  • 7 overnatninger i to skønne huse tæt på hinanden – det ene er med pool og tagterasse til fælles brug. Det største af vores huse, det vi kalder hovedhuset var en gang byens mølle. Husene er indrettet i ægte andalusisk stil med masse af inspirtation fra Nordafrika
  • Smukke værelser med eget badeværelse – få har delt badeværelse
  • Alle måltider på højskolen
  • Madskole med Anne Hjernøe – du kommer i mindre grupper, hvor Anne laver mad med jer
  • Flere foredrag med Anne Hjernøe og Anna Katrin Nørgaard
  • Yoga med yogainstruktør Anamet Magven 
  • Flamencodans med Anamet Magven
  • Masser af højskolesang og introduktion til nye sange med Anna Katrin Nørgaard
  • Lokal vandreguide på alle vandreturene
  • Bus til Ronda
  • 1 x frokost på restaurant i Ronda
  • 1x frokost på restaurant i Estepona
  • 1x aftensmad på restaurant i Gaucin
  • Diverse foredrag og oplæg 
  • Afgift til Rejsegarantifonden
  • Lufthavnsskatter og afgifter

  Prisen inkluderer ikke:

  • Drikkevarer
  • Udgifter på ” tid på egen hånd”  i Ronda indtil aftensmaden, som er med i prisen
  • Coaching med Anna ( kan tilkøbes for 500,- pr time)
  • Welness fodbehandlinger med Anamet ( kan tilkøbes for 350,- for 30 min.)

  Andalusien

  Udforsk flere eventyr med Annas Højskole

  Dyk dybere ind i en verden af unikke oplevelser og lærerige eventyr med vores forskelligartede udvalg af kurser. Uanset om du er til kulinariske rejser, kulturelle udflugter eller aktive vandreoplevelser, har Annas Højskole noget for enhver smag. Bliv inspireret af vores andre kurser nedenfor og find dit næste eventyr med os. Vi glæder os til at byde dig velkommen på endnu en uforglemmelig rejse!