+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Strik på Læsø

16.11.-22.11. 2023

Læsø og stik har vist sig at være en genial kombination. Naturen og stilheden indbyder til at sætte sig i en læ-krog med pindene fremme. For ikke at tale om  den historie Læsø har med uld, garnspinderi og strikkeklubber. 

Strikning en af tidens helt store tendenser, og under corona-krisen har endnu flere kastet sig over garn og pinde.  Hvis du, som så mange andre, elsker at strikke, har du nu chancen for at blive endnu bedre, når vi i  november 2023 igen får besøg af stjerne-strikkeren Annette Danielsen.

Kan man strikke en solnedgang – kan man vel også strikke en brunsviger. Det kræver en god fantasi, et par strikkepinde, en lommeregner, lidt garn og en god kop kaffe – så er du næsten i mål. Vi skal afprøve forskellige teknikker, sammensætte farver og kvaliteter, inspireres af Læsø og måske dukker der en idé op i dit hoved, der skal føres ud på strikkepindene efterfølgende.

Daglige workshops

I løbet af ugen på Læsø vil der være daglige workshops, hvor du får mulighed for at afprøve en række forskellige strikketeknikker i forskelligt garn og med inspiration til anvendelse. Du vil modtage tips, tricks og vejledning til små personlige justeringer i forhold til håndværket. Vi vil snakke om design, pasform og modeljustering, og der bliver masser af mulighed for at stille spørgsmål og få sparring til strikketeknikker.

Udover strikkeworkshops i top kvalitet vil ugen på Læsø blive krydret med besøg rundt på Læsø – vi skal bl.a. ude at se på tanghuse, vi skal have dejlig naturoplevelser i Læsøs enestående natur og foredrag med nogle af Læsøs ildsjæle.

Du behøver ikke være super-strikker for at deltage, men du skal som minimum kunne slå masker op, strikke ret og vrang, strikke ind- og udtag – og have stor lyst til at nørde og  lære mere.

Vi prøver at hjælpe med muligheder for samkørsel, så kursister kan køre sammen og dele udgifterne til transport. Derfor beder vi jer skrive i tilmeldingen om I vil lægge bil til samkørsel eller ej.

Samkørsel kan være på vej til og fra Læsø  – men især også på de små-ture vil skal ud på øen. Her betaler man 20,- pr. vej til sin chauffør.

 Højskolesang og fællesskab

På Læsø højskolekursus elsker vi at synge, og vi har indkøbt en ordentlig stak af de nye højskolesangbøger. Udover at synge skal vi bare være sammen i et vaskeægte højskolefællesskab på vores egen skønne B&B med det smukkeste orangeri, hvor vores måltider foregår. Vi har også et stort fællesrum/bibliotek og parkligende have, hvor man nemt kan finde en solkrog, da øen er Danmarks solrigeste sted.

Du kan se mere til vores skønne sted her på  Østergård Kultur B&B 

Hvis I vil blive på Østergård Kultur B&B en dag eller to mere giver vi 15 % i rabat

Vi prøver at hjælpe med muligheder for samkørsel, så kursister kan køre sammen og dele udgifterne til transport. Derfor beder vi jer skrive i tilmeldingen om I vil lægge bil til samkørsel eller ej.

Velkommen til vores højskolekursus på Læsø.

* Med forbehold for ændringer

Annette Danielsen

”Jeg har strikket altid, men begyndte for alvor at designe i 2006 hvor min første strikkebog blev lavet. Siden er det blevet til mere end 35 udgivelser og langt over 500 strikkedesigns”, fortæller den strikkegale århusianer Annette Danielsen, der også afholder en del kurser og strikke-workshops. 

“Jeg elsker at lade mig inspirere af ting omkring mig – gå og gumle på hvordan “dit og dat” kan omsættes til strik. Hvilke teknikker vil det kræve, hvilke farver passer til … eller er det pasformen der kan udtrykke min inspiration.

Det er en stor fornøjelse at undervise, inspirere og forstyrre andre strikkere. Jeg holder af at strikke i flok, opleve at vi kan inspirere og hjælpe hinanden, opleve at det ikke betyder så meget hvem vi er, men mere det at vi er strikkere. Jeg er kendt for at være “teknikker”, så der vil fra kursisternes side, være en forventning om strikketeknikker af forskellige sværhedsgrader”.

 

 

 Henning Johansen

Henning Johansen eller bare Tang-Henning er den lokale tækkemand, der har genoplivet det gamle håndværk at tænge et tangtag. Det hedder det nemlig, når det er tang eller rettere ålegræs, man lægger på tagene på de karakteristiske tanghuse på Læsø. Læsø er verdenskendt for sine tage af ålegræs. Faktisk findes de ikke andre steder i verden. De 33 tangtage på Læsø er så unikke at Henning Johansen, Læsø Kommune og mange flere arbejder på at få tanghusene og Læsø Saltsyderi  optaget på Tentativlisten, der er forløberen for UNESCOS verdensarvsliste. Vi skal høre om tangtagene, og vi skal se Henning i aktion på et af de huse, han og hans mænd pt. går og arbejder på.

 

 

Torsdag den 16. november

16.50 Færge fra Frederikshavn. Du er velkommen til at tage en færge tidligere og kan checke ind på højskolen fra kl. 16.00. Kurset starter med middag kl. 19.15 

18.20 Ankomst Læsø – kør mod Østergård Kultur B&B lidt udenfor Byrum

18.30 – 19.15 Indkvartering 

19.15 Aftensmad

20.00 Præsentation af programmet og hvem er hvem? Vi slutter af med en aftensang eller to

Fredag den 17. november

8.00 – 9.00 Morgenmad i orangeriet 

9.15 Morgensang + rundtur på stedet med Østergård Kultur BB ejer Kim Juul, der er gift med Anna fra Annas Højskole 

10.30 – 13.00 Workshop m. Annette Danielsen

13.00 Frokost 

Pause med mulighed for gåtur på egen hånd i Læsø Klitplantage – f.eks. ned til badesøen. Du kan også tage en tur på Læsø Kur

16.00-18.30 Workshoppen fortsætter

19.00 Aftensmad

20.00 Aftenforedrag: Mød Tang Henning og hør om Læsø før og nu 

Lørdag den 18. november 

8.00 – 9.00 Morgenmad i orangeriet 

9.00 – 11.00 Vi synger et par sange, og så er der workshop med Annette Danielsen

11.30 Besøg på Læsø Saltsyderi, der ligger 4 km fra højskolen

13.00 – 14.00 Frokost på højskolen

15.00-18.00 Workshoppen fortsætter

19.00 Aftensmad

20.00 Aftenforedrag: “Hvorfor strikker vi overhovedet?” v. Annette Danielsen

 

Søndag den 19. november

8.00 – 9.00 Morgenmad i orangeriet 

9.00 – 11.45 Vi synger et par sange, og så er der workshop med Annette Danielsen

11.45- 13.00 Pause med mulighed for gåtur, cykeltur, shoppetur mm.

13.00 Frokost

14.00 – 16.30 ca. Vi besøger tanggården Skoven og hører om Læsøs tanghuse v. husets ejer og formand for tanghusprojektet Lillian Kristensen

Pause med mulighed for at gå på opdagelse i Østerby området. Du kan også tage en tur på Læsø Kur

19.00 Aftensmad 

20.00 Aftenforedrag: Sangaften – vi synger forskellige sange fra Højskolesangbogen

Mandag den 20. november

8.00 – 9.00 Morgenmad i orangeriet 

9.00 – 13.00 Vi synger et par sange, og så er der workshop med Annette Danielsen

13.00  Frokost på højskolen

14.00-17.00  Tid på egen hånd – mulighed for at gå en tur i den skønne Læsø Klitplantage 

19.00 Aftensmad 

20.00 -22.00 Workshop med Annette

 

Tirsdag den 21. november

 

8.00 – 9.00 Morgenmad i orangeriet 

 9.00-10.30 Læsøs Uldhistorie – besøg på Læsø Garnspinderi i Byrum, der engang var en af øens største arbejdspladser – derefter tid på egen hånd med mulighed for at besøge Uldstuen mm.

12.00 – 13.00  Opsamling på workshop med Annette Danielsen 

13.00 Frokost på højskolen

14.00 – 16.00 På besøg i Storhaven, hvor vi deltager i Solveigs tirsdags strikkeklub – vi tager sangbøgerne med. 

17.00-18.30 Opsamling på workshop fortsat

19.00 Festmiddag med fiske/skaldyrbuffet + dessert og højskolesange 

 

Onsdag den 22. november

8.00 Morgenmad i orangeriet med mulighed for at smøre madpakke 

9.00   Afrejse efter morgenmad

9.40 Færge mod Frederikshavn 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes f.eks. på grund af vejr. Nærmere informationer om indhold for de enkelte workshops følger.

Hvis I vil blive på Østergård Kultur B&B en dag eller to mere giver vi 10 % i rabat. Skriv dette ønske i bemærkningsfeltet på tilmeldingen

* Med forbehold for ændringer

Her finder du vores højskole på Læsø:

Annas Højskole, der udbyder kurset, har investeret i en stor B&B –  Østergaard KulturBB, som ligger ved Byrum midt på Læsø.

Læsø kaldes iøvrigt også kaldet Kattegats perle, der er den største ø i Kattegat – også større end Samsø. Her er masser af natur – faktisk udgør naturen 70% af øens samlede areal. Og Læsø Klitplantage ligger derfor tæt på os. Læsø har en helt særlig natur og historie – bl.a. er der her du finder de helt særlige tanghuse og det er her man syder den verdensberømte Læsø salt, som du kommer til at høre meget mere til. 

Midt på øen og tæt på alting ligger den store smukke Østergård Kultur Bed & Breakfast lidt udenfor Byrym. Her er 12 skønne lejligheder med værelser i forskellige størrelser og antal, der er stort fællesrum og et helt fantastisk orangeri, med udsigt til den parklignende have,der danner den smukkeste ramme for vores måltider. I haven er der masser af havemøbler og dejlige solfyldte kroge, for faktisk er Læsø Danmarks solrigste sted.  Vi har også flere bålpladser, og laver bål, når stemningen er til det. Om aftenen når det er skyfrit vil du opleve den vildeste stjernehimmel, fordi der ikke er noget lysforurening på eller i nærheden af øen. Det er ganske enkelt magisk på Læsø!

Du kan læse mere om Østergård Kultur BB her :oestergaardkulturbb.dk

 

På Vestkysten skifter vejret ofte mellem det barske og det blide. Vi er derfor glade for at kunne tilbyde gode aktivitetsmuligheder også indendøre. I hovedhuset er der en sportshal, med mulighed for forskellige spil, i multirummet er der pool, bordtennis og dart.

Vi har en stor spisesal/ foredragssal med rigtig god plads – der kan være op til 100 personer, men vi bliver ca. 35 på kurset. Vi har valgt således, fordi det giver os mulighed for fortsat at holde fornuftig afstand til medkursisterne.

Højskolen har 12 lejligheder, hvor der kan være 2-4 personer i hver lejlighed. En lejlighed består af to soveværelser og et badeværelser, som man deler. Ønsker man et singleværelse, får man naturligvis det ( så længe vi har ledige), men badeværelse skal man dele med en anden person. Et af værelserne er ekstra stort, i det 9 personer kan sove her i en sovesal. Vi udlejer det dog til max 2-4 personer, hvis I er flere, der rejser sammen.

Sådan kommer du på højskolekursus på Læsø:

Der findes flere måder, du kan komme til Læsø på. Du kan enten tage bilen til Frederikshavn, hvorfra man sejler til Læsø. Turen varer 90 min – og foregår med en stor færge i en dejligt roligt tempo, hvor du vireklig kommer ned i gear og gør dig klar til det afslappede ø-tempo.  Du kan også tage toget/bus til Frederikshavn og så gå ombord på færgen. 

Hvis du er uden bil kan du fra færgelejet tage bus, der kører hvergang der er en færge, og så kan du bede chaufføren sætte dig af tæt på Østergård Kultur B&B Musumsvej 2, Byrum.  Det er ca. 100 meter fra os. Book færgebillet i god tid. Du kan altid aflyse og få pengene igen helt op til 20 min før afgang. Link til Læsøfærgen findes her

Vi prøver også at hjælpe med muligheder for samkørsel, så kursister kan køre sammen og dele udgifterne til transport. Derfor beder vi jer skrive i tilmeldingen om I vil lægge bil til samkørsel eller ej.

 

 

 

Praktisk info

Ledige pladser


Tilmeld dig

Periode:

16.11. 2023 – 22.11. 2023

Priser pr. person:

*Dobbeltværelse for 2 personer i stor lejlighed med delt badeværelse, stue og køkken: 6400

*Tillæg for eneværelse: 1000,-

*Dobbeltværelse for 2 personer med eget badeværelse og stue ( uden køkken): 6900.-

*Tillæg for eneværelse: 1000,-

 *Dobbeltværelse i egen lejlighed med  badeværelse, stue og køkken : 7100,-

(eneværelse ikke muligt)

Priserne er inklusiv moms

Prisen inkluderer:

 • 6 overnatninger på skøn stor BB med dejligt orangeri og parklignende have
 • Fuld forplejning på kursusstedet – det vil sige 3 måltider og enten eftermiddagskage eller aftenskage 
 • Undervisning med Annette Danielsen 
 • Materialer i form af garn og kompendier vi skal bruge i løbet af ugen
 • Foredrag med spændende foredragsholdere  
 • Stor skaldyrs og fiskebuffet med dessert
 • Cykler til fri afbenyttelse

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Læsø
 • Transport rundt på øen – den foregår i privatbiler med samkørsel
 • Oplevelser på Læsø udenfor program f.eks. Læsø Kur
 • Drikkevarer