+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Mallorcas køkken og vandring

19.4. - 26.4. 2022

Info om kurset

På dette kursus vil du opleve Mallorcas madkultur og det spanske køkken, og i 2 dage vil du lave spansk mad med dine mdkursister og med  tv-kokken og DR-journalist Anne Hjernøe. Vi skal også ud og vandre 3 smukke og varierede ruter i forskellige områder af øen. Så kan du lide at bevæge dig og gå langt, bruge din krop og spise god mad, er dette kursus måske noget for dig? 

Vi bor på vores to huse Fincaen, der er hovedhuset, og Son Pelai, der ligger ca. 3 km derfra. ( læs mere om indkvartering her). På fincaen er der 5-6 køkkener, som vi bruger til vores madlavning, hvor grupperne arbejder. Vi laver nye grupper efter første madskoledag.

Kyndig i Spansk madlavning

Anne Hjernøe rejser normalt rundt med journalist Anders Agger, men i 2018 sagde hun ja tak til at undervise på vores højskole, og det blev en bragende succes. Anne har rejst meget i Spanien, har lavet tv-programserien “AnneMad i Spanien” og skrevet en bog om tapas, så vi er i meget kyndige hænder. Anne vil komme med oplæg om det spanske køkken og de spanske ingredienser, og så går vi ud i 5 grupper i højskolens 5 køkkener. Udover at lære os om mad, vil Anne en aften også fortælle om sin tv-karriere. Og så vil  hun fortælle, om hvad hun gjorde for at tabe sig de 20 kg, hun har tabt sig, og som hun beskriver i bøgerne i serien Stærk, let,mæt/ Ligevægt. Endelig skal vi høre om den voksende mallorcinske vinproduktion – og smage vine fra øens to store vindistrikter. Det skal vi med vores spanske samarbejdspartner Javier Elias, der også er uddannet sommelier. 

De tørre stens rute

“Mallorcas køkken og vandring” byder også på tre gode vandreture af forskellige længder og sværhedsgrader. De vil typisk vare 4-10 timer inklusiv alle pauser og i kilomter, er det på mellem 12- 23/28 km, hvis man går med på hele vores længste tur. Man kan dog forkorte den lidt, så den måske bliver omkring 23 km. Vi skal bl.a. ud på vandreruten, rute 221 eller “De tørre stens rute”. Her er underlaget både almindelig grusvej, asfalt men også løse sten, rullesten, og stentrapper op og ned. Vandreturene tager forstander Anna Katrin Nørgaard sig af.  Hun har vandret en del på Mallorca, på caminoen i Nordspanien, i Sverige , Norge og Danmark.” At gå er at leve” er et af hendes faste mottoer. 

Lammerestaurant i bjergene

Den dag vi går “den lange tur” skal vi gå fra højskolen og op til den rustikke og berømte restaurant Es Verges, som ligger i 700 meters højde. Her kan du møde restaurantens 86-årige madmor, som byder på Es Verges’ hofret gennem de sidste 45 år, langtidsbagte lammeskuldre, der er så mørt, at det smelter på tungen. 

Du skal være i almindelig god form og være vant til at gå længere ture. Det ER anderldes at vandre i bjergene på Mallorca end at gå ud ad en lige vej i Danmark.  Det går op og ned, og ofte er underlaget ujævnt, da vi jo går på naturstier i bjergområde. Hvis du er usikker på om du kan klare det, er du altid velkommen til at ringe for at høre nærmere.

Tirsdag d. 19.4. Ankomstdag

  • Afrejse fra Københavns Lufthavn eller Aalborg Lufthavn. Ofte er det med fly ved 06- tiden om morgenen, så forbered dig på dette 
  • Transfer med bus til vores  to huse + indkvartering
  • Frokost
  • Siesta
  • 16.30 Vi mødes på fincaen til kaffe + kage og sang. Velkommen til Annas Højskole på Mallorca v. højskoleforstander Anna Katrin Nørgaard 
  • Fortælling om stedet og rundtur på området; vi ser lidt på, hvad der vokser i den store have
  • 18.30 Aftensmad på højskolen
  • Hygge/hvem er hvem?
  • 20.30 Sidste kørsel mod Son Pelai

 

Onsdag den 20.4. Pa amb oil + Vandring #1

  • 8.30 Morgengymnastik og sang ved poolen
  • 9.00 Morgenmad 
  • 9.45 Vi går lidt op ad grus-bakken og ser ned over højskolen og området, den ligger i
  • Introduktion til det mallorcinske køkken – Vi lærer at lave aioli på olie og mælk! 
  • 12.30 Frokost med Pa amb oil – det mallorcinske svar på vores smørrebrød
  • 13.30 Afgang mod refugiet Tosalls Verds. På vores første vandretur går vi fra vores højskole til et refugium, der ligger på rute 221. Vi kommer op i ca. 500 meters højde. Dvs. vi går omkring 300 højdemeter. Vandringen varer  ca. to timer op og tilsvarende ned og er i alt på ca. 13-14 km. Den er ikke speciel udfordrende, men ét sted er der dog en relativ stejl stigning – den varr heldigvis ikke længe. Vi forventer at alle deltager.
  • 19.00 Aftensmad 
  • Hyggeaften med fællessange under åben himmel
  • 21.00 sidste kørsel mod Son Pelai

 

Torsdag den 21.4. Madskole #1

  • 8.30 Morgengymnastik med sang ved poolen
  • 9.00 Morgenmad
  • 9.45 Oplæg om vandreturen i morgen v. Anna Katrin 
  • 10.00 Oplæg med Anne Hjernøe om det spanske køkken. Anne viser, hvordan man laver den kolde spanske suppe gazpacho, som grupperne senere selv skal prøve kræfter med
  • Madskole: Vi tilbereder frokosten i grupper i vores 6 forskellige køkkener. Anne kommer på besøg i alle grupperne ude i køkkenerne, prøvesmager og kommer med gode tips og tricks
  • Frokost 
  • Siesta
  • 17.00 Foredrag med Anne Hjernøe: Stærk, let og mæt: Anne vil fortælle om sit vægttab med udgangspunkt i bøgerne Stærk, let og mæt, Ligevægt og Spis dig stærk, let og mæt. Her er ingen løftede pegefingre men plads til alle, der gerne vil leve et sundere og lettere liv
  • Madskole: Vi tilbereder aftensmaden i grupper. Anne kommer rundt til alle grupperne ude i køkkenerne
  • 20.00 Aftensmad og hygge 
  • 21.30 sidste kørsel mod Son Pelai

 

Fredag den 22.4. Fridag

  • 8.30 Morgengymnastik med sang ved poolen
  • 9.00 Morgenmad
  • 10.00 På egen hånd i dag. I får mulighed for at blive kørt ind til Lloseta, så I kan tage toget til Palma. Man kan også gå 4 sammen om en taxa.  I kan også tage til Inca, Lluc-klostret eller noget helt femte. 
  • 18.00 Tilbage på højskolen mødes vi til kage og kaffe og foredrag med Anne Hjernøe, der viser klip og fortæller om sine mange tv-programmer især med journalisten Anders Agger
  • 19.30 Aftensmad
  • 21.30 sidste kørsel mod Son Pelai

 

Lørdag den 23.4.  Vandring #2 Es Verger/ Alaro Castle

  • 7.30 Morgenmad + I får udleveret snackposer 
  • 8.00 Vi vandrer tidligt fra højskolen og i ca. 5 timer  for at komme op til den meget rustikke og berømte restaurant Es Verges, der ligger i ca. 700 meter højde. Her serverer lillemor på 86 år langtidsbagte lammeskuldre, så englene synger. Den ret har været hofretten de sidste 45 år på Es Verges. De der har lyst, kan vandre videre ca. en time op til Alaró slotsruin. Når vi kommer ned fra bjerget, bliver vi hentet og kørt til højskolen. Du skal kunne gå minimum 20 km, i let udfordrende terræn. Vi forventer alle deltager. De der vælger at gå hele turen videre op til slotsruinen og tilbage kommer til at gå ca 26-28 km i dag. Resten går ca. 23 km i alt. 
  • 19.30 Aftensmad på højskolen
  • 21.30 sidste kørsel mod Son Pelai

 

Søndag den 24.4 Madskole #2

  • 8.30 Morgengymnastik + sang 
  • 9.00 Morgenmad
  • 10.00 Oplæg om morgendagens vandring v. Anna Katrin 
  • 10. 30 Oplæg v. Anne Hjernøe om dagens mad og traditionerne bag, Anne viser hvordan man laver den spanske kolde suppe Ajo Blanco, som grupperne selv skal prøve kræfter med senere.
  • Madskole: Vi tilbereder frokosten i grupper. Anne kommer rundt til alle grupper i køkkenerne
  • Frokost
  • Siesta
  • 17.00 Foredrag: Mallorcas udvikling fra grisefester til cool ferieø v.  forstander Anna Katrin Nørgaard
  • 18.00 Oplæg om aftensmaden v. Anne Hjernøe
  • Madskole: Vi tilbereder aftensmaden i grupper 
  • 20.00 Aftensmad
  • 21.30 Sidste kørsel mod Son Pelai

Mandag den 25.4. – Vandring #3 Deia – Sóller 

  • 9.00 Morgensang + morgenmad + smøre madpakker 
  • 10.00 Afgang bus. Vi skal ud at gå en meget smuk tur og skøn på østkysten af øen nærmere bestemt fra Deià til Sóller. Vi spiser vores madpakker undervejs. Og oftest kan vi også købe friskpresset appelsinjuice et sted. Vandreturen varer ca. 4 timer inklusiv pauser. Og er på ca. 12 km. Der er stigninger, og der er mange sten. Både rullesten og faste sten.  Undervejs er der mulighed for at gøre stop og købe kaffe og kage. På et tidspunkt skal vi ned mod Sóller, og der skal vi ned ad en masse brede sten-trappetrin, der bare fortsætter og fortsætter 
  • På egen hånd i Sollér
  • 16.50 Vi mødes foran kirken på torvet og går til bussen
  • 19.30 Afslutningsmiddag på fincaen

 

Tirsdag den 26.4.

  • 6.45 Morgenmad hver for sig i de to huse 
  • 7.30 Farvel og tak + afgang bus fra højskolen – bussen kører omkring Son Pelai en smule senere – bus til Palma Lufthavn
  •  10.05 Afgang med direkte fly mod København
  • 10.45 Afgang med direkte fly mod Aalborg   

 

* Vi tager forbehold for ændringer

Anne Hjernøe

Mallorca Højskole er rigtig glade for at kunne byde tv-kokken Anne Hjernøe velkommen igen i 2020. Det gik så forrygende sidste år, at vi igen har to kurser med Anne.

Anne Hjernøe rejser meget i Spanien, og har bl.a. produceret en række tv-programmer om det spanske køkken til DR. Derudover er Anne Hjernøe kendt fra mere end hundrede tv-programmer fra både nær og fjern. Anne har også skrevet 16 kogebøger – bl.a. en om tapas.

Senest har Anne rejst rundt i alverdens lande med sin faste rejsemakker tv-journalisten Anders Agger, hvor de bl.a. har været i lande som De Vestindiske øer, Island, Bosnien, Vietnam, Iran, Tyrkiet, USA mm.

Anne Hjernøe har i 2019 udgivet bogen Stærk, let og mæt. Og hun har sagt ja til at holde et personligt og underholdende foredrag om sit vægttab på de 20 kg, der lige så langtsomt var sneget sig på kroppen. Hun vil bl.a. komme ind på emner som: smagsoptimering af måltidet, så det mætter. Vigtigheden af måltidets- og råvarernes konsistens. Måltidssammensætninger. Hvordan man får balance i sin hverdag uden at sige nej til alt det sjove og endelig tips og tricks til at bryde vanerne.

Anne vil også holde et foredrag, der tager kursisterne med bag kulissen på nogle af de tv-produktioner Anne Hjernøe har været med på.  Anne fortæller råt for usødet om serier som Frilandshaven, AnneMad og programmerne med Anders Agger. Du kommer til at høre fortællinger om de døre der åbnede sig i Iran, Vietnam, Bosnien og USA, om benspænd og ”overfrakker” og ikke mindst om spiselige insekter, levende flåede frøer og tilberedningen af testikler.

20.4. 22 Afrejse fra Københavns Lufthavn. Vi regner med det bliver med SAS eller Norwegian der flyver ved 6.20 tiden om morgenen 

Man kan også flyve direkte fra AAlborg – oplys det ved tilmeldigen, hvis du ønsker dette.

27.4. 22 Afrejse Palma – normalt er det ved 9.55 tiden

Vi tager forbehold for ændringer.

 

Praktisk info

Ledige pladser


Tilmeld dig

Periode: 19.4. -26.4. 2022

Priser:  Son Pelai: 12.600 kr. (ved delt dobbeltværelse uden badeværelse) 

*Tillæg for eget badeværelse: 500 kr.

*Tillæg for eneværelse: 2000 kr. 

Finca: 13.800 kr. (ved delt dobbeltværelse med eget bad)

 *Tillæg for eneværelse finca med delt badeværelse 2.200 kr.

 *Tillæg for eneværelse finca med eget badeværelse 2.500 kr. 

 

Priserne er alt inklusiv – også drikkevarer til måltiderne på højskolen. Det eneste man selv betaler, er fridagen, hvis den afholdes udenfor højskolen.