+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Mallorcas køkken og vandring

18.-25. oktober 2021

Info om kurset

På dette kursus vil du opleve Mallorcas madkultur og det spanske køkken, og i 2 dage vil du lære at lave spansk mad med tv-kokken og DR-journalist Anne Hjernøe. Vi skal også ud og vandre 3 smukke og varierede ruter i forskellige områder af øen. Så kan du lide at bevæge dig og spise god mad, er dette kursus måske noget for dig? 

Anne Hjernøe rejser normalt rundt med journalist Anders Agger, men i 2018 sagde hun ja tak til at undervise på vores højskole, og det blev en bragende succes. Anne har rejst meget i Spanien, har lavet tv-programserien “AnneMad i Spanien” og skrevet en bog om tapas, så vi er i meget kyndige hænder. Anne vil komme med oplæg om det spanske køkken og de spanske ingredienser, og så går vi ud i 5 grupper i højskolens 5 køkkener. Udover at lære os om mad, vil Anne en aften også fortælle om sin tv-karriere. Og så vil  hun fortælle, om hvad hun gjorde for at tabe sig de 20 kg, hun har tabt sig, og som hun beskriver i bogen Stærk, let,mæt der udkom forår 2019. Endelig skal vi høre om den voksende mallorcinske vinproduktion – og smage vine fra øens to store vindistrikter. Det skal vi med vores spanske samarbejdspartner Javier Elias, der også er uddannet sommelier. 

“Mallorcas køkken og vandring” byder også på tre gode vandreture af forskellige længder. De vil typisk vare 4-8 timer. Vi skal bl.a. ud på vandreruten, rute 221 eller “De tørre stens rute”.Vandreturene tager forstander Anna Katrin Nørgaard sig af.  Hun har vandret en del på Mallorca, på caminoen i Nordspanien, i Sverige , Norge og Danmark.” At gå er at leve” er et af hendes faste mottoer. 

En af dagene skal vi gå fra højskolen og op til den rustikke og berømte restaurant Es Verges, som ligger i 700 meters højde. Her kan du møde restaurantens 84-årige kok, som byder på Es Verges’ hofret gennem de sidste 45 år, langtidsbagte lammeskuldre, der er så mørt, at det smelter på tungen. 

Du skal være i almindelig god form og være vant til at gå mere end bare til bageren. Det går op og ned, og ofte er underlaget ujævnt, da vi jo går på naturstier i bjergområde. Hvis du er usikker på om du kan klare det, er du altid velkommen til at ringe for at høre nærmere.

Mandag d. 18.10.

  • Afrejse fra Københavns Lufthavn med SAS kl. 06.00 – ankomst Palma Lufthavn kl. 09.00
  • Efter ca. en halv times kørsel fra lufthavnen er der indkvartering i vores to huse med mulighed for en lur pga. den tidlige afrejse
  • 12.00 Frokost stilles frem i de to huse Fincaen og Son Pelai
  • 16.00 Kaffe + kage og velkommen til Mallorca Højskole v. højskoleforstander Anna Katrin Nørgaard 
  • Foredrag om stedet og rundtur på området
  • 18.30 Aftensmad på højskolen
  • Hygge/sangaften/hvem er hvem?

Tirsdag d. 19.10.

  • 8.30 Morgengymnastik og sang ved poolen
  • 9.00 Morgenmad 
  • Fortælling om stedet, vi går lidt op ad grus-bakken og ser ned over højskolen og området, den ligger i
  • 12.00 Introduktion til det mallorcinske køkken – Vi lærer at lave aioli på olie og mælk! 
  • 13.00 Frokost med Pa amb oil – det mallorcinske svar på vores smørrebrød
  • Siesta med mulighed for en tur i poolen, låne cykler mm. 
  • 17.00 Kaffe og kage
  • 17.30 Foredrag: Mallorcas udvikling fra grisefester til cool ferieø v.  forstander Anna Katrin Nørgaard
  • 19.00 Aftensmad 
  • Kulturaften i  Son Pelai : Mallorcas voksende vinproduktion: Oplæg ved vores ven og sommerlier Javier Elias + vinsmagning 

Onsdag d. 20.10. – Madskole #1

  • 8.30 Morgengymnastik og sang ved poolen
  • 9.00 Morgenmad 
  • 10.00 Oplæg med Anne Hjernøe om det spanske køkken
  • Madskole: Vi tilbereder frokosten i grupper med vores underviser der kommer rundt til grupperne og snakker, smager, giver gode råd mm. 
  • Frokost 
  • Siesta
  • 17.00 Oplæg om morgendagens første vandretur v. Anna Katrin Derfter foredrag med Anne Hjernøe: Stærk, let og mæt: Anne vil fortælle om sit vægttab med udgangspunkt i bøgerne Stærk, let og mæt/ Ligvægt. Her er ingen løftede pegefingre men plads til alle, der gerne vil leve et sundere og lettere liv
  • Madskole: Vi tilbereder aftensmaden i grupper. Vores underviser kommer rundt til grupperne 
  • Aftensmad

Torsdag d. 21.10. –  Vandring #1 Tosalls Verds

  • 8.30 Morgengymnastik og sang ved poolen
  • 9.00 Morgenmad 
  • Efter morgenmaden smører vi madpakker. Husk rigeligt med vand. Det gælder for alle vandreturene. Tag gerne egne drikkedunke med.
  • 10.00 Afgang. På vores første vandretur går vi fra vores højskole til et refugium, der ligger på rute 221. Vi kommer op i ca. 500 meters højde. Dvs. vi går omkring 300 højdemeter. Ved refugiet spiser vi vores madpakker. Selve vandringen varer  ca. 4 timer og er alt i alt på ca. 14 km, og er ikke speciel svær – men der er dog stigninger her og der.
  • Siesta
  • 17.00 Anne Hjernøe viser klip og fortæller om sine mange tv-programmer bl.a. de mange serier med journalisten Anders Agger
  • Aftensmad på højskolen

Fredag d. 22.10. – Madskole #2

  • 8.30 Morgengymnastik + sang 
  • 9.00 Morgenmad
  • 10.00 Oplæg om morgendagens vandring v. Anna Katrin 
  • 10. 30 Oplæg v. Anne Hjernøe om dagens mad og traditionerne bag 
  • Madskole: Vi tilbereder frokosten i grupper. Vores underviser kommer rundt til alle grupper i køkkenerne.
  • Frokost
  • Siesta
  • 17.00 Foredrag om vandring set igennem et  filosofisk og sundhedsmæssigt perspektiv v. Anna Katrin Nørgaard 
  • Oplæg om aftensmaden v. Anne Hjernøe
  • Madskole: Vi tilbereder aftensmaden i grupper med vores underviser

  •  Lørdag d. 23.10. – Vandring #2 Es Verger/ Alaro Castle
  • 7.30 Morgenmad + lave snackposer 
  • 8.00 Vi vandrer tidligt fra højskolen og i ca. 5 timer  for at komme op til den meget rustikke og berømte restaurant Es Verges, der ligger i ca. 700 meter højde. Her serverer lillemor på 86 år langtidsbagte lammeskuldre, så englene synger. Den ret har været hofretten de sidste 45 år på Es Verges. De der har lyst, kan vandre videre ca. en time op til Alaró slotsruin. Når vi kommer ned fra bjerget, bliver vi hentet og kørt i bus til højskolen. De, der synes dagens etape er for lang og anstrengende, kan blive tilbudt kørsel til foden af der, hvor vejen starter med at stige. Turen op med de mange hårnålesving er på ca. 60 minutter. 
  • 19.30 Aftensmad på højskolen

Søndag d. 24.10. – Vandring #3 Deia – Sóller 

  • 9.00 Morgensang + morgenmad + smøre madpakker 
  • 10.00 Afgang bus. Vi skal ud at gå en meget smuk tur på østkysten af øen nærmere bestemt fra Deia til Sóller. Vi spiser vores madpakker undervejs. Vandreturen varer ca. 4 timer. Undervejs er der mulighed for at gøre stop og købe kaffe og kage. 
  • På egen hånd i Sollér
  • 15.50 Vi mødes foran kirken på torvet og går samlet til bussen
  • 19.00 Afslutningsmiddag på vores andet hus Son Pelai med mallorcinske folkedanse med vors madmor Maria og hendes venner

Mandag d. 25.10.

  • 6.50 Tidlig morgenmad i de to huse grundet afrejse 
  • 7.30 Afrejse fra højskolen – bus til Palma Lufthavn
  • 9.55 Afrejse tilbage til Danmark med SAS
  • 12.55 Ankomst Københavns Lufthavn

* Vi tager forbehold for ændringer

Anne Hjernøe

Mallorca Højskole er rigtig glade for at kunne byde tv-kokken Anne Hjernøe velkommen igen i 2020. Det gik så forrygende sidste år, at vi igen har to kurser med Anne.

Anne Hjernøe rejser meget i Spanien, og har bl.a. produceret en række tv-programmer om det spanske køkken til DR. Derudover er Anne Hjernøe kendt fra mere end hundrede tv-programmer fra både nær og fjern. Anne har også skrevet 16 kogebøger – bl.a. en om tapas.

Senest har Anne rejst rundt i alverdens lande med sin faste rejsemakker tv-journalisten Anders Agger, hvor de bl.a. har været i lande som De Vestindiske øer, Island, Bosnien, Vietnam, Iran, Tyrkiet, USA mm.

Anne Hjernøe har i 2019 udgivet bogen Stærk, let og mæt. Og hun har sagt ja til at holde et personligt og underholdende foredrag om sit vægttab på de 20 kg, der lige så langtsomt var sneget sig på kroppen. Hun vil bl.a. komme ind på emner som: smagsoptimering af måltidet, så det mætter. Vigtigheden af måltidets- og råvarernes konsistens. Måltidssammensætninger. Hvordan man får balance i sin hverdag uden at sige nej til alt det sjove og endelig tips og tricks til at bryde vanerne.

Anne vil også holde et foredrag, der tager kursisterne med bag kulissen på nogle af de tv-produktioner Anne Hjernøe har været med på.  Anne fortæller råt for usødet om serier som Frilandshaven, AnneMad og programmerne med Anders Agger. Du kommer til at høre fortællinger om de døre der åbnede sig i Iran, Vietnam, Bosnien og USA, om benspænd og ”overfrakker” og ikke mindst om spiselige insekter, levende flåede frøer og tilberedningen af testikler.

Vi flyver fra København den 18 oktober  med SAS kl 06 om morgen. 

Vi flyver hjem fra Palma den 25 kl 9.55. 

  • Overnatning på hotel i Københavns Lufthavn dagen før er muligt. Vi har aftalt med Comfort Hotel, der ligger lige overfor check-in, at vores kursister får 10 % i rabat af dagsprisen. 

Vi tager forbehold for ændringer.

 

Praktisk info

Der er få ledige pladser


Tilmeld dig

Periode: 18.10.-25.10. 2021

Book en plads i 2022

Priser:  Son Pelai: 12.100 kr. (ved delt dobbeltværelse uden badeværelse) 

*Tillæg for eget badeværelse: 500 kr.

*Tillæg for eneværelse: 2000 kr. 

Finca: 13.300 kr. (ved delt dobbeltværelse med eget bad)

 *Tillæg for eneværelse finca med delt badeværelse 2.200 kr.

 *Tillæg for eneværelse finca med eget badeværelse 2.500 kr. 

 

Priserne er alt inklusiv – også drikkevarer til måltiderne på højskolen. Det eneste man selv betaler, er fridagen, hvis den afholdes udenfor højskolen.