+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Mad, foto og foodstyling

16.4 - 23.4. 2021

Mad, foto og foodstyling 

med Anne Hjernøe og Ditte Ingemann

Elsker du at gå på opdagelse nye steder, i god mad og med kameraet klar, og er du sulten og nysgerrig på nye oplevelser i godt selskab? 

Vil du gerne lære mere om foto, mad og lækre råvarer, få dine billeder til at ligne en million? Og kan du lide, at få hænderne helt ned i de lokale produkter og selv være med til at lave dine måltider?

Så tag med os til Læsø, hvor vi byder indenfor på et inspirerende forårskursus på smukke Østergaard Kultur B&B. 

Bruger lokale råvarer

Sammen og i grupper går vi i køkkenerne. Vi laver mad af lokale råvarer, lærer at fotografere, bruge naturligt lys, redigere og få et bord eller en tallerken til at se fantastisk ud. Vi taler om grundsmage og konsistenser, der højner måltidet, og vi går på oplevelse på øen og lærer den at kende.

Vi skal for eksempel besøge fiskerne og se, hvad de fanger, spise på lokale restauranter, opleve Læsø Saltsyderi og meget andet godt. Der bliver også tid på egen hånd til at udforske øen.

Bålmad og fermentering

Vi tilbereder skønne retter både ude og inde, laver picnic, bålmad, mættende måltidssalater, og du lærer også at fermentere grøntsager og tilberede skaldyr på flere forskellige måder. 

På kurset er alle velkomne, men du skal kunne klare dig selv og gerne kunne op til 12 km i fladt skov og klit terræn. Vi lægger vægt på samværet og den gode stemning. Alt er frivilligt at deltage i, så er du mere til foto end til madlavning eller omvendt, så er det også i orden.

Alle kan deltage

Kurset er ikke henvendt til professionelle, du kan sagtens deltage, hvis du bare kan lide at spise god mad og tage et foto i ny og næ med telefonen. Så er du sulten på nye oplevelser, og klar på at lære nyt? Så tag med os på tur.

 

Anne Hjernøe

Kogebogsforfatter, journalist & tv-kok

Anne arbejder med mad på alle niveauer. Hun har udgivet bøger om blandt andet syltning, kryddersnaps, tapas, mad mod kræft, salater, grøn mad, krydret mad, sund mad og træning, samt alle de velkendte små retter fra hele verden. 

Igennem mange år har Anne været vært på et væld af tv-programmer fra både nær og fjern.

Hun har lavet tv fra Frilandshaven, AnneMad i sit eget køkken, Spanien og New York, samt et hav af programmer fra det smukke danske sommerland, hvor både de Danske Badehoteller, Danske Slotte og Danske Øer har været på programmet. De seneste år har hun sammen med tv-journalisten Anders Agger, rejst verden rundt for at finde danske vinkler på de store emner, som valget i USA, Brexit og Mellemøsten. I år vendte de tilbage til Danmark, hvor de er gået i dybden med de gode historier og deres egne sommerminder.

Udover arbejdet med kogebøger og tv, har Anne sin egen virksomhed, AnneMad ApS, hvor hun arbejder med fødevareudvikling, holder foredrag, laver workshops bl.a. med Ditte Ingemann,  underviser, arrangerer gastronomiske rejser og skriver børnebøger.

Anne Hjernøe er uddannet indenfor pædagogik, journalistik, medier & kommunikation.

 

Ditte Ingemann

Har en baggrund, som bachelor i ernæring og sundhed, hvilket har styrket min store interesse og viden indenfor bl.a. fødevarer, formidling og madlavning. Bor i København, og arbejder som selvstændig madskribent, kogebogsforfatter & fotograf. Har tidligere drevet madbloggen, The Food Club, men er nu aktiv på Instagram under profil @ditsen, hvor jeg deler ud af min madglæde. Jeg skriver for og udvikler opskrifter til bl.a Politiken MAD, og arbejder sammen med forskellige fødevarevirksomheder både i forhold til opskrifter, styling og fotografering.

Har bl.a udgivet kogebogen; KRYDRET, sammen med Anne Hjernøe i 2018, og vi har også tidligere afholdt workshops sammen i Marrakech.

 

 

Anna Katrin Nørgaard

højskole i udlandet for ældreAnna er udover at være forstander for Annas Højskole også ejer af den B&B vi bor på på Læsø. Den har hun netop købt sammen med sin mand bl.a. for at kunne lave kurser.

På dette kursus er hun foredragsholder, praktiske gris og den der tager jer med på tur ud i naturen eller hjælper med tips og tricks om Læsø. Tidligere har Anna arbejdet som tv- journalist på DR. Anna har lavet kurser på Mallorca de sidste 3 år sammen med Anne Hiernøe, og hun har haft besøg af over 400 begejstrede kursister. Udover kurser på Mallorca og på Læsø laver Anna også vandrekurser i Thy. Når Anna ikke laver kurser eller hjælper sin mand med B&B er hun hjemme hos parrets sidste hjemmeboende teenager i hjemmet i Nordsjælland.

 

Mad, foto og foodstyling med Anne Hjernøe & Ditte Ingemann på Læsø

16-23 april 2021

Program:

(Dag 1) Fredag den 16 april  Rejse og Ankomst

Kursister finder selv til Læsø.. Vi anbefaler du tager færgen fra Frederikshavn kl.15.20

Ankomst Østergård Kultur B&B ca. kl 17.30 

Indkvartering og aftensmad 

Der vil derefter være kaffe/te, kage  og introduktion til kurset og hinanden v. Anne Hjernøe og Ditte Ingemann

 

(Dag 2) Lørdag den 17. april: Introduktion og fotosafari

Introduktionsdag til Læsø, maden, reportagefoto & foodstyling

8.00- 9.00: Morgenmaden serveres i orangeriet 

9.00 Introduktion til stedet: Rundtur på  Østergård Kultur B&B og Læsø ved forstander og B&B-ejer Anna Katrin Nørgaard. I biblioteket vil hun erfterfølgende fortælle om, hvordan corona fik hende til Læsø

10.00 Holdet deles ind i to grupper. Det ene hold går med Anne – det andet med Ditte. Vi bytter rundt senere

Anne Hjernøes hold skal høre om de råvarer, som Læsø er kendt for, og som vi skal stifte nærmere bekendtskab med i løbet af ugen. Fx lynglam, skaldyr, gallowaykvæg, tang, salt, pølser og honning fra den brune bi, der kun findes på Læsø.

Derefter går Annes hold i køkkennet og forbereder Læsø gourmet hotdags med spændende toppings og koldhævet pølsebrødsdej

Dittes hold bliver undervist i fotografering & styling. Det er en præsentation omkring hvordan Ditte arbejder, og hun fortæller om styling, regi, baggrunde, komposition & vinkler, lys og alt det tekniske. Det er en konkret præsentation med masser af visuelle eksempler. Derudover vil hun vise jer, hvordan hun griber det an, når hun  styler og fotograferer.

Bagefter bytter holdene

12.30 – 13.30 frokost 

14.00  Vi tager på fotosafari hos Læsø Lynglam

16.30  Tilbage på Østergård. Der skal dækkes borde, bages pølsebrød, styles, og vi  fotograferer maden

19.00 Aftensmad i orangeriet: Gourmet hotdogs med forskellige hjemmelavede toppings 

Aften: Fri leg

(Dag 3) Søndag den 18. april : Læsø Salt

8.00- 9.00: Morgenmaden serveres i orangeriet

9.00 Afgang på cykler mod Læsø Salt

9.30 Besøg hos Læsø Salt, vi tager billeder og får historien om saltsyderiet. 

Frokost på Østergaard 

14.00: Der dækkes borde, med hvad vi kan finde af urter, græsser, lyng osv, og vi styler nogle flotte borde, der kan tages billeder af. 

14.00 Du kan også melde dig til  gåtur/ cykeltur i Læsø Klitplantage med Anna Katrin

16.00 Vi tænde bål i haven og laver saltindbagte grøntsager med hjemmelavet urtesmør. I køkkenerne laver vi saltindbagte hele fisk, og salater, lokal chimichuri samt urtesalt mv.

Alle samarbejder om mad og fotos. Vi fotograferer bål, ild, rustik mad, vi spiser under åben himmel. Tag godt med varmt tøj på i aften.

Aften: Fri leg

 

(Dag 4) Mandag den 19. april: Læsø fisk og skaldyr

8.00- 9.00: Morgenmaden serveres i orangeriet

Vi kører til Østerby Havn, hvor vi  møder fiskerne og får lov til at gå ombord i et par fiskekuttere. Vi snakker med fiskerne og tager fotos på havnen. Senere besøger vi fabrikken på havnen, Læsø Fiskeindustri, hvor et hav af  jomfruhummere hvert år sendes ud til hele verden.

Fritid til at gå på opdagelse med kameraet ved fiskerlejet

13.00 Frokost på Læsø Spisehus med lokale Læsø-Tapas vi hører om de lokale råvarer Læsø Spisehus producerer og benytter

16.00 Tilbage på Østergård

Vi deles op i to hold: Ditte underviser det ene hold i fermentering; 2 slags – vi bruger salt fra LÆSØ SALT. Vi laver en kraut med hvidkål, salt, æbler & tang + fermenterede rodfrugter med urter. Hvis I  medbringer 2 patentglas, ½  l, kan I  få jeres fermenterede mad med hjem.  

Anne laver måltidssalater med det andet hold. Der er fokus  på, hvordan man laver smukke salater, der mætter. Salater hvor alle grundsmagene og alle konsistenser er i spil, og hvor vi også får brugt de fermenterede sager, som Ditte har med.

Vi bytter hold efter 1,5 time, så alle får mulighed for at fermentere og lave salater

Vi spiser måltidssalater til aftensmad

Aften: Fri leg

(Dag 5) Tirsdag den 20. april: Læsøs tang og Læsø Kur

8.00- 9.00: Morgenmaden serveres i orangeriet. Vi skal  smøre madpakker til vores frokost.

10.00 I dag er der forskellige aktiviteter at vælge imellem.  Den ene gruppe snører de gode vandresko og begiver sig ud i den nærliggende Læsø Klitplantage, hvor de går ca. 12 km til Vesterø Havn. De spiser madpakker undervejs. Mulighed for at tage på Læsø Kur. Eller man kan tage bussen tilbage til BB.  

10.00 Du kan også melde dig til tangsafari og sanketur på stranden sammen med Tang Rie, der hjælper os med at kende forskel på de forskellige spiselige urter, der vokser overalt i plantagen og ved vandet. Urterne samler vi til vores pesto. Tangen skal vi bruge senere på dagen til tilberedning af tangchips. 

15.30 Vi mødes på B&B 

Vi deler igen holdet ind i grupper, som går ud i deres egne køkkener og laver hjemmelavede snacks. Vi laver hjemmebagte grissini med hjemmelavet lokal urtepesto, saltede mandler med forskellig smag, tangchips mv. Alle fotograferer processen i køkkenerne. Ditte og Anne kommer ud til grupperne og suprviserer.

Aftensmad i orangeriet: Vi får madpandekager bragt udefra

 Aften: Fri leg

(Dag 6) Onsdag den 21. april:  Picnic og foto 

8.00- 9.00: Morgenmaden serveres i orangeriet. Vi skal  smøre madpakker til vores frokost

Vi deler holdet i to. Ditte underviser i foto – her bliver der tid til spørgsmål og feedback på ugens billeder

Annes hold laver mad til picnic, som vi spiser i haven. 

Vi styler og fotograferer hele picnic-seancen, inden vi spiser.

13 Frokost: Picnic

Eftermiddag fri

18 Vi mødes på spisestedet Retro og Antik, hvor vi får deres superhit: burgere og bajere

 

(Dag 7) Torsdag den 22. april: Læsø på egen hånd + skaldyrsbord

8.00- 9.00: Morgenmaden serveres i orangeriet. Mulighed for smør selv madpakke. 

Oplev skønne Læsø på egen hånd. En ø der består af 70 % naturarealer.  Prøv at mærke roen og tempoet. Indånd den rene luft. Læsø har virkelig noget, som man sukker efter mange andre steder i Danmark. Det er i dag du også har mulighed for at tage på Læsø Kur, hvis du ikke var der tirsdag

14.30 Vi mødes på Østergård

 Ditte + et hold kursister styler et stort festbord i orangeriet og aftenens festmåltid tilberedes sammen med Anne. Der tages billeder undervejs. Vi laver jomfruhummere, krabbekløer,  blåmuslinger . Vi bager brød og laver flere slags aioli. 

Vi spiser snacks fra forleden og laver en cocktail til alle 

Hygge og afslutnings- festmiddag i orangeriet

 (Dag 8) Fredag den 23. april

8.00- 8.50 Morgenmad i orangeriet 

9.40 Afgang med færgen ankomst Frederikshavn 11.10

 

Priser pr. person:

*Dobbeltværelse i stor lejlighed med delt badeværelse, stue og køkken: 8995,-

*Tillæg for eneværelse: 1795,-

 *Dobbeltværelse i lejlighed med eget badeværelse, stue og køkken : 9795,-

*Dobbeltværelse med eget bad og stue ( uden køkken):9395,-

*Tillæg for eneværelse  2195,-

Det er inklusiv i prisen :

 6 overnatninger  med opredning på skøn stor BB med dejligt orangeri og parklignende have

 Fuld forplejning på kursusstedet 

Undervisning på små hold  i madlavning med Anne Hjernøe 

Undervisning på små hold  i foodstyling og madfotografering, reportage fotografering, komposition, lyssætning (og fermentering) med Ditte Ingemann

Selvforkælelse på det skønne Læsø Kur 

Frokost på restaurant 

Aftensmad på restaurant

Stor skaldyrsbuffet

Du oplever en af Danmarks skønnest og mest uspolerede øer med masser af plads, ro og ren luft

Cykler til fri afbenyttelse til alle

Foredrag om Læsø, om tanghusene, Saltsyderiet mm. 

Afgift til Rejsegarantifonden 

Dette er ikke med i prisen:

Drikkevarer

Transporten til og fra Læsø

* Med forbehold for ændringer.

Her bor vi

Kurset foregår på Læsø – også kaldet Kattegats perle, der er den største ø i Kattegat – også større end Samsø. Her er masser af natur – faktisk udgør naturen 70% af øens samlede areal. Og Læsø Klitplantage ligger derfor tæt på os. Læsø har en helt særlig natur og historie – bl.a. er der her du finder de helt særlige tanghuse og det er her man syder den verdensberømte Læsø salt, som du kommer til at høre meget mere til. 

Midt på øen og tæt på alting ligger den store smukke Østergård Kultur Bed & Breakfast lidt udenfor Byrym. Her er 12 skønne lejligheder med værelser i forskellige størrelser og antal, der er stort fællesrum og et helt fantastisk orangeri, med udsigt til den parklignende have,der danner den smukkeste ramme for vores måltider. I haven er der masser af havemøbler og dejlige solfyldte kroge, for faktisk er Læsø Danmarks solrigste sted. Om aftenen når det er skyfrit vil du opleve den vildeste stjernehimmel, fordi der ikke er noget lysforurening på eller i nærheden af øen. Det er ganske enkelt magisk på Læsø!

Du kan læse mere om Østergård Kultur BB her :oestergaardkulturbb.dk

 

 

Der findes flere måder, du kan komme til Læsø på. Du kan enten tage bilen til Frederikshavn, hvorfra man sejler til Læsø. Turen varer 90 min – og foregår med en stor færge i en dejligt roligt tempo, hvor du vireklig kommer ned i gear og gør dig klar til det afslappede ø-liv. Du kan også tage toget/bus til Frederikshavn og så gå ombord på færgen. Når du er i land, tager du rutebilen ( gratis) og står af 100 meter fra os. Eller du kan flyve fra Roskilde ( Tune). Det koster ca. 1100 kr pr. vej og tager en time. Hvis du ønsker denne transportform, så skriv det i bemærkningsfeltet, så ser vi, om vi er nok ( over 10 personer) til at vi kan chartre et fly. For udenfor højsæssonen flyver de ikke hver dag.

Praktisk info

Ledige pladser


Tilmeld dig

Periode:

16.4.2021 – 23.4.2021

Priser pr. person:

*Dobbeltværelse i stor lejlighed med delt badeværelse, stue og køkken: 8995,-

*Tillæg for eneværelse: 1795,-

*Dobbeltværelse med eget badeværelse og stue (uden køkken): 9395,-

*Tillæg for eneværelse:  2195,-

 *Dobbeltværelse i lejlighed med eget badeværelse, stue og køkken: 9595,-

Prisen er inklusiv moms.

 

 Prisen inkluderer:

  • 6 overnatninger med opredning på skøn stor BB med dejligt orangeri og parklignende have
  • Fuld forplejning på kursusstedet ( drikkevarer kan købs på stedet)
  • Undervisning på små hold i madlavning med Anne Hjernøe 
  • Undervisning på små hold i foodstyling og madfotografering, reportage fotografering, komposition, lyssætning (og fermentering) med Ditte Ingemann
  • Bus til udvalgte arrangementer 
  • Selvforkælelse på det skønne Læsø Kur 
  • Frokost på restaurant 
  • Aftensmad på restaurant
  • Foredrag om Læsø, om tanghusene, Saltsyderiet mm. 
  • Stor skaldyrsbuffet
  • Cykler til fri afbenyttelse
  • Afgift til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

  • Transport til og fra Læsø
  • Drikkevarer