+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Læsø

Åbningsweekend 28.5. - 30.5 2021

Forkælelse på Læsø

Tag med os til Læsø og fejr sammen med os, at vi har købt en stor og smuk B&B midt på øen, der er så stor, at vi også kan bruge den som skøn ramme for vores fremtidige højskolekurser. Vi vil vi forkæle jer med god mad, spændende foredrag, og så vil B&B-ejer Kim Juul optræde for jer lørdag aften med sit musikalske foredrag om at være mand midt i livet – og så oven i købet i en #mee-too tid. Med sig har han sit band ‘Kim Juul & 3’, der spiller musik i singer-songwriter traditionen. Det plejer at være meget stemningsfuldt, poetisk og give stof til eftertanke. 

 Gå på opdagelse på Læsø

På Læsø skal vi selvfølgelig også ud at gå og cykle i den skønne natur, da vi bor lige op ad Læsø Klitplantage. Og så skal vi smage os igennem flere af Læsøs mange lokale delikatesser som galloway-kødet, jomfruhummerne og den lokale honning øl lavet på den fredede brune bi, der kun findes på Læsø. På festaftenen lørdagen aften vil vi lave en stor skaldyrs- og fiskebuffet.  

Masser af sang og højskolefælleskab

Endelig skal vi synge og være sammen i et vaskeægte højskolefællesskab på vores skønne 4 længede gård med det smukkeste orangeri, hvor vores måltider foregår. Vi har også et stort fællesrum/bibliotek og parkligende have, hvor man nemt kan finde en solkrog, da øen er Danmarks solrigeste sted.

Velkommen til vores højskole på Læsø.

højskole i udlandet for ældreAnna Katrin Nørgaard

Anna er udover at være kursusleder også forstander for Annas Højskole og fra januar 2021 B&B- ejer på Læsø sammen med sin mand Kim Juul. Tidligere har hun arbejdet som tv- journalist på DR med tv-dokumentar.

Anna har lavet kurser på Mallorca de sidste 3 år, og haft besøg af over 400 begejstrede kursister. Nu er hun begyndt at lave kurser i Danmark. I sommeren 2020 var det kurser i Thy, og nu er Læsø kommet med på programmet. Anna er en sand blæksprutte der har alle kasketter på – sådan trives hun bedst.

 

Kim Juul

Kim Juul er den ene del af værtsparret på Kultur B&B /højskolen. Det er ham, der laver morgenmad og frokost til os, ham der byder velkommen sammen med Anna, og ham der giver os en musikalsk oplevelse og stof til eftertanke med sit foredrag om at være mand i 2021.  

Kim er udover at være B&B vært også forfatter, og han har en lang karriere som tekstforfatter i reklamebranchen bag sig. Kims krimiserie har fået flotte anmeldelser med på vejen, og serien har et dedikeret og støt stigende publikum. Noget særligt ved serien er, at de sange, den guitarspillende hovedperson Lars Norholm skriver i bøgerne, også findes i virkeligheden. Og det er nogle af dem vi skal høre lørdag aften, når Kims band lægger vejen forbi Læsø. 

Åbningsweekend 28-30 maj 2020

Tag med til Annas Højskole på Læsø. Du bor på vores skønne nye Østergård Kultur B&B og vil være med til en hyggelig åbningsweekend med historier fra Læsø, stort fiske/skaldyrsbord med masser af jomfruhummere, krabber, rejer og fisk. Tag i luksus kurbad, ud på vandreture i Læsø Klitplantage og lyt til levende musik i genren singer- songwriter med Bed and Breakfast værten Kim Juul, der optræder lørdag aften med sit band.  

Fredag 28 maj

15.20 afgang med færge fra Fredrikshavn. Hvis du ikke kan nå denne færge, er der igen en kl 16.50, som du stadig kan tage og samtidig nå, at være med til velkomstmiddag.

Du ankommer til øen 90 minutter senere og  indkvarteres herefter på vores store Østergård Kultur B&B/ højskole

 Kl. 19.00 byder vi velkomme med dejlig middag med dessert

Derefter er der foredrag ved Anna og Kim. Vi fortæller historien om, hvordan vi er havnet på Læsø,  fællessang og hygge

 

Lørdag 29 maj

 8.00 Fællessange i gården

8.30 Morgenmadsbuffet i vores skønne orangeri med udsigt til den grønne parkligende have

9.30 Foredrag om Læsø før og nu ved Syde Poul. Det var Poul der startede saltproduktionen på øen op igen efter flere hundrede år uden. Syde-Poul er en sand ildsjæl og involverer sig i mangt og meget på Læsø. Han har bl.a. været med til at etablere Læsø Kur, og så knokler han sammen med andre ildsjæle, for at Læsøs meget unikke huse med tangtage skal optages på UNESCOS verdensarvsliste. Poul er også spillemand, og måske kan vi lokke ham til at synge et par sange om Læsø? Nu er Syde Poul gået på pension, og er begyndt at snitte træmasker, men hans evner til at fortælle om Læsøs historie før og nu er uovertruffen. Så selvfølgelig skal I ikke snydes for stemmen af Læsø, som Syde Pouls stemme også kaldes.

10.30  Vi går en tur ud i Læsø Klitplantage turen er ca 8 km. Hvis ikke man vil med her, kan man bar tage ud på egen hånd på øen. Mulighed for en tur på Læsø Saltsyderi,  Læsø Museum, cykeltur til f.eks. Rønnerne ( du kan frit bruge af vores cykler), ud at se på tanghuse, køre rundt i bil på egen hånd.

13.00 Fællesfrokost i orangeriet

Afslapning og tid på egen hånd

Kl. 15.00 Har vi booket tid på Læsø Kur med saltholdige bade. Det er et meget skønt kursted i den nedlagte Vestrø Havnekirke. Husk badetøj.

Hvis ikke man er til kurbad, er der mulighed for at opleve det, man ikke fik tid til om formiddagen:  Læsø Kur, Læsø Saltsyderi, Læsø Museum, cykletur til f.eks.  Rønnerne, der er Danmarks næststørst marsk-område næstefter Vadehavet.

19.00 Festmiddag med den store skaldyrs- og fiske buffet + dessert og kaffe/te

Når vi har spist, vil Kim Juul og hans band Kim Juul&3 levere et muikalsk foredrag. Med udgangspunkt i sine bøger, vil Kim Juul tale om at være mand midt i livet – og midt i en #meetoo tid.

 

Søndag 30 maj

8.00 Fællessang i gården

8.15 – 9.15 Morgenmadsbuffet og farvel –  tid på egen hånd på øen  

Du behøver først checke ud senest kl 15.00, men arrangementet slutter efter morgenmaden

*Med forbehold for ændringer

Fakta om Læsø

Kurset foregår på Læsø – også kaldet Kattegats perle, der er den største ø i Kattegat – også større end Samsø. Her er masser af natur – faktisk udgør naturen 70% af øens samlede areal. Og Læsø Klitplantage ligger derfor tæt på os. Læsø har en helt særlig natur og historie – bl.a. er der her du finder de helt særlige tanghuse og det er her man syder den verdensberømte Læsø salt, som du kommer til at høre meget mere til. 

Kultur B&B

Midt på øen og tæt på alting ligger den store smukke Østergård Kultur Bed & Breakfast lidt udenfor Byrym. Her er 12 skønne lejligheder med værelser i forskellige størrelser og antal, der er stort fællesrum og et helt fantastisk orangeri, med udsigt til den parklignende have,der danner den smukkeste ramme for vores måltider. I haven er der masser af havemøbler og dejlige solfyldte kroge, for faktisk er Læsø Danmarks solrigste sted. Om aftenen, når det er skyfrit, vil du opleve den vildeste stjernehimmel, fordi der ikke er noget lysforurening på- eller i nærheden af øen. Det er ganske enkelt magisk på Læsø!

Du kan læse mere om Østergård Kultur BB her :oestergaardkulturbb.dk

 

 

Der findes flere måder, du kan komme til Læsø på. Du kan enten tage bilen til Frederikshavn, hvorfra man sejler til Læsø. Turen varer 90 min – og foregår med en stor færge i en dejligt roligt tempo, hvor du vireklig kommer ned i gear og gør dig klar til det afslappede ø-tempo.  Du kan også tage toget/bus til Frederikshavn og så gå ombord på færgen. Når du er i land tager du rutebilen og står af 100 meter fra os. Eller du kan flyve fra Roskilde ( Tune). Det koster ca. 1100 kr pr. vej og tager en time. Hvis du ønsker denne transportform så skriv det i bemærkningsfeltet, så ser vi, om vi er nok ( over 10 personer) til at vi kan chartre et fly. For udenfor højsæssonen flyver de ikke hver dag.

Praktisk info

Der er få ledige pladser


Tilmeld dig

Periode:

28.5-30.5 2021

Priser pr. person:

*Dobbeltværelse i stor lejlighed med delt badeværelse, stue og køkken: 2900,-

*Tillæg for eneværelse: 700,-

*Dobbeltværelse med eget bad og stue ( uden køkken): 3400,-

*Tillæg for eneværelse: 1200,-

 *Dobbeltværelse i lejlighed med eget badeværelse, stue og køkken: 3600,-

Alle priser er inklusiv moms.

 

Dette er med i prisen:

 • To overnatninger med opredning  på skøn B&B med opredning
 • To værter
 • Alle måltider på højskolen
 • Skønt kurbad/spa
 • Festmiddag med stor fiske og skaldyrsbuffet
 • Foredrag jvf. program
 • Koncert med bandet Kim Juul&3
 • Udlejningscykel til fri afbenyttelse
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Læsø
 • Drikkevarer, der kan købes på B&B