+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

I Jakob Ejersbos fodspor, safari og Zanzibar

Dato følger

Det helt unikke kursus “I Jakob Ejersbos fodspor, safari og Zanzibar” er en rejse på 15 dage, hvor vi sammen med Rune Skyum-Nielsen fordyber os i forfatteren Jakob Ejersbos liv i Tanzania ved at besøge steder, Jakob kom og boede i Moshi for foden af Kilimanjaro-bjerget.  Vi besøger forskellige menensker og taler om ulandsbistaden dengang og nu. Derefter skal vi på to forskellige safarier samt på besøg på dansk kaffefarm. Sidst men ikke mindst skal vi Zanzibar. Her skal vi bo på den danske højskole, vi  skal bag turistfacaden, og vi skal lære mere om swahilikulturen – ikke mindst maden. TV-kokken Anne Hjernøe kendt fra programmerne med Anne og Anders (Agger) besøger os på Zanzibar og går i køkkenet med os, hvor vi skal lave eksotiske retter med friske råvarer.

Obs: Alle måltider er inklusiv i prisen!

I Jakob Ejersbos fodspor

Vi har allieret os med journalisten Rune Skyum-Nielsen, der har skrevet en biografien om Jakob Ejersbo,” Jakob var her” og rejst i området i forbindelse med researchen til sin bog. Rune er vores rejseleder på denne del af turen. Sammen med ham vil vi opsøge steder, der optræder i Ejersbos tre bøger “Eksil”, “Revolution” og “Liberty”. Vi skal bl.a. på besøg på den  internationale skole i Moshi, hvor Jakob Ejersbo gik i 1970’erne og først i 1980’erne, vi skal besøge TPC – den tidligere Maersk-ejede sukkerrørsplantage, og vi skal se et af de steder, hvor familien Ejersbo boede i Moshi. Faderen arbejdede med udviklingsbistand betalt af den danske stat, og moderen hjalp til på hospitalet i Moshi. Samtidig med at vi oplever stederne, fortæller Rune Skyum-Nielsen mere om Ejersbo og den tid han havde i Tanzania, der påvirkede ham dybt.

Safari

Når vi nu er i Tanzania, skal vi selvfølgelig ikke snydes for nogle skønne safarioplevelser. Men inden vi skal det, besøger vi den danske kaffefarm “Shangri-La”, der ligger på kanten af Ngorongoro krateret. Her får vi en introduktion til stedet og kaffeproduktionen, rundtur og så skal vi selvfølgelig smage den skønne kaffe.  Derefter går det løs med safari-delen. Først skal vi opleve Ngorongoro Krateret, der byder på verdens mest koncentrerede samling af vilde dyr. Her kan du se elefanter, næsehorn, flodheste, zebraer, gnuer, løver, leoparder og andre af savannens imponerende dyr. Og i Lake Magadi kan du se store flokke af pink flamingoer, der står og lyser søen op i deres nærmest unaturlige farve.

Dagen efter skal vi i  Taragire National Park,der især er berømt for sit enorme antal af elefanter og for sine træklatrende løver, hvilket er yderst interessant at observere, hvis vi er så heldige!  Hvis man besøger Tarangire National Park, kan man også se en lang række andre dyr, såsom zebraer, giraffer, bavianer og gnuer. Man vil ikke blive skuffet på en safari i Tarangire Nationalpark. 

Zanzibar 

Efter safarioplevelsen rejser vi til Zanzibar, hvor vi skal bo på den danske højskole på Zanzibar. Her møder vi forstander, Jan Iversen, som vi kender og hvis han ikke er der, så bliver det skolelederen, som vil tage imod os og fortælle om Zanzibar og om højskolen. Vi kommer på skolebænken og lærer mere om Tanzanias udfordringer anno 2020. Vi kommer bag turistfacaden på  Zanzibar, hvor vi har fokus på at besøge de lokale og høre deres historier. Det kan være Messi, som arbejder på højskolen, men som kommer fra landsbyen Paje, som højskolen ligger i. Det kan være Wanou Sima, der arbejder med at dyrke, høste, tørre og behandle tang, så det kan blive lavet til sæbe og scrubcremer til alverdens hoteller og butikker. Seaweed-projektet  ligger lige ved siden af højskolen, og Wanou Sima vil  fortælle os sin historie. 

Madskole

Zanzibars køkken er et mix af indisk, arabisk og afrikansk påvirkning, og Zanzibars køkken byder på mange gastronomiske overraskelser. Havet leverer alt hvad I kan ønske jer: tun, marlin, hummer, rejer, blæksprutter og Zanzibars evige sol tæt på Ækvator får frugterne til nærmest at eksplodere af smag, modenhed og sødme. Så i mens vi er på Zanzibar, vil vi indlægge et par undervisningsmoduler, med tv-kokken og journalisten Anne Hjernøe, kendt fra DR. På madskolens skal vi sammen lave retter med eksotiske råvarer; friskfanget fisk, alverdens tropiske frugter og spændende krydderier, som vi først har været ude at se, hvordan vokser og dyrkes, inden vi bruger dem i maden.

På højskolen har vi hver morgen morgengymnastik på stranden, morgenmad og fællessang, før vi starter dagens program. 

* Vi tager forbehold for ændringer af programmet – se detaljeret program.

Vi kender endnu ikke prisen for dette ophold.

Den danske ambassade

Embassy of Denmark, Tanzania

Ghana Avenue 1P.O. Box 9171, Dar es Salaam
Tel +255 (22) 216 52 00Direct Mob +255 216 52 16

 

Tidsforskel

Tanzania er 2 timer foran Danmark.

Sprog

Det officielle sprog i Tanzania og Zanzibar er kiswahili eller i daglig tale, swahili. Engelsk dominerer dog i den tanzanianske forretningsverden. Ligeledes er engelsk udbredt i byerne, hvor den offentlige sektor, og især uddannelserne foregår på engelsk.

Mange lokale stammer har deres eget sprog, hvilket gør, at der er mange små samfund, med forskellige kulturer spredt rundt i Tanzania. Dog skal alle børn lære swahili, når de starter i skole. Swahili har både elementer fra arabisk, engelsk og tysk.

Vejr og klima

Tanzania ligger tæt på ækvator og har ikke vinter og sommer på samme måde, som vi kender årstiderne i Danmark. I stedet kan du opleve sæsoner med regntid og tørtid.

Tørtiden strækker sig fra juni til oktober, og der findes to specifikke regntider:

 • Den ”store” regntid fra april-maj.
 • Den ”lille” regntid i november.

Regntid betyder, at du kan forvente nogle kraftige, men ofte korte, regnbyger, der er med til at friske luften op.

Dagtemperaturen i Tanzania svinger i løbet af året mellem 22-28°C i gennemsnit, mens aftenerne er en smule køligere. Uanset hvilket tidspunkt på året du besøger Tanzania, kan du derfor regne med lune temperaturer.

Visum og pas

Der er visumpligt i Tanzania, men visum udstedes på normale turistrejser i lufthavnen. Det koster 50 US dollar, som du skal have med i kontanter.  

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter selve hjemrejsen – så husk at tjekke udløbsdatoen på dit pas og vær opmærksom på at få det fornyet i god tid, hvis det skulle være nødvendigt. Du skal henvende dig til din lokale borgerservice, hvis du enten skal have udstedt et midlertidigt pas eller have et nyt.

Er du meget berejst, så husk, at der skal være blanke sider til stempling af visum i passet. Få flere information om visumreglerne til Tanzania på www.um.dk

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Se Udenrigsministeriets rejsevejledning her.

Forsikringer

Det Gule Sygesikringskort dækker ikke i Tanzania. Annas Højskole har valgt at bruge Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov. Det kan være du allerede har en årsrejeforsikring, det kan være du skal tegne en enkelt rejseforsikring. Og måske har du også brug for en afbestillingssforsikring? Den sidste koster 6% af rejsens pris.

Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer.

Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Du kan kontakte Gouda her

Vaccination og helbred

Husk at undersøge i god tid om der kræves/anbefales vaccinationer til dit rejsemål.  Vi henviser til  Danske Lægers Vaccinations Service, hvor du også kan finde flere informationer om, hvilke typer af vaccinationer du skal have, afhængigt af hvor længe du rejser. 

Du kan også forhøre dig med egen læge, som kan give dig rette oplysninger om, hvilke vaccinationer du anbefales at modtage inden afrejse.

Du skal have gulfeber vaccinationen, når du ankommer til  Zanzibar og først har været på fastlandet. Det er ikke sikkert du bliver bedt om at vise dit vaccinationskort, men du skal altså have vaccinationen og dokumentationen i form af vaccinationskortet med dig. 

 

Valuta

Tanzanias møntfod hedder Tanzania Shilling. Medbring amerikanske dollars i mindre sedler, da disse både kan bruges undervejs, men også veksles til shilling i Tanzania. Shilling bruges som regel lokalt, mens dollars benyttes på turistattraktioner.

Kreditkort kan benyttes på nogle hoteller/lodges og i hæveautomater i de større byer. Valutareglerne i Zanzibar er nøjagtig de samme som i Tanzania. På Zanzibar findes der kun ATM hæveautomater i Stone Town. Sørg også for at veksle evt. overskydende lokal valuta om, inden du kommer tilbage til Danmark, da du ikke kan komme af med dem herhjemme.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Jeg er interesseret

Jeg er interesseret i dette kursus og vil gerne høre mere, når det bliver tilbudt igen.

Mine kontaktoplysninger

Har du mere at tilføje, kan du skrive det her.
Vi vil meget gerne vide, hvor du kender os fra 🙂

Vi behandler de personoplysninger, du har afgivet i forbindelse med din tilmelding. Dine oplysninger bliver opbevaret sikkert og ud fra principperne i vores Persondatapolitik.

Program

Dag 1: Afrejse København via Doha til Kilimanjaro International Lufthavn

 

 • Vi mødes kl. 19.00 i Kastrup. Jeres to rejseledere Rune Skyum-Nielsen og forstander fra Annas Højskole, Anna Katrin Nørgaard, rejser med jer.

  Afgang kl. 21.40 med Qatar Airways via Doha til Kilimanjaro International Airport.

 

 

Dag 2: Ankomst Moshi og introduktion til kurset

 

 •  13.55 Ankomst Kilimanjaro Lufthavn. Når vi lander, stiller vi urene frem. Der er kun to timers tidsforskel til Tanzania. Vi kører en halv times tid til vores lodge, den hyggelige Honey Badger Lodge, der ligger ved byen Moshi. På lodgen slapper vi af ved poolen.
 • Aftensmad på lodge.
 • Velkommen til Tanzania Højskole og gennemgang af programmet.
 • Præsentation af Rune Skyum-Nielsen og hans biografi om Jakob Ejersbo “Jakob var her” fra 2016. Snak om Jakob Ejersbos forfatterskab.
 • Aftensang i troperne.

 

Dag 3: Tanzania før og nu - I Ejersbos fodspor i Moshi
 • Morgengymnastik og sang ved pool.
 • Foredrag om Tanzania før og nu.
 • Jakob Ejersbos Moshi. Vi tager på sightseeing i byen, hvor Jakob havde sin gang, og vi oplever steder, som optræder i bøgerne, sammen med Rune Skyum-Nielsen og forstander Anna Katrin Nørgaard.
 • Frokost på restaurant i byen.
 • Dernæst besøg i familien Ejersbos gamle hus på Old Arusha Road, hvor Ejersbo familien boede fra 1981-1983.
 • Vi fortsætter til Moshi Club, det tidligere samlingssted for udsendte europæere og amerikanere. Et sted, hvor Jakob kom med sin familie for at spille tennis, squash, golf og drikke sundownere. Hvad betød det sted, for de udenlandske expacts i området? Rune Skyum fortæller.
 • Aftensmad på vores lodge.
 • Fællesang og oplæg om dagen i morgen.
Dag 4: På TPC - den gamle Maersk-ejede sukkerrørsplantager
 • Morgengymnastik og sang ved poolen.
 • Oplæg om dagen i dag.
 • Afgang til den gamle Maersk-ejede sukkerrørsplantage TPC, hvor den danske hovedperson Christian i hovedværket Liberty bor med sine forældre.
 • Frokost på TPC Club, som i dag er et flot sted med en stemning af en tid, der var engang.
 • Aftensmad på lodge.
 • Aften på lodge: Vi ser dokumentarfilmen: “Ejersbo” fra 2015 af Christian Bonke. En film der bl.a. viser Jakobs sidste rejse, der gik til toppen af Kilimanjaro, for at sprede Jakobs aske ud. Rune Skyum-Nielsen var med på denne tur og fortæller om den.

 

 

 

 

Dag 5: Usa River - Her hvor Ejersbo donerede penge til et børnehjem. Mulighed for cykeltur - Arusha
 • Morgengymnastik ved poolen.
 • Vi kører mod Arusha. På vejen gør vi stop ved landsbyen Usa River, hvor der ligger et børnehjem, som Jakob Ejersbo valgte at støtte økonomisk ved at testamentere en tredjedel af sin arv til stedet. Under researchen til sin afrikanske trilogi, besøgte Jakob Ejersbo ”Usa River Children Centre”, som er sponseret af den danske forening tanzibarn.dk. Jakob var der kun en enkelt gang. Det var først, da familien læste Jakobs testamente, at de fandt ud af, at han havde testamenteret en del af sine penge til børnehjemmet. Men hvad er der sket siden? Vi hører historien og møder nogle af de børn og unge, der er blevet hjulpet af stedet. Hvordan ser deres liv ud i dag?
 • Mulighed for en guidet cykeltur i området, med nogle af de unge, der er blevet hjulpet for danske midler. Vi kommer forbi rismarker, den lokale kirke og den gamle tyske jernbane, der snart er oppe at køre igen efter mange års pause.
 • Vi spiser frokost på cafeen HOBBY, der er indrettet i en container fra Maersk. Cafeen bliver støttet af den danske organisation Tanzibarn. Mens vi spiser frokost, hører vi om arbejdet med at få de unge i området aktiveret.  
 • Vi kører til Arusha, der er Tanzanias tredje største by og checker ind på hotel Green Mountain View.
 • Afslapning ved poolen.
 • Aftensmad på restaurant på hotellet.
Dag 6: Mød den danske konsul - rundt i Arusha - på etiopisk restaurant
 • Morgenmad
 • Fællessang og foredrag. Vi får besøg af danske konsul Geert Holm, der har boet i Arusha siden 1971, og som også har mødt Jakob Ejersbo i Tanzania. Han fortæller om sit liv i Tanzania og landets udvikling.
 • Rundtur i Arusha med Geert Holm og Anna Katrin Nørgaard. Arusha har spillet en vigtig rolle i nyere tanzaniansk historie. Her fik landet papir på sin uafhængighed fra Storbritannien i 1961, og i 1967 blev Arusha-deklarationen formuleret. Et papir, der skulle sikre Tanzanias selvstændige udvikling. Arusha er også hovedbyen for de tanzanianske masaier, som er særligt kendte for deres fine perlesmykker, der bl.a. sælges på gaden og på det særlige masaimarked, vi også besøger.
 • Frokost i Arusha.
 • De der har lyst til at opleve et rigtigt madmarked, kan gå med på byens største handelsmarked. Denne gang vil I opleve et marked med alle mulige eksotiske frugter, grøntsager vi aldrig har set i Danmark, krydderier stablet i de flotteste stakke og kød, der hænger til tørre.  Hvis du skal købe noget med hjem, skal du bare huske at prutte om prisen. / De der gerne vil slappe af ved poolen på hotel har mulighed for det.
 • Aftensmad på etiopisk restaurant i nabolaget.
Dag 7: Besøg på den danske kaffefarm " Shangri-La" på kanten af Nationalpark Ngoronogoro. Om eftermiddagen mulighed for forskellige aktiviteter
 • Morgenmad på hotel og check ud.
 • Afsted mod den danske kaffefarm Shangri-La Estate”, der ligger i 1800 meters højde på kanten af det unikke Ngorongoro-krater, et af verdens naturvidundere. Kaffefarmen Shangri-La er ejet af den sønderjyske landmand Christian Jebsen. Det var kærlighed ved første blik, da Christian opdagede og købte kaffefarmen for 25 år siden. Hele farmen  er blevet renoveret og i dag er kaffemarkerne på 600 hektarer  inddelt i parceller, og der er skabt vildtkorridorer, så elefanter og bøfler stadig kan passere uhindret på deres vandringer. Og det gør de!
 • Vi får en omfattende introduktion af Julius, der arbejder på kaffefarmen. Vi skal høre både om kaffefarmens historie og kultur og om, hvordan man dyrker kaffen efterfulgt af en tur gennem plantagen.
 • Vi skal bl.a. opleve de omkring 400.000 kaffetræer i snorlige rækker, der står i skygge under de smukke akacietræer, og vi skal høre hvordan kaffetræerne plantes, beskæres og hvordan de røde kaffebær høstes af ca. 500 kvindelige plukkere i høstsæsonen. En rutineret kaffeplukker kan plukke 4-6 spande á 20 kg om dagen. Efter turen skal vi smage den skønne Kifaru kaffe, som er en Arabica bønne, der giver en chokolade/nøddeagtig smag i munden – uhmm den er lækker!
 • Vi checker derefter ind på vores lodge og spiser frokost her.
 • Der vil være flere muligheder om eftermiddagen. Nogle vil måske blive på lodgen og slappe af ved poolen. Nogle vil på markedet i Karatu. Andre kan tage med ud at vandre til et vandfald, hvor man godt kan møde elefanter på sin vej. Der vil være ranger med. Der vil være en mindre egenbetaling for denne tur beløbet afhænger af, hvor mange, der vil med.
 • Aftensmad på lodge.
 • Introduktion til safarien i morgen.
  •     
  Dag 8: Safari i Ngorongoro-karteret
  • Vi spiser morgenmad tidligt, og så er der afgang til Ngorongoro krateret, som ligger i den sydlige del af Serengeti og er en del af Unescos verdensarv. Vi kører i jeeps , hvor taget kan slås op. Vi har chauffør/guide, der ved alt om dyrelivet og naturen her. Der er en 1/2 times kørsel til indgangen, som åbner kl. 06:00, og en 1/2 times kørsel til selve krateret. Krateret er 610 meter dybt og der er 300 km hele vejen rundt, det er en storslået natur der møder en her. NB: Husk kikkert for selv om mange af dyrene kommer tæt på jeepen, så er der også nogle, du kun kan spotte igennem kikkerten.  Dyrene er fremme om morgenen, idet det er lidt koldere. På dette tidspunkt er dyrene normalt aktive og her jager løverne. I krateret er der mulighed for at se bl.a. løver, næstehorn, flodheste, bøfler, gnuer, giraffer, elefanter, gazeller, aber, strudse, og masser af fugleliv.
  • Frokost på safarien / vi spiser medbragte madpakker fra lodgen.
  • Vi kører videre på vores game drive.
  • Aftensmad på lodge. 
  Dag 9: Safari - Tarangire National Park - afrejse mod Zanzibar

   

  • Morgenmad på lodge og check ud.
  • Safari i Tarangire Nationalpark.
  • Vi starter tidligt og kører mod Tarangire National Park, hvor vi har vores game drive. Tarangire National Park er den 6. største nationalpark i Tanzania. Den har et areal på ca. 2.850 km2, og den er opkaldt efter floden Tarangire, som løber gennem parken, og som er den eneste kilde til vand i den tørre sæson.
  • Tarangire floden er kendt for de mange elefantflokke den tiltrækker og ikke mindst de mange gigantiske baobabtræer med et meget rigt fugleliv. Udover elefanter er der også en fin bestand af giraffer, bøfler, zebraer, gnuer flere arter af antiloper mm. og sidst men ikke mindst kan man på en heldig dag opleve træklatrende løver og slanger.
  • Vi spiser madpakker på safarien fra et flot udsigtspunkt.
  • Safari igen.
  • Efter safarien kører vi mod Kilimanjaro lufthavnen, hvorfra vi skal flyve til Zanzibar.
  • Aftensmad i lufthavnen.
  • Efter vi har fået vores kufferter, kører vi ca. 60 minutter mod Paje på Zanzibars østkyst, hvor den danske højskole ligger. Her indkvarteres vi på Oasen, en kursusafdeling af Zanzibarhøjskolen.
  Dag 10: Swahilikutur og mad - Stone Town
  • Badning og morgengymnastik på stranden.
  • Morgenmad og fællessang.
  • Velkommen ved forstander/skolelederen der vil give os en rundvisning og fortælle om historien bag højskolen.
  • Introduktion til swahilikulturen. Vi fordyber os lidt mere i swahilimaden, der i den  grad er et fusionskøkken med en blanding af de arabiske, det indiske, det europæiske – og ja, det afrikanske v. Anna Katrin Nørgaard og Anne Hjernøe.
  • Frokost med swahiliretter.
  • På tur til Stone Town. Byen fortæller både historien om den brutale slavetid, hvor Stone Town var det største handelssted for slaver i Østafrika – men også historien om det væld af forskellige kulturer, der gennem århundreder har sat sit præg på byen. Vi skal bl.a. besøge sultanens palads.
  • Vi oplever aftenmarkedet med salg af fisk på spyd mm.
  • Aftensmad på restaurant i Stone Town.
  Dag 11: Madskole og landsbyliv
  • Morgengymnastik på stranden og badning.
  • Morgenmad og fællessang på højskolen.
  • Madskole 1 vi går i køkkenet med Anne Hjernøe og laver skøn eksotisk mad med tropiske frugter, nyfanget fisk og spændende krydderier.
  • Vi spiser vores mad.
  • Siesta/afslapning på stranden.
  • Eftermiddag: Vi går en tur til landsbyen Paje med Messi, der arbejder på højskolen, og som er vokset op i landsbyen. Han vil fortælle om livet her, og vi hilser på flere af hans venner, og på den måde vil vi høre lidt om livet på Zanzibar for de lokale og om området vi bor i.
  • Aftensmad på højskolen.
  Dag 12: Krydderisafari, madlavning i landsby
  • Morgengymnastik på stranden, morgenbadning og morgenmad med fællessang.
  • Nu skal vi ud og dufte og smage på krydderier. Tidligere var Zanzibar kendt som krydderi-øen, da man eksporterede nelliker, vanilje, muskatnød og kardemomme til hele verden. Krydderierne blev hentet fra Asien og Sydamerika og blomstrede under de tropiske himmelstrøg.  I dag er plantagerne en hyldest til øens fortid. Vi tager ud til Mr. Spice, som Zanzibarhøjskolen har samarbejdet med i mange år. På hans jord skal vi ud og dufte og smage os igennem vanilje, kardemomme, kanel, muskatnød. Og gurkemeje, citrongræs, nelliker, spidskommen, hvidløg, ingefær, koriander, peber, allehånde, chili, oregano og meget mere!
   Frugterne vil bl.a. omfatte banan, ananas, jack frugt, appelsiner, stjernefrugt, mandarin. Foruden passionsfrugt, mango, avocado, pære, papaya, grapefrugt, kakao og mange andre.
  • Frokost hos Mr. Spice hvor vi igen får dejlig swahilimad.
  • Efter turen er det muligt at komme hjem og slappe af på højskolen.
  • Eftermiddag: Madskole 2 med de lokale kvinder og Anne Hjernøe. Vi er inviteret hjem til nogle af de lokale kvinder i landsbyen for at lave mad med dem.
  • Aftensmad med kvinderne i landsbyen.
  Dag 13: Religion og Zanzibar i dag - madskole/ snorkeltur. Festmiddag
  • Morgengymnastik på stranden, morgenbadning og morgenmad med fællessang.
  • Vi tager ind til Stone Town og møder danske Maria Nitzsch Hastrup, der arbejder for Danmission. De støtter det kristne mindretals mulighed for fortsat at leve på Zanzibar. De kristne udgør 1 % af befolkningen. Resten er muslimske.
  • Vi spiser frokost med Maria og snakker med hende om hendes syn på Zanizibar i dag. Hvad er øens udfordringer, som hun ser det?
  • Om eftermiddagen kan man vælge mellem enten :
  • Madskole 3: Vi bliver i byen, tager på fiskemarkedet med Anne Hjernøe og køber ind til vores aftensmad. Madholdet kører tilbage til højskolen for at gå i køkkenet med Anne. De tilbereder eksotiske retter med friskfanget fisk.
  • Man kan i stedet vælge, at tage tilbage til højskolen efter frokosten og klæde om for at tage med på snorkeltur. Vi kører ca. 15 min i bil, og så kommer vi over i en motorbåd og sejler ca. 15 min ned ad kysten. Der er et fint sted, hvor der er masser af farvestrålende fisk, og der er også koraller.
  • Afslutningsmiddag som madholdet har tilberedt. Festligt samvær og hygge i tropeaftenen.
  Dag 14: Besøge kvinder i tangmarkerne - på stranden - afrejse
  • Morgengymnastik på stranden, morgenbadning og morgenmad med fællessang.
  • Besøg på Seaweed Center, der ligger lige ved siden af højskolen. Historisk set har Zanzibar haft den tredjestørste eksport af tang i verden, efterfulgt af Filippinerne og Indonesien. Det er den anden største industri på Zanzibar – kun overgået af turisme – og ca. 15.000 kvinder arbejder med tang på Zanzibar. Vi skal møde nogle af kvinderne, bl.a. Wanou Sima, der er mor til otte og gift med en mand, hun ikke ser så ofte. Han har nemlig to andre koner, han også bor med. Så vi får også en snak om kønsroller og kvinders rettigheder på Zanzibar.
  • Afslapning på stranden.
  • Frokost på højskolen og afgang mod lufthavnen.
  • kl. 17.15 Afrejse mod Danmark med Qatar Airways over Doha.
  Dag 15: Ankomst København
  • 6.20 Ankomst København mulighed for tilslutningsfly videre til Aalborg / Billund