+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

I Jakob Ejersbos fodspor, safari og Zanzibar

25.10. - 8.11. 2020

Det eksklusive kursus “I Jakob Ejersbos fodspor, safari og Zanzibar” er en rejse på 15 dage, hvor vi sammen med Rune Skyum-Nielsen fordyber os i forfatteren Jakob Ejersbos liv i Tanzania. Derefter skal vi på Safari i Tarangire Nationalpark og til sidst skal vi på den danske højskole på Zanzibar.

Obs: Alle måltider er inklusiv i prisen!

Vi har allieret os med journalisten Rune Skyum-Nielsen, der har skrevet en biografi om Jakob Ejersbo, og som er vores rejseleder på denne del af turen. Sammen med ham vil vi opsøge steder, der optræder i Ejersbos tre bøger “Eksil”, “Revolution” og “Liberty”. Vi skal bl.a. på besøg på den  internationale skole i Moshi, hvor Jakob Ejersbo gik sidst i 1970’erne og først i 1980’erne, og vi skal se et af de steder, hvor familien Ejersbo boede i Moshi. Faderen arbejdede med udviklingsbistand betalt af den danske stat, og moderen hjalp til på hospitalet i Moshi. Samtidig med at vi oplever stederne, fortæller Rune Skyum-Nielsen mere om Ejersbo og den tid han havde i Tanzania, der påvirkede ham dybt.

Safari

Når vi nu er i Tanzania, skal vi selvfølgelig ikke snydes for en safarioplevelse, og vi har valgt at lægge vejen forbi Taragire Nationalpark, hvor vi skal på heldagssafari. Tarangire Nationalpark er især berømt for sit enorme antal af elefanter og for sine træklatrende løver, hvilket er yderst interessant at observere. Hvis man besøger Tarangire Nationalpark, kan man dog sagtens forvente at se en lang række andre dyr, såsom zebraer, giraffer, bavianer og gnuer. Man vil ikke blive skuffet på en safari i Tarangire Nationalpark. Der bliver også mulighed for at opleve en af Afrikas smukkeste regioner; det helt særlige Ngorongoro krater  og det omkringliggende højland.

Zanzibar 

Efter safarioplevelsen rejser vi til Zanzibar, hvor vi skal bo på den danske højskole på Zanzibar. Her kender vi forstanderen, Jan Iversen, der vil tage imod os og fortælle om sit projekt på Zanzibar. Vi kommer på skolebænken og lærer mere om Tanzanias udfordringer anno 2020. Igennem Jans og vort eget netværk kommer vi rundt og oplever Zanzibar bag turistfacaden og  besøger områder og mennesker, hvor turisterne normalt ikke kommer. På højskolen har vi hver morgen morgengymnastik på stranden, morgenmad og fællessang, før vi starter dagens program. Ligesom vi vil deltage i flere aktiviteter som lokal madlavning, dans, Swahili-undervisning. En dag skal vi også ud og snorkle i det smukkeste koralrev. 

* Vi tager forbehold for ændringer 

Jakob Ejersbo nåede at skrive en trilogi om Afrika, som blev færdigredigeret af hans redaktør på Gyldendal, Johannes Riis efter hans død. Trilogien består af romanerne Eksil og Liberty, samt fortællekredsen Revolution, der alle udkom i løbet af 2009. Bøgernes fortællinger har forskellige fortællere, men en stor del af personerne går igen som hoved- eller bipersoner i flere af fortællingerne. Mange af personerne er børn og unge, som har tilknytning til den internationale skole i Moshi, Tanzania. Forfatteren var hele livet stærkt påvirket af Tanzania, hvor han boede som barn og ung. Ejersbos familie kom til Tanzania første gang i 1974-76. Faderen arbejdede med udviklingsbistand betalt af den danske stat, og moderen hjalp til på hospitalet i Moshi. Som 13-årig i 1981 rejste Jakob Ejersbo tilbage til Tanzania og boede en overgang alene med sin far og gik i skole på Moshi International School. I denne periode blev han ven med en lokal dreng, Ali, der arbejdede for en svensk familie. De to hang blandt andet ud sammen på diskoteket Liberty. I 1983 kom Jakob Ejersbo på efterskole. Han tog HF i Danmark mens forældrene tog tilbage til Tanzania uden børn. I 2003 rejste Jakob Ejersbo tilbage til Afrika, og begyndte at researche målrettet med henblik på Afrika-trilogien.

I februar-marts 2018 blev filmatiseringen af Liberty vist på DR1 som en tv-serie på fem afsnit. 

Portræt af Jakob Ejersbo

GirafNår vi nu er i Tanzania skal vi selvfølgelig ikke snydes for en safarioplevelse og vi har valgt, at lægge vejen forbi Tarangire Nationalpark, hvor vi skal på heldagssafari. Tarangire er landets sjettestørste nationalpark, opkaldt efter floden af samme navn, som løber gennem parken og nærer alt fra planteriget til dyrene, der nyder det friske vand. Tarangire Nationalpark er især berømt for sit enorme antal af elefanter og for sine træklatrende løver, hvilket er yderst interessant at observere. Hvis man besøger Tarangire Nationalpark, kan man dog sagtens forvente at se en lang række andre dyr, såsom zebraer, giraffer, bavianer og gnuer. Man vil ikke blive skuffet på en safari i Tarangire Nationalpark. 

 

Heldagssafarien er med i prisen. Der er mulighed for at tilkøbe en safaritur til et af Afrikas 7 vidundere – Ngorongoro krater. De vulkanske kratere former baggrunden for nogle af de rigeste græsningsområder i Afrika, hvilket blandt andet er årsag til det mangfoldige dyreliv, der er i krateret. Der lever omkring 25.000 større pattedyr nede i det 260 km2 store krater. Det er kun giraffen, der ikke kan komme ned i krateret, grundet at kratervæggene er for stejle til, at det langbenede dyr kan komme ned i Ngorongoro krateret. Men ud over giraffens fravær er der et yderst mangfoldigt dyreliv i krateret, blandt andet er der en meget tæt bestand af gnuer, zebraer, gazeller, de lever i så store flokke, at man ofte må dytte med hornet for at komme igennem. Der lever også nogle af de store kattedyr oppe i krateret, blandt andet løver og leoparder, som lever godt af den store mængde af byttedyr. Specielt er der en meget høj koncentration af løver i Ngorongoro krateret. Yderligere er der også en sø hvori, der lever flodheste og flamingoer, som bestemt også er interessante.

 

Vi skal besøge den danske højskole på Zanzibar, der åbnede dørene i 2004 for danske unge, der gerne vil blive klogere på sig selv – og på Afrika. Her kender vi forstanderen, Jan Iversen, der vil tage imod os og fortælle om sit højskoleprojekt. Vi kommer på skolebænken og lærer mere om Tanzanias udfordringer efter det nylige valg, om Kinas dominans på det afrikanske kontinent og på Swahili-kulturen bare for at nævne noget af de emner, som er på programmet på vores kulturaftener. Du vil få indsigt i lokale livsvilkår og forståelse for, hvordan hverdagen tager sig ud set fra et tanzaniansk perspektiv. Du vil få indblik og engagement i lokale udviklingsprojekter, som giver anledning til refleksion og debat om muligheder og udfordringer ved udviklings- og projektarbejde. Via Jan netværk kommer vi rundt og oplever Zanzibar bag turist facaden. Så vi besøger områder og mennesker, hvor turisterne normalt ikke kommer. 

På højskolen har vi hver morgen morgengymnastik på stranden, morgenmad og fællessang, før vi starter dagens program. 

Vi skal ud og møde andre spændende mennesker på øen, lokale såvel som danskere, der arbejder på øen, og vi skal høre om nogle af de udfordringer  Zanzibar oplever omkring stigende turisme, miljø problemer, religiøse udfordringer mm. Og så skal vi selvfølgelig opleve hovedbyen Stone Town. Byen fortæller både historien om den brutale slavetid, hvor Stone Town var det største handelssted for slaver i Østafrika, men også historien om det væld af forskellige kulturer, der gennem århundreder har sat sit præg på byen. 

På højskolen vil vi deltage i flere aktiviteter som lokal madlavning, dans, Swahili-undervisning, og en dag skal vi også ud og snorkle i det smukkeste koralrev. 

Rune Skyum-Nielsen 

Rune Skyum-Nielsen (f. 1978) er forfatter og uddannet journalist og har bl.a. været ansat på Dagen, Information, Jyllands-Posten og Ud & Se. Prisvindende freelancer med speciale i magasinportrættet. Har tidligere udgivet flere biografier bl.a. “Jakob var her” – en biografi på 464 sider om Ejersbo (2016). Hans seneste biografier er fra 2019: “Vi ved jo hvordan det er at være menneske”  – om og med skuespilleren Thure Lindhardt og endelig biografien om fodboldspiller Nicklas Bendtner “Begge Sider”. Rune har i forbindelse med sin biografi om Ejersbo rejst i Tanzania og opsøgt alle de steder, vi skal hen med ham.  Han var også med på en ekspedition til toppen af Kilimanjaro med Jakob Ejerbos venner for at indfri Jakobs sidste ønske om at få spredt sin aske ud fra bjergets top.

Rune er kursusleder på Jakob Ejersbo-delen.

Anna Katrin Nørgaard

højskole i udlandet for ældreAnna Katrin er kursusleder på Safari og Zanzibar-delen. Anna Katrin Nørgaard, leder og forstander på Annas Højskole,  vil være jeres “ højskolemutter” og rejseleder på hele turen. Hvor Rune Skyum-Nielsen står får delen med Jakob Ejersbo, vil Anna Katrin sørge for, at vi får sunget fra Højskolesangbogen, lavet morgengymnastik, og hørt alle de andre historier, vi også skal høre i Tanzania og på Zanzibar. Anna Katrin har som DR-journalist rejst en del på det afrikanske kontinent og lavet tv i bl.a. i Uganda, Zambia og Sydsudan men også rejst i Tanzania og på Zanzibar. Derfor har hun en masse kontakter, som vi selvfølgelig skal benytte os af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisk info

Ledige pladser


Tilmeld dig

Periode: 25.10 – 8.11 2020

Pris: 26.900 for 15 dage

Prisen er ved delt dobbeltværelse og inkluderer

 • Danske rejseledere
 • Tilslutningsfly Billund/Aalborg t/r
 • Fly fra København til Kilimanjaro Airport
 • Fly Kilimanjaro Airport til  Zanzibar
 • Fly Zanzibar-København 
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 13 x overnatning i delt dobbeltværelse på hotel/ lodge og højskole med bad  på værelset
 • Alle måltider er inklusiv!
 • Dagsudflugter ifølge program
 • Bustransport ifølge programmet
 • Safari i følge program
 • Lokal guide på udvalgte ture
 • Entréer
 • Bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Tillæg for eneværelse (kr. 4.000,-)
 • Safari, Ngorongoro krateret
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til guider bl.a.
 • Forsikringer
 • Visum
Den danske ambassade

Kommer snart.

Tidsforskel
Sprog
Vejr og klima

Tanzania ligger tæt på ækvator og har ikke vinter og sommer på samme måde, som vi kender årstiderne i Danmark. I stedet kan du opleve sæsoner med regntid og tørtid.

Tørtiden strækker sig fra juni til oktober, og der findes to specifikke regntider:

 • Den ”store” regntid fra april-maj.
 • Den ”lille” regntid i november.

Regntid betyder, at du kan forvente nogle kraftige, men ofte korte, regnbyger, der er med til at friske luften op.

Dagtemperaturen i Tanzania svinger i løbet af året mellem 22-28°C i gennemsnit, mens aftenerne er en smule køligere. Uanset hvilket tidspunkt på året du besøger Tanzania, kan du derfor regne med lune temperaturer.

Visum og pas

Der er visumpligt i Tanzania, men visum udstedes på normale turistrejser i lufthavnen eller ved ankomst til grænsen. Dvs det er muligt at få udstedt et turistvisum, når man rejser ind i landet. 

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter selve hjemrejsen – så husk at tjekke udløbsdatoen på dit pas og vær opmærksom på at få det fornyet i god tid, hvis det skulle være nødvendigt. Du skal henvende dig til din lokale borgerservice, hvis du enten skal have udstedt et midlertidigt pas eller have et nyt.

Er du meget berejst, så husk, at der skal være blanke sider til stempling af visum i passet. Få flere information om visumreglerne til Tanzania på www.um.dk

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Se Udenrigsministeriets rejsevejledning her.

Forsikringer

Det Gule Sygesikringskort dækker ikke i Tanzania. Annas Højskole har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov. Det kan være du allerede har en årsrejeforsikring, det kan være du skal tegne en enkelt rejseforsikring. Og måske har du også brug for en afbestillingssforsikring? Den sidste koster 6% af rejsens pris.

Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer.

Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Vaccination og helbred

Husk at undersøge i god tid om der kræves/anbefales vaccinationer til dit rejsemål. Vi henviser til Danske Lægers Vaccinations Service, hvor du også kan finde flere informationer om, hvilke typer af vaccinationer du skal have, afhængigt af hvor længe du rejser. 

Du kan også forhøre dig med egen læge, som kan give dig rette oplysninger om, hvilke vaccinationer du anbefales at modtage inden afrejse.

 

Valuta

Tanzanias møntfod hedder Tanzania Shilling. Medbring amerikanske dollars i mindre sedler, da disse både kan bruges undervejs, men også veksles til shilling i Tanzania. Shilling bruges som regel lokalt, mens dollars benyttes på turistattraktioner.

Kreditkort kan benyttes på nogle hoteller/lodges og i hæveautomater i de større byer. Vi anbefaler dog, at du veksler/hæver Shilling i lufthavnen. Valutareglerne i Zanzibar er nøjagtig de samme som i Tanzania. På Zanzibar findes der kun ATM hæveautomater i Stone Town. Vær opmærksom på, at man i lufthavnen i Stone Town skal betale 25 USD i kontanter i afrejseskat, når man forlader Zanzibar, og at der ingen kontantautomater findes i lufthavnen. Sørg også for at veksle evt. overskydende lokal valuta om, inden du kommer tilbage til Danmark, da du ikke kan komme af med dem herhjemme.

Tjek den aktuelle kurs på: www.xe.com.

Program

Dag 1: 25.10.2020 Afrejse København

 

 •  Fly fra København – Tanzania afgang Københavns Lufthavn 21.40.  Vi flyver med Qatar Airways med relativ kort mellemlanding i Doha. Ankomst dagen efter til Kilimanjaro International Airport

 

 

Dag 2: 26.10.2020 Rejse og introduktion til kurset

 

 • Ankomst Kilimanjaro International Airport kl 14.15. Derefter transfer til lodge i byen Moshi, hvor vi skal være de næste dage og gå i Jakob Ejersbos fodspor. På lodgen slapper vi af ved poolen
 • Aftensmad på restaurant
 • Velkommen til Tanzania Højskole og gennemgang af programmet
 • Præsentation af Rune Skyum-Nielsen og hans biografi om Jakob Ejersbo “Jakob var her” fra 2016
 • Aftensang i troperne

 

 

Dag 3: 27.10.2020 Besøge steder i Moshi hvor Jakob Ejersbo boede
 • Morgengymnastik og sang ved pool
 • Morgenmad
 • Besøg på Moshi Co-Operative College, hvor familien Ejersbo boede under den første Danida-udsendelse fra 1974 til 1976 . Hvad var det for et sted dengang, og hvad er det i dag?
 • Dernæst besøg i familien Ejersbos gamle hus på Old Arusha Road, hvor Ejersbo boede fra 1981-1983
 • Frokost
 • Eftermiddag: Sightseeing i Moshi by med Rune og Anna Katrin
 • Aftensmad på vores lodge
 • Fællesang og oplæg om dagen i morgen
Dag 4: 28.10.2020 Heldagsudflugt til Kilimanjaro National Park
 • Morgengymnastik og sang ved poolen
 • Morgenmad
 • Heldagsudflugt med frokost på restaurant til Kilimanjaro National Park. Vi går en skøn tur i området og ser bjerget fra lidt afstand.
 • Fra toppen af bjerget, Uhuru Peak, blev Jakob Ejersbos aske spredt ud efter ønske fra forfatteren selv tilbage i 2013. Rune Skyum-Nielsen var med på det, man kan kalde for ”Jakobs sidste rejse”og fortæller løbende om ekspeditionen med Ejersbos venner til toppen af bjerget.
 • Aftensmad på lodge
 • Aften på lodge: Vi ser dokumentarfilmen: “Ejersbo” fra 2015 af Christian Bonke

 

Dag 5: 29.10.2020 Moshi - steder Jakob Ejersbo kom
 • Morgengymnastik, morgenmad og fællessang på lodge
 • Rundtur til en række central steder i byen Moshi, hvor Jakob Ejerbo færdedes dagligt over to omgange, først som dreng siden som teenager
 • Frokost
 • Besøg i Moshi Club, det tidligere samlingssted for udsendte europæere og amerikanere. Et sted hvor Jakob kom med sin familie for at spille tennis, squash, golf og drikke sundownere
 • Aftensmad på restaurant

 

Dag 6: 30.10.2020 Sukkerrørsplantage fra Liberty -bogen. Ankomme til Arusha / på rundtur
 • Morgengymnastik, morgenmad og fællessang
 • Oplæg om dagen i dag
 • Afgang til den gamle Maersk-ejede sukkerrørsplantage TPC, hvor den danske hovedperson Christian i hovedværket Liberty først bor med sin far.
 • Frokost på TPC
 • Vi checker ind på lodge i Arusha , der er Tanzanias tredje største by
 • Rundtur i Arusha. Byen har spillet en vigtig rolle i nyere tanzaniansk historie. Her fik landet papir på sin uafhængighed fra Storbritannien i 1961, og i 1967 blev Arusha-deklarationen formuleret, et papir, der skulle sikre Tanzanias selvstændige udvikling. Arusha er også hovedbyen for de tanzanianske masaier, som er særligt kendte for deres fine perlesmykker, der bl.a. sælges på gaden
 • Aftensmad på lodge
Dag 7: 31.10.2020 Heldagssafari i Tarangire Nationalpark med to game drives
 • Heldagssafari i Tarangire Nationalpark
 • Vi starter tidligt og kører mod Tarangire Nationalpark. Hvor vi har vores første game drive, som det hedder på safari-sprog. Fordi vi er tideligt på færde, oplever vi højst sandsynligt flokke af zebraer, elefanter, løver, hjorte, bøfler og flamingoer, som er i færd med at gøre deres morgentoilette ved en af de mange søer. Som varmen kommer op ad formiddagen, vil dyrene blive mere dovne, og der bliver gode muligheder for fotos af dyr, der slapper af i skyggen.
 • Frokost på den safari-lodgen vi skal bo på
 • Safari igen sidst på eftermiddagen eller sagt på safari-sprog: 2. Game drive. Ligesom om morgenen er der på det her tidspunkt mest liv i dyrene. Her finder de ned til vandhullerne, græsser eller begynder at gøre sig klar til jagt
 • Sen aftensmad på lodgen

 

Dag 8: 1.11.2020 Tarangire Nationalpark / Ngorongoro krateret og kaffefarmer
 • Morgengymnastik ved pool
 • Morgenmad på lodgen
 • Formiddagen er til fri afbenyttelse. Der er mulighed for at melde sig på en vandretur i nationalparken, man kan melde sig til endnu en safaritur til det berømte og meget smukke Ngorongoro krateret, eller man kan bare blive og nyde naturen fra vores skønne lodge
  OBS: Safarien ved Ngorongoro krateret er ikke med i prisen
 • Frokost for dem, der ikke er på safari
 • Eftermiddag for alle. Vi skal besøge en eventyrligt passioneret kaffefarmer fra Åbenrå, Christian Jebsen, der har sin egen kaffefarm, Shangri-La Estate, i Tanzania. I 26 år har Christian Jebsen haft sin farm på kanten af Ngorongoro-krateret tæt på Karatu i Tanzania. Her laver han sin kaffe – Kifaru. Rundtur på farmen, kaffesmagning og snak med Christian, om at være kaffebonde i Tanzania
 • Fælles aftensmad på vores lodge

 

Dag 9: 2.11.2020 Rejse til Zanzibar - indkvartering på højskolen

 

 • Morgengymnastik og morgenmad på lodgen
 • Vi kører til lufthavnen Kilimanjaro International Airport, hvorfra vi flyver til Zanzibar. Øen er kendt for sine fantastiske kridhvide strande og turkisblåt vand. Men øen er så meget andet. Gennem århundreder var Zanzibar et vigtigt knudepunkt for afrikanske, arabiske, indiske og europæiske søfarere. Det har sat sit præg på øen og i særdeleshed hovedbyen Stone Town, som i 2000 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.Det er den historie og kultur, vi skal dykke ned i, men vi skal også møde spændende danskere, der bor på øen og driver virksomhed på Zanzibar, og vi skal møde lokale, der vil fortælle om deres liv og håb for fremtiden både for dem selv, men også for øen, der også står overfor udfordringer med masseturismens ødelæggelser
 • Vi indkvarteres på den danske højskole på øen, Zanzibar-højskolen
 • Velkommen ved forstander Jan Iversen, der vil give os en rundvisning og fortælle om historien bag højskolen og om Zanzibar
 • Vi spiser fælles aftensmad med de unge danskere

 

Dag 10: 3.11.2020 Zanzibars historie/ fri eftermiddag
 • Morgengymnastik på stranden, morgenmad og fællessang på højskolen
 • Formiddag: Foredrag om Zanzibars Historie
 • Gåtur i området
 • Frokost på højskolen
 • Eftermiddagen er til fri afbenyttelse. Der er bl.a. mulighed for madlavningskursus, swahili undervisning, danseundervisning
 • Fælles aftensmad

.

Dag 11: 4.11.2020 Stone Town
 • Morgengymnastik på stranden, morgenmad og fællessang på højskolen
 • På tur til  Stone Town. Byen fortæller både historien om den brutale slavetid, hvor Stone Town var det største handelssted for slaver i Østafrika, men også historien om det væld af forskellige kulturer, der gennem århundreder har sat sit præg på byen.En af de bedste måder at opleve det lokale liv på er at udforske Darajani Market, som er det centrale marked i Stone Town. Det er et kæmpe område, som spreder sig ud i de snørklede gader i den gamle bydel. Der er en hektisk aktivitet – der grines, råbes og handles. Et inferno af larm. Og der bliver solgt alt mellem himmel og jord: fisk, kød, krydderier, frugt og grønt, tøj, kurve, toiletartikler, mobiltelefoner, kyllinger, sko etc. Vi oplever byen med en kvindelig guide, der bor på øen
 • Fælles frokost med vores guide, der vil fortælle os sin historie og om kvindernes forhold på Zanzibar. For bare det at være kvinde og turistguide kan give store problemer
 • Eftermiddag og aften er til fri afbenyttelse. Dem der har lyst spiser samme med os – ellers har vi forslag til gode restauranter og foreslår også, at I tager ud og ser på den fantastiske solnedgang og får en sundowner på et af de mange hoteller

 

Dag 12: 5.11.2020 Kønsroller, religion og fremtid for Zanzibar
 • Morgengymnastik på stranden, morgenbadning og morgenmad med fællessang. Oplæg om dagen i dag
 • Besøg på Seaweed Center. Historisk set har Zanzibar haft den tredjestørste eksport af tang i verden, efterfulgt af Filippinerne og Indonesien. Det er den anden største industri på Zanzibar – kun overgået af turisme – og ca. 15.000 kvinder arbejder med tang på Zanzibar. Vi skal møde nogle af kvinderne, bl.a. Wanou Sima, der er mor til 8 og gift med en mand, hun ikke ser så ofte. Han har nemlig 2 andre koner, han også bor med
 • Frokost på restaurant
 • Eftermiddag: Besøg hos Danmission, hvor vi skal høre et foredrag om de religiøse spændinger på Zanzibar. 95 procent af befolkningen på Zanzibar er i dag muslimer, men de lever fredeligt med øens fem procent kristne. Det, der skaber problemer, er udefrakommende, som kommer hertil for at radikalisere. For eksempel grupper fra fastlandet som Al-Shabaab, der fører hellig krig i islams navn. Men de er ikke velkomne, og muftiens kontor her på øen udsteder ikke tilladelse til prædikanter, der opfordrer til ekstremisme,« siger Maria Nitzsch Hastrup fra Danmission, som vi skal møde.
 • Aftensmad på højskolen
 • Kulturaften på højskolen med foredrag om Tanzanias største udfordringer anno 2020
Dag 13: 6.11.2020 På havet, miljø og dans
 • Morgengymnastik på stranden, morgenbadning og morgenmad med fællessang.
 • Mulighed for at komme med på en dagstur på havet, hvor vi skal ud og snorkle og se de mest fantastisk fisk og koraller.
 • Madpakker
 • Vi møder miljøfolk og taler om udfordringer med forurening fra den stigende turisme bl.a. i forhold til fiskeriet
 • Eftermiddagen er til fri afbenyttelse
 • Afslutningsmiddag med lokale danse og festligt samvær på højskolen.

 

 

Dag 14: 7.11.2020 Afslapning på strand/ afrejse
 • Morgengymnastik på stranden, morgenbadning og morgenmad med fællessang
 • Afslapning på stranden
 • Frokost og afgang mod lufthavnen
 • 17.15 Afrejse mod Danmark med Qatar Airways

 

Dag 15: 8.11.2020 Ankomst København

Vi lander kl 6.20 i Københavns Lufthavn mulighed for tilslutning videre til Aalborg