+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Gå efter din drøm – i Andalusien

21.10-27.10 2024

Gå efter din drøm – i Andalusien

Et coachende iværksætterkursus

Vil du gerne starte din egen virksomhed og leve af den? Så er dette kursus det rette for dig.

Under sydens sol og i et motiverende og inspirerende fællesskab med ligesindede, der også drømmer om at gå selvstændig, arbejder vi kreativt, legende og intenst med vores forretningsideer, men også med de udfordringer, der kan være på vejen til at begynde at leve et arbejdsliv, hvor det er dig, der har styringen.

Kursusledere der selv er gået vejen

Vi er to kvindelige iværksættere, der begge hver især har drevet virksomheder med succes i mange år, og som nu brænder for at hjælpe andre med at udleve deres drøm om at blive selvstændige. Udover at være virksomhedsejere er vi desuden begge uddannede, certificerede coaches.

Vores vision er at hjælpe den lille/lidt større iværksætter. Det vil sige dig, der gerne vil skabe et andet arbejdsliv, hvor du selv bestemmer farten, og hvor du beskæftiger dig med noget, der gør dig glad, og som er motiverende. Dig, der drømmer om frihed til at arbejde, hvornår du vil, og hvor du vil. 

Med det udgangspunkt har vi sammensat et unikt kursus, hvor vi ikke blot øser af vores ekspertise og egne erfaringer som iværksættere, der selv har gået hele vejen. Vi inddrager også vores coaching-kompetencer på en måde, der betyder, at du i løbet af kurset vil få ny viden om dig selv – og dermed motivation til at handle på dine mål og ønsker om forandring i dit arbejdsliv.

Fra tanke til handling 

På kurset arbejder vi således på to planer:

 • Din forretning

Vi hjælper dig med at udvikle din forretningside. Du vil blive skarpere på din strategi og dine målgrupper. Du vil lære at arbejde med forretningsudvikling på en måde, der kan gøre dig og dine produkter/ydelser unikke i forhold til eventuelle konkurrenter på markedet. Og du vil komme hjem med en konkret handlingsplan, hvor du også har sat dig nogle realistiske økonomiske mål og delmål for din virksomhed. 

 • Dit mindset

Vi hjælper dig med at fokusere på din drøm  og støtter dig i at overvinde de forhindringer, du måske har til at få taget det sidste skridt og blive selvstændig. Når vi mennesker bliver ved med at udskyde en beslutning, er det ofte fordi vi lader angsten for det ukendte spænde ben for os. Vi rammes af “second thoughts”, og modet svigter. At sige et godt fast job op og springe ud i noget mere usikkert er en stor beslutning – men hvad er konsekvenserne, hvis du ikke gør forsøget?

 Med andre ord har vi fokus på at omsætte dine tanker til handling. 

Luksus og selvforkælelse i Andalusien

Det hele foregår i de skønneste omgivelser på ´Garden of Lemons ’ under sydens sol i Andalusien. Vi tror på, at når vi kommer væk fra dagligdagen, væk fra pligterne og væk fra “plejer”, så sker der helt automatisk noget i forhold til vores mindset. Ved at tage dig selv og din virksomhedsidé alvorligt og give dit fremtidige arbejdsliv fuld fokus i en intens uge med os, er du allerede rigtig godt i gang med din rejse mod målet – at leve af din forretning. Vi sørger for de helt optimale rammer for at tænke stort, tænke højt og tænke kreativt – og du kommer hjem top-motiveret fuld af viden og mod til at handle. 

Når vi ikke lige har workshops, er der plads til traveture, afslapning ved poolen eller i et af de smukke hjørner under citrontræernes skygge. Vi skal have super velsmagende, hjemmelavet  mad med lokale råvarer, og frem for alt masser af hyggeligt samvær i et inspirerende og motiverende  fællesskab med mennesker, der ligesom dig er “ude på noget” – nemlig at blive chef i deres eget arbejdsliv.

Vi mødes igen efter 4 måneder 

Tilbage i Danmark mødes vi alle igen efter 4 måneder – nærmere bestemt lørdag den 1.3.2025. Her hører vi , hvordan det går med virksomhederne og/eller vejen mod målet. Hvad går godt, og hvad er der brug for yderligere hjælp til? Inden kursusdagen, der vil foregå online, vil der være mulighed for at stille spørgsmål til kursuslederne, som vi vil besvare og tage op på dagen. Hvis der er behov for det, har vi mulighed for at  invitere eksterne undervisere. Det kan være en bogholder, en revisor, eller noget tredje. 

Hvad forventer vi af dig: 

De eneste krav vi stiller til dig for at være med på dette kursus er,  at du vil gå selvstændig, og du har en idé om, hvad det er for en virksomhed, du vil starte. Alle kan være med – om du drømmer om at være en  lille enkeltmandsvirksomhed eller skabe en virksomhed,  hvor du har flere ansatte.

Ved tilmelding bliver du bedt om at skrive lidt om dig selv, og hvad din forretningside går ud på.

Så har du en god idé, men føler at du mangler inspiration, mere viden og måske også det sidste mod til at springe ud i det ukendte? Og har du lyst til at arbejde med dig selv sammen med andre?  Så glæder vi os meget til at se dig i Andalusien til en intensiv uge du ikke vil fortryde.

Anna Katrin Nørgaard

højskole i udlandet for ældre

Anna Katrin Nørgaard har været selvstændig siden 2014, hvor hun sagde sin gode, faste stilling op i DR med pensionsordning, sabbatordning og mange andre personalegoder for at blive full blown selvstændig. En drøm, der havde ulmet i flere år.

I 2014 startede hun sit første firma, et produktionsselskab i tv-branchen. Efter et par år kunne hun mærke, at det ikke var video og tv, hun skulle beskæftige sig med. Hun var kørt død efter 20 år i tv-branchen. Så hun lavede et totalt skifte og startede en kursusvirksomhed/ rejsebureau/ højskole – Annas Højskole ApS i 2017. En virksomhed der har vækstet lige siden, og som beskæftiger 3 medarbejdere.

Anna har ved siden af sit arbejde som kursusleder, kontormedarbejder, kursusudvikler, foredragsholder, kommunikationsmedarbejder mv. på Annas Højskole også uddannet sig som coach hos Sofia Manning.

Anna holder nemlig foredrag om at springe ud som selvstændig uden sikkerhedsnet – og gå efter sin drøm. Når hun har holdt disse foredrag, oplever hun jævnligt, at folk kommer op til hende efter  foredraget for at snakke med hende om deres drøm og blokeringer mod at realisere drømmen. Det var her hun fandt ud af, at hun ville supplere sine egne erfaringer med den coachende støtte og rådgivning.

 

Lise Westphal

Lise har været selvstændig det meste af sit voksne liv – i 20 år som direktør og medejer af kommunikationsvirksomheden Primetime A/S og er nu solo-selvstændig som coach, mentor, underviser og strategisk rådgiver.

Oprindeligt er Lise uddannet journalist. Efter en kort periode på Politiken og derefter som presserådgiver hos en af folketingsgrupperne på Christiansborg sprang Lise dog “om på den anden side” og etablerede, sammen med en partner, et af landets første kommunikations- og PR-bureauer. Det blev en vild rejse fra tre bærbare computere i et køkken til en virksomhed med i dag godt 60 medarbejdere og en tocifret millionomsætning. En voksende længsel efter at prøve noget andet fik dog Lise til at sælge sin andel af Primetime i 2019.

I 2021 tog hun en uddannelse som certificeret coach hos Mindjuice Academy og året efter en masteruddannelse i Teamcoaching & Leadership samme sted. I dag tilbyder hun både life og business coaching og er desuden tilknyttet Mindjuice som underviser på bl.a. Ledercoachuddannelsen.

Lise elsker iværksætteri og brænder for at hjælpe andre med at udleve deres drøm om at blive selvstændige – støtte dem i at udnytte deres fulde potentiale og komme i gang med at leve det liv, de i virkeligheden drømmer om.

 

 

Henrik Vilain og Ingo Schauser er vores værter

Hvem har ikke drømt om at tilbringe årets mørkeste måneder på en solbeskinnet sandstrand i Spanien? Eller slå sig ned i en malerisk landsby, købe ind på det lokale marked og snakke med den imødekommende lokalbefolkning?

Dén drøm er Henrik Vilain og Ingo Schauser i fuld færd med at udleve. De har bygget deres ultimative drømmehus i udkanten af en lille landsby syd for Granada.

Henrik og Ingo er et dansk par med et tidligere professionelt liv som klassiske musikere med utallige rejser, studie- og koncertophold, som førte dem rundt i verden, og de har tidligere boet flere år i Frankrig og Italien. Altid stimuleret og glædet af nysgerrighed i mødet med mennesker og kultur. Desuden har parret  i København drevet forretningen “HEAVEN” på Gråbrødretorv – en butik med gastronomiske produkter fra Norden og Middelhavet, vin og sherry, og hvor de arrangerede ugentlige kulturelle arrangementer i butikken.

I Spanien arbejder de året rundt med deres kulturelle refugium Garden of Lemons og de arbejder på at udvikle opskrifter inspireret af de store køkkenhaver på drømmestedet syd for Granada. Andalusien har et vidunderligt klima, der gør det muligt året rundt at plante og høste i haverne.

 I 2020 udkom deres første kogebog, Citroner, i 2021 kogebogen Oliven & olivenolie, i 2022 kogebogen Avocado, og nu i 2023 en inspirerende og smuk bog om Tomater. 

PROGRAM WORKSHOP:

 ( Dag 1) Mandag d. 21. oktober: Ankomst til vores skønne sted i Andalusien

I rejser individuelt og sørger selv for at købe flybilletter. Måske vil I have 1-2 dage i dejlige Malaga inden workshoppen starter? 

I sørger alle for at være ude foran ankomsthallen i Malaga Lufthavn kl. 16.00, hvor vi vil stå og tage imod jer, så vi samlet kører afsted mod vores kursussted.

Indcheckning på Garden of Lemons

19.00: Velkomstmiddag med 3 retter. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet og spiser den skønneste mad inspireret af årstiden og med råvarer fra køkkenhaverne.  

Præsentationsrunde + Hvad er intentionerne med kurset?

 

(Dag 2) Tirsdag d. 22. oktober: Fra drøm til mål

8.00 – 8.45: Morgenmad; lækker morgenmadsbuffet 

8.45 – 9.00: Lille rundtur på stedet med ejerne Henrik og Ingo

9.00 – 10.00: Take-off

Intro til kurset og præsentation af ugens program – Hvad får I med jer hjem?

10.00 – 12.00: Sådan får du rykket på din drøm

Hvorfor er det vigtigt at lytte til sine drømme og sige dem højt?

Dagens inspiration: Hør hvordan kursusleder Anna Katrin Nørgaard udlevede sin drøm om at blive selvstændig med Annas Højskole 

Visualiseringsøvelse

12.00 – 13.00 Pause: Vi går en tur i de smukke omgivelser

13.00 – 14.00: Frokost. Vi serverer som regel frokosten som en buffet, der består af tre-fem forskellige lettere retter, tærter, pastaretter og salater. Altid serveret som en fryd for øjet.

14.00 – 17.30: Omsæt din drøm til et konkret mål:

Opfølgning på visualiseringsøvelsen: Vi arbejder med jeres mål og motivation for at blive selvstændige – Hot seat: Mulighed for at blive coachet 

Gruppearbejde: I arbejder sammen to-og-to og støtter og udfordrer hinanden på jeres konkrete målsætninger – Sæt jer, hvor I vil

I får en lille pause undervejs

17.30 – 19.00: Fri

19.00 – 20.00: Middag

20.00: Runde: Sig det højt (“Min drøm er, at…”)

 

(Dag 3) Onsdag d. 23. oktober:  Forretningsidé, marked og målgrupper

8.00 – 8.45: Morgenmad: Lækker morgenmadsbuffet 

8.45 – 9.00: Mindfullness ved poolen

9.00 – 12.00: Fra idé til virkelighed

Hvad er din forretningsidé? Hvilket behov vil du opfylde og for hvem? Lær at tænke innovativt og finde det rigtige match mellem dit produkt/din ydelse og din kundegruppe.

Tryktest din egen forretningsidé

Hvilke tal eller undersøgelser underbygger behovet for dit produkt/din ydelse? Hvordan ser markedet ud? Hvem er “din yndlingskunde”? – Arbejd alene eller i små grupper og sæt jer, hvor I vil

13.00 – 14.00: Frokost 

14.00 – 16.30: Præsentation af forretningsidéer i plenum og grupper

Hot seat: Mulighed for at præsentere din forretningsidé og få feedback og gode forslag fra undervisere og resten af holdet – Derefter går I i grupper 

16.30 – 18.30: Sammen med Ingo, går vi en skøn tur i Lecrín-dalen, som er kendt for sine smukke landskaber og grønne omgivelser. Vi går mellem frugthaver, olivenlunde og terrasserede marker. Bjergene i baggrunden skaber en imponerende baggrund.

18.30 Pause

19.00 – 20.00: Middag med 3 retter 

20.00 : Dagens inspiration: Hør Lise Westphals historie om at gå fra at direktør for 50 medarbejdere til at genstarte fra scratch og få en helt ny uddannelse sent i livet 

 

( Dag 4) Torsdag d. 24. oktober: Forhindringer og muligheder

8.00 – 8.45: Morgenmad; Lækker morgenmadsbuffet 

8.45 – 9.00: Mindfullness ved poolen

9.00 – 12.00: Lær at se muligheder frem for begrænsninger: Et vigtigt skridt mod at blive selvstændig er at se sine mulige forhindringer i øjnene på forhånd og finde mod at styrke til at deale med dem. Så hvad kan forhindre dig i at nå dit mål? Og hvad er konsekvenserne, hvis du bliver ved med at forhindre dig selv i at handle på din drøm?

Hot seat: Mulighed for at blive coachet

12.00 – 13.00: Pause

13.00 – 14.00: Frokost 

14.00 – 17.30: Hvordan skiller du dig ud på markedet?

Intro til forretningsstrategi: Red Ocean eller Blue Ocean? Hvem er dine konkurrenter? Hvad er dine Unique Selling Points (USP’er)? | Få fat i din kreativitet og lær at tænke ud af boksen

Præsentér din USP’er. Alle kommer på – Få feedback og gode idéer fra undervisere og resten af holdet

17.30 – 19.00: Fri

19.00 – 20.00: Sherry-smagning og tapas-middag 

20.00: Dagens inspiration: Hør Ingo og Henriks historie om realiseringen af deres drøm om et kulturcenter sted i Andalusien – en drøm der nu er  Garden of Lemons

 

(Dag 5) Fredag d. 25. oktober – Økonomi, salg og handlingsplan

8.00 – 8.45: Morgenmad; Lækker morgenmadsbuffet 

8.45 – 9.00: Mindfullness ved poolen

9.00 – 12.00: Skab en bæredygtig virksomhed, du kan leve af: Hvad er rigdom for dig, og hvad betyder det for de økonomiske mål for din virksomhed? Hvor meget skal du omsætte for? Hvor stor skal din løn være? – Intro til budget.

Ingen salg, ingen forretning: At sælge er og bliver en afgørende faktor ved at drive forretning: Hvordan prissætter du dine produkter/ydelser? Hvilken salgsstrategi passer til dig og din forretning? Hvordan skaber du en kundebase og et godt netværk? 

12.00 – 13.00: Pause

13.00 – 14.00: Frokost 

14.00 – 18.00: Sådan laver du en handlingsplan

Uden en konkret og overskuelig plan er succesraten for at nå dit mål meget lav. Vi gennemgår en skabelon til, hvordan du kan arbejde med din konkrete handlingsplan – med opsætning af mål/delmål, aktiviteter og deadlines.

Arbejde med handlingsplaner: Du arbejder alene med udarbejdelse af konkrete handlingsplan – Mulighed for løbende vejledning – Planen gives efterfølgende til underviserne – Sæt jer, hvor I vil

18.00 – 19.00: Fri 

19.00 – 20.00: Middag med 3 retter 

20.00: Dagens inspiration: Vores hemmelige gæst( TBA) – direkte fra Danmark – vil  fortælle om sit iværksætteri-eventyr- og om rejsen mod at leve af sin passion 

 

(Dag 6) Lørdag d. 26. oktober: Commitment og Hvad nu?

8.00 – 8.45: Morgenmad; Lækker morgenmadsbuffet 

8.45 – 9.00: Mindfullness ved poolen

9.00 – 12.00: Hvad vil du committe dig til for at nå dit mål? Vi arbejder videre med jeres handlingsplaner: Er de realistiske? Er de ambitiøse nok? Mangler der noget?

Hot Seat: Mulighed for at blive coachet på din handlingsplan

12.00 – 13.00: Pause

13.00 – 14.00: Frokost 

14.00 – 15.00: Din rejse mod at blive selvstændig er først lige begyndt. Information om opfølgende aktiviteter og tilbud efter kurset

15.00 – 15.30: Hvem kan støtte dig undervejs? Opfordring til, at vi finder sammen to-og-to eller i mindre grupper med henblik på at mødes og støtte hinanden i at nå de mål, I har committed jer til i jeres handlingsplaner

15.30 – 16.00: Pause

16.00 – 17.00: Opstartsmøde med din makker/gruppe

Forventningsafstemninger og aftaler – Sæt jer, hvor I vil

17.00 – 19.00: Fri

19.00 – 20.00: Festmiddag; Vi slutter kurset af med en skøn festmiddag under den andalusiske stjernehimmel

20.00: Runde: “To ting, jeg tager med fra ugen”

 

Søndag d. 27. oktober – Afrejse

8.00 – 9.00:  Lækker morgenmadsbuffet 

Afrejse fra Garden of Lemons 

***Ret til mindre ændringer i programmet forbeholdes

 

 

 

 

 

 

Her bor vi

At åbne porten til Garden of Lemons er som at træde ind i en oase af overvældende skønhed og fred. Fincaen ligger på en sydvendt skråning i Valle de Lecrín – ”glædens dal” syd for Granada. En stor citrus-, avocado- og frugtplantage blandet med 120 år gamle oliventræer.

Huset er nykonstrueret på de gamle fundamenter af en ”cortijo” og består af 180 m2 bolig fordelt på to etager  – et smukt og elegant, hvidt hus med mørkegrønne skodder foran døre og vinduer og fine detaljer i terracota.

Sådan bor vi

Vi bor alle 15 kursister + 2 kursusledere på Garden of Lemons. Vi bruger de 4 huse, der er tættest på pool og undervisningslokaler til kursister. Kursuslederne bor i det 5. hus, der er lidt længere væk – ca. 2 km.

Til kursisterne har vi 9 dobbeltværelser, hvoraf vi bruger nogle af værelserne til eneværelser. Husene er komfortable og arkitektonisk og æstetisk smukke, med pools og terrasser, aircon og wifi. 

Maden og måltiderne på Garden of Lemons

Maden og måltiderne er nogle af de fineste øjeblikke i løbet af et ophold på Garden of Lemons. Vi dækker op under de gamle oliventræer eller i orangeriet i haven, og vores gæster nyder at mødes og spise den skønneste mad inspireret af årstiden og råvarer høstet i de store køkkenhaver. 

Køkkenet er karakteriseret ved lækker og raffineret mad, som oftest er vegetarisk og tilberedt ud fra enkle tilberedningsmetoder, hvor aromaer, smage, farver og varierede teksturer skaber små himmelske mundfulde. Vi bruger friske råvarer og laver alt fra bunden, og bruger generøst af vores egen ekstra jomfruolivenolie og kryddersalte, krydderier fra verdenskøkkenet, citroner og kapers, der samler sig i de mest vidunderlige mundfulde, hvor alle sanser stimuleres.

Henrik Vilain og Ingo Schauser har udgivet fire kogebøger med opskrifter fra køkkenet på Garden of Lemons. Titlerne er:  Citroner /  Oliven & Olivenolie / Avocado / og endelig Tomater-

 

Fly er ikke med i prisen. Malaga er en travl lufthavn med mange forskellige muligheder for at flyve dertil i forskellige prisklasser. Vi laver en samlet transport fra Malaga lufthavn med bus ud til vores kursussted kl. 16.00 den  21 oktober – første kursusdag.

Praktisk info

Ledige pladser


Tilmeld dig

Periode:

21. oktober – 27. oktober 2024

Pris pr. person:

Delt dobbeltværelse på det skønne kulturcenter Garden of Lemons. Værelset har  adskilte senge og eget badeværelse: kr. 9800,-

Eneværelsestillæg: kr. 2.000,-

Prisen er inklusiv moms.

 

 Prisen inkluderer:

 • Transfer fra og til lufthavn
 • 6 overnatninger på smukke dobbelt- eller eneværelser med eget badeværelse på Garden of Lemons 
 • Alle frokoster og middage som værtsparret laver til os helt fra bunden
 • Al undervisning med kursuslederne Lise Westphal og Anna Katrin Nørgaard
 • Sherrysamgning med tapas
 • Flamencodans og musik
 • Foredrag 
 • En online kursusdag når vi er tilbage i Danmark

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly tur /retur
 • Drikkevarer

Andalusien

Udforsk flere eventyr med Annas Højskole

Dyk dybere ind i en verden af unikke oplevelser og lærerige eventyr med vores forskelligartede udvalg af kurser. Uanset om du er til kulinariske rejser, kulturelle udflugter eller aktive vandreoplevelser, har Annas Højskole noget for enhver smag. Bliv inspireret af vores andre kurser nedenfor og find dit næste eventyr med os. Vi glæder os til at byde dig velkommen på endnu en uforglemmelig rejse!