+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Velkommen til Tanzania Højskole – vores danske højskole i udlandet for voksne

 

Velkommen til vores ny destination Tanzania og Zanzibar og vores højskolerejse til det østlige Afrika. Her går vi i forfatteren Jakob Ejersbos fodspor sammen med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen. Vi tager også på to safarier og besøger den danske højskole på Zanzibar og kommer bag øens turistfacade. Vores højskolekursus i Tanzania er helt unikt og aldrig lavet før på rejsemarkedet. Det er en rejse på 15 dage, hvor vi starter med at fordybe os i forfatteren Jakob Ejersbos liv i Tanzania. Vi rejser til Moshi, hvor Jakob boede og gik i skole, vi snakker om bistandshjælp før og nu med spændende mennesker. Vi møder bl.a. den danske konsul i området, der også kendte Jakob. Og vi opsøger steder, der også optræder i Ejersbos 3 bøger “Eksil”, “Revolution” og “Liberty”, der tilsammen udgør Afrika-trilogien. I februar/marts 2018 blev filmatiseringen af bogen “Liberty”vist på DR1 som en tv-serie på fem afsnit.

 

Derefter skal vi til Arusha – Tanzanias trediestørste by, hvor vi dykker ned i Tanzanias historie, og så skal vi på den danske kaffefarm ” Shangri – La” , safari i det fantastiske Ngorongoro krateret, der er på UNESCOs verdensarvsliste, da selve krateret og dets dyreliv med over 25.000 dyr er et af de største naturlige vidundere i verden. Dagen efter kører vi ind i Tarengire National Park, der er kendt for sin enorme bestand af elefanter. Endelig tager vi de sidste 5 dage til Zanzibar, hvor vi bl.a. besøger den  danske højskole på øen, vi lærer om Zanzibars voldsomme og interessante historie samtidig med, at vi også kigger på nutiden og øens fremtid igennem mennesker, der bor på øen, og som vi møder. Og så skal vi på madskole og lærer om swahilimaden sammen med vores underviser.

Det er en rejse, hvor alle måltider er inklusiv i prisen! Kun drikkevarer skal du selv betale.

Turen er blevet udskudt på grund af corona. Vi ved endnu ikke, hvornår vi igen laver højskolekursus i Tanzania.  Ring på 27 17 29 26 og hør nærmere.