+45 27 14 29 26 info@annashojskole.dk

Corona

Hvad betyder det for mig og min rejse?

Læs her hvordan vi på Annas Højskole forholder os til corona: 

Opdateret 20. august 2021

Annas Højskole følger naturligvis udenrigsministeriets rejsevejledninger. Ang. udenrigsministeriet har vi følgende procedurer: 

Hvis et land er farvet rødt af udenrigsministeriet fra 7 dage inden afrejse (og frem til afrejsedagen), vil vi annullere rejsen. I så fald vil du få tilbudt at få hele rejsens pris refunderet eller at rykke rejsen til et senere tidspunkt.

Såfremt et land er farvet orange i rejsevejledningen, betyder det, at ikke-nødvendige rejser til landet frarådes, forudsat at man IKKE er færdigvaccineret. Undtaget denne anbefaling er således alle færdigvaccinerede danskere. For færdigvaccinerede kategoriseres orange lande altså i virkeligheden som gule, hvilket betyder, at færdigvaccinerede gerne må rejse til landede med bør udvise forsigtighed. Derfor gennemfører Annas Højskole rejser til de orange lande, som har åbent for indrejse for danskere, uden karantænekrav, og hvor et planlagt program kan gennemføres ansvarligt.

På baggrund af ovenstående er det således en forudsætning, at man er færdigvaccineret mod COVID-19 for at deltage på en sådan rejse. Det er rejsedeltagerens eget ansvar at medbringe gyldig dokumentation for dette. Hvis dokumentationen er ugyldig, vil det medføre afvisning hos flyselskab eller ved immigrationen i indrejselandet, og kunden vil ikke være berettiget til erstatning eller erstatningsrejse.

Hvad betyder farverne i rejsevejledningerne?

Det danske udenrigsministerium (UM) inddeler sine rejsevejledninger i grønne, gule, orange og røde zoner. I november 2020 besluttede UM at lave regionalt opdelte rejsevejledninger fremadrettet, så regioner kan have forskellige farver, selvom de ligger i samme land.

 • RØD: Alle rejser til røde lande frarådes.
 • ORANGE: Unødvendige rejser til orange lande frarådes. (Dog ikke hvis du er vaccineret, og den orange status skyldes corona-situationen i landet)
 • GUL: Rejser man i de gule lande, skal man være ekstra forsigtig og holde sig ajour med udviklingen.
 • GRØN: Rejser man til grønne lande, skal man være opmærksom på samme måde, som man ville være det i Danmark.

 

Fase 4 (den 26. juni 2021)

 • Rejserestriktionerne vil overgå til en EU-coronapas-baseret tilgang. Alle EU- og Schengenborgere, herunder danskere, vil kunne få udstedt et EU-coronapas, der kan bruges på tværs af grænserne
 • Kravet for isolation for rejsende fra alle EU- og Schengenlande/regioner bortfalder med mindre de rejser ind fra røde lande (lande med særlige virusvarianter).
 • Testkravet før ombordstigning på fly fra alle ”grønne”, ”gule” og ”orange” lande og regioner bortfalder, og man skal ikke længere lade sig teste efter indrejse, hvis man indrejser fra grønne lande/regioner.

 

Aflyser vi din rejse, får du dine penge retur

Når du køber din pakkerejse hos Annas Højskole, er dine penge sikret, hvis rejsen ikke kan lade sig gøre.

 • Hos Annas Højskole følger vi Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Udenrigsministeriet opdaterer deres rejsevejledninger hver fredag eftermiddag.
 • Hvis Udenrigsministeriet 7 dage før afrejse fraråder rejser til dit rejsemål, og det også gælder selv om du har et gyldigt coronapas dvs. er vaccineret, har været smittet med corona, er testet negativ med gældende test vil din rejse blive aflyst, og du vil blive tilbudt en anden rejse, et tilgodebevis eller du vil få refunderet pengene, med undtagelse af det obligatoriske administrationstillæg på kr. 100,- pr. rejsende, der bl.a. dækker gebyr til Rejsegarantifonden.
 • En forudsætning for refusion er, at du indbetaler depositum og restbeløb i henhold til de betalingsfrister, der fremgår af din faktura
 • Fraråder Udenrigsministeriet ikke rejser til dit valgte rejsemål, vil din rejse blive gennemført. Rejser i Danmark gennemføres så vidt muligt.
 • Annas Højskole er naturligvis medlem af Rejsegarantifonden.

Coranapas

Højskole i udlandet:

For at deltage på en rejse til udlandet skal du i henhold til danske og udenlandske myndigheder fremvise et gyldigt coronapas. Vi afventer stadig information om det fælles EU-vaccinepas, som skal gælde fra 1/7.  ( se mere i afsnittet om fase 4).

Højskole i Danmark:

Som reglerne er i skrivende stund skal alle gæster ved ankomsten være i besiddelse af et gyldigt coronapas. Et coronapas fungerer som dokumentation for, om du er vaccineret, er tidligere smittet eller er testet negativ inden for de seneste 72 timer. Både PCR-test og kvik-test godtages. Fra 1 juli gælder den ngative tst i helt op til 96 timer.

Ønsker du selv at annullere din rejse, gælder vores almindelige afbestillingsregler.

Tryghed undervejs på rejsen

Det er vigtigt, at du kan føle dig tryg undervejs på din rejse, og vi følger naturligvis alle gældende retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Vi håber selvfølgelig, at du vil være med til at overholde retningslinjerne, så vi sammen kan passe på hinanden – og nyde ferien.

I øjeblikket er genåbningen af Danmark samt resten af verden i fuld gang, og udvikligen går hurtigt. Derfor ved vi heller ikke præcist, hvilke restriktioner, der kan blive nødvendige på vores rejser.

Nedenstående forholdsregler kan derfor ændre sig i takt med både danske og udenlandske myndighedernes anbefalinger. Skulle det blive nødvendigt med særlige eller flere forholdsregler på din rejse, vil du modtage mere information om disse senest 7 dage før afrejse.

 • Coronapas:
  Du skal medbringe og fremvise coronapas iht. gældende regler. Hvad der præcist gælder for dit rejsemål, modtager du information om senest 7 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at nuværende retningslinjer kan ændre sig i takt med udviklingen af det fælles EU-vaccinepas og både danske og udenlandske myndighedernes anbefalinger.
 • Mundbind/ visir:

På flyrejser skal der benyttes mundbund/visir i lufthavne og ombord på flyene. Lokalt kan der være krav om brug af mundbind/visir i f.eks. butikker, på museer mm. Du skal selv medbringe mundbind/visir. 

Hvad kan du selv bidrage med:

 • Bliv hjemme, hvis du har det mindste tegn på sygdom eller formoder at være smittet. Vi gør opmærksom på, at du af hensyn til alles sikkerhed kan blive afvist ved afrejse, hvis du udviser tegn på at være smittet med Covid-19. En sådan afvisning er uden ansvar for Vitus Rejser, og et eventuelt krav om tilbagebetaling af rejsens pris skal rettes til din afbestillingsforsikring.
 • Hold afstand, vask og sprit hænder og overhold anbefalede retningslinjer.
 • Hav forståelse for, at ting kan være anderledes eller tage længere tid end normalt. Det gælder i lufthavne, ved servering på rstauranter, ved buskørsel mm. Dette for at sikre en god og ikke mindst tryg rejseoplevelse for alle.

 

Afbestillingsforsikring og rejseforsikring

Undersøg hvordan du er dækket af din rejseforsikring og afbudsforsikring. Hvis den er mangelfuld, eller du ikke har nogen,  anbefaler vi dig at købe rejseforsikring og afbestillingsforsikring fra Gouda, som i forbindelse med udbruddet af Corona-virus har udvidet sin dækning og giver stor tryghed. ( Vi får ingen procenter for at fremhæve Gouda).
Gouda har netop vundet 2020-prisen for Årets rejseforsikring. De vandt for at have den bedste dækning i sine standardprodukter og at have været hurtige til at tage højde for COVID-19 i sine dækninger. Læs mere om Goudas forsikringer og corona her
Se mere om Goudas dækning her.

Med en rejse- og afbestillingsforsikring fra Gouda, kan du med ro i maven planlægge din næste rejse med Annas Højskole i dag

Betalingsfrister for restbeløb:

Betalingsfrister på din rejse er ligeledes uforandret og vil fremgå af dit rejsebevis. Husk du får alle den penge retur, hvis vi må aflyse rejsen grundet myndighedernes rejserestriktioner.

Hvis du vil vide mere om rejser til udlandet i en tid med covid-19  kan du læse mere  på Udenrigsministereites spørgsmål og svar 

Hvordan er jeg stillet, hvis Annas Højskole går konkurs?

Hos Annas Højskole  har vi en forventning om at lave kurser i udlandet og Danmark de næste mange år – også efter denne Corona/Covid-19 krise. Da vi er medlem af Rejsegarantifonden, bør du ikke være bekymret, da du vil være dækket af Rejsegarantifonden – både før og under en pakkerejse. På Rejsegarantifondens hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du er dækket: https://www.rejsegarantifonden.dk/ved-konkurs/

Jeg vil gerne vide mere om Corona/Covid-19, hvad gør jeg?

Vi henviser til Sundhedsstyrelsen, som har oprettet en særlig hotline vedrørende coronavirus/COVID-19. Du kan ringe på telefon 72 22 74 59 dagligt mellem 8.30-15.30. Se også Coronasmitte.dk, som er myndighedernes fælles hjemmeside vedrørende Corona.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål til kurset/ rejsen:

Tlf.nr.: 27 14 29 26   Mail: info@annashojskole.dk

Vi opdaterer informationen på vores hjemmeside løbende.

Sidst opdateret: 14.6.21